Skip isi
Ok Reformasi Pool

Ngerti konsekwensi blumbang pH dhuwur lan panyebab pH dhuwur ing blumbang

Ing blog iki kita pirembagan bab pH dhuwur ing blumbang, jalaran lan nimbulaké ora imbangan Apa ph kanggo pools dhasar utawa blumbang alkalin ph: Yen jumlah ion Hidroksida luwih gedhe tinimbang ion Hidrogen, pH punika diarani Basic OH-> H+. Dadi, yen pH luwih dhuwur tinimbang 7,4, banyu kasebut diarani dhasar lan pH banyu kolam diarani alkali. 

ph dhuwur blumbang fallout
ph dhuwur blumbang fallout

En Ok Reformasi Pool lan ing jerone Apa tingkat pH blumbang lan carane ngontrol kita bakal ngomong karo sampeyan jalaran blumbang ph dhuwur lan nimbulaké amarga kita ngerti manawa kabeh wong seneng nglangi nanging ora kaya ngono ing kolam renang pH sing dhuwur.

Banyu sing alus lan adhem krasa apik, lan banyu biru sing bening nggawe sampeyan rumangsa kaya ana ing tengah segara. Nanging sing ora dingerteni akeh wong yaiku kolam pH sing dhuwur bisa nyebabake akibat kesehatan sing serius. Ing kirim blog iki, kita bakal njelajah apa sing nyebabake ketidakseimbangan pH ing kolam renang, lan apa sing bisa ditindakake kanggo ndandani. Maca kanggo mangerteni sing luwih lengkap.

Nalika Nganggep pH Dhuwur ing Kolam Renang utawa Alkali

Yen nilai pH blumbang kita luwih dhuwur tinimbang 7,6, banyu bakal dadi alkalin.

pH kolam alkali = pH kolam tinggi

blumbang alkalin ph dhuwur
blumbang alkalin ph dhuwur
ph blumbang dhuwur fallout

Apa tegese pH becik kanggo kolam renang

Akronim pH singkatan saka hidrogen potensial lan minangka ukuran sing nuduhake keasaman utawa kebasaan banyu.

Dadi, pH nuduhake potensial hidrogen, nilai sing cocog karo konsentrasi ion hidrogen ing banyu ing blumbang lan mulane minangka koefisien sing nuduhake tingkat keasaman utawa kebasaan banyu. Mulane, pH tanggung jawab kanggo nuduhake konsentrasi ion H + ing banyu, nemtokake karakter asam utawa basa.

Skala nilai pH banyu kolam renang

Alasan kanggo tingkat pH sing ora cocog ing kolam renang
Skala nilai pH banyu kolam renang

Nilai apa sing kalebu skala pangukuran pH banyu kolam?

  • Skala pangukuran pH kalebu nilai saka 0 nganti 14; kang 0 paling ngandhut asam, 14 paling dhasar lan manggonke ing 7 pH netral.
  • Pangukuran iki ditemtokake dening jumlah ion hidrogen bebas (H+) ing zat kasebut.

Apa pH blumbang alkalin

ph alkalin ing blumbang

Apa pH kanggo pools dhasar utawa pH blumbang alkalin

  • Yen jumlah ion Hidroksida luwih gedhe tinimbang ion Hidrogen, pH kasebut diarani Dasar. OH-> H+.
  • Dadi yen pH ndhuwur 7,4, banyu diarani dhasar lan pH banyu blumbang diarani alkalin. 
  • Nyatane, pH kolam renang alkalin: Iki minangka nilai pH sing bakal kita coba ngontrol ing kaca iki.

Apa sing kedadeyan yen tingkat pH ngluwihi nilai sing disaranake?

jalaran blumbang ph dhuwur
jalaran blumbang ph dhuwur

Akibat blumbang pH dhuwur: Apa sing kedadeyan yen pH blumbang dhuwur

ph dhuwur blumbang fallout
  • Ana akeh bebaya sing ana gandhengane karo tingkat pH sing dhuwur ing kolam renang. Protes babagan bebaya tingkat pH dhuwur ing kolam renang
  • Iki muncul saka macem-macem sumber, kalebu keluhan saka pamilik kolam renang, Pusat Kontrol Penyakit, lan program Medicare lan Medicaid.
  • Kaping pisanan, konsekwensi blumbang pH sing dhuwur ndadekake banyu angel sirkulasi kanthi bener lan kaping pirang-pirang, dadi masalah sing muncul saka nggunakake sawetara jinis saringan utawa pemanas banyu.
  • Gejala ing awak kita yaiku kulit garing lan iritasi.
  • Kajaba iku, banyu mendhung ngganti pH blumbang, kadhangkala kanthi nggunakake jumlah klorin sing ora cukup utawa produk sing digunakake saben dina kanggo disinfect banyu.
  • Kaya-kaya ora cukup, pH sing dhuwur bakal nyengkuyung pembentukan endapan jeruk ing kolam sing bakal ana banyu sing bening. Simpenan jeruk iki bakal dilebokake ing pipa lan instalasi liyane, sing mengaruhi stabilitas lan fungsi sing tepat. Dheweke uga bakal nempel ing tembok lan lantai, ngowahi tampilan lan kebersihan kolam.

Ing ngisor iki kita bakal nemtokake saben akibat saka pH dhuwur ing kolam renang.

Pungkasane, jelas manawa risiko sing ana gandhengane karo tingkat pH sing dhuwur ing kolam renang luwih gedhe tinimbang keuntungan.

blumbang ph dhuwur banget
blumbang ph dhuwur banget

1st ph dhuwur kolam renang jalaran: Iku mbebayani kanggo kesehatan

Konsekuensi kesehatan kolam renang pH dhuwur

ph dhuwur blumbang mripat gangguan
ph dhuwur blumbang mripat gangguan

Yen pH banyu dhuwur banget, sampeyan bisa ngalami sawetara gejala sing ngganggu nalika nglangi.

ph dhuwur blumbang fallout nglangi ngganggu
ph dhuwur blumbang fallout nglangi ngganggu
  • Contone, mata gatel, kekeringan lan iritasi ing kulit, irung, kuping lan tenggorokan lan malah mual utawa ngelu bisa kedadeyan.
  • Iki amarga pH ngowahi struktur normal kulit lan rambut, nyebabake dadi ora fleksibel lan kandel banget.
  • Kajaba iku, pH sing dhuwur bisa ngowahi integritas membran mukus, nyebabake infeksi terus-terusan lan kemacetan. Singkatnya, pH banyu sing dhuwur banget minangka masalah serius sing ora kudu diabaikan. Nanging, penting kanggo njupuk langkah kanggo netepake lan nyetel pH yen perlu.
  • Konsekuensi serius liyane saka tingkat pH sing dhuwur yaiku: pati, kondisi kulit, masalah gastrointestinal, lsp.
  • Dadi yen sampeyan prihatin babagan tingkat pH sing dhuwur ing kolam, priksa tingkat pH kanthi asring lan coba tetep ing ngisor 7,2. Sampeyan uga bisa nambah granula netralake asam kanggo nyetel pH yen perlu. Nalika nerangake banyu pH dhuwur, paling apik kanggo aman lan tetep ing kisaran sing cocog.

Apa sampeyan bisa nglangi ing blumbang kanthi PH dhuwur?

jalaran blumbang ph dhuwur yen siram ing

Kaping pisanan, jawab yen kanthi blumbang kanthi pH dhuwur kanthi teknis, sampeyan bisa nglangi.
sampeyan bisa nglangi karo blumbang ph dhuwur
blumbang ph dhuwur
  • Kanggo umume wong, pH banyu blumbang kudu dhuwur banget (ndhuwur 9) supaya banyu kasebut dianggep mbebayani.
  • Kasunyatane, efek samping pH sing dhuwur ing sanitizer sampeyan nyebabake risiko paling gedhe kanggo kesehatan sampeyan.
  • Yen klorin sampeyan ora bisa digunakake kanthi efektif kanggo wektu sing suwe, sampeyan bisa ngidini ganggang lan rereged liyane nyebabake kacilakan ing banyu sampeyan, lan sampeyan mesthi ora pengin nglangi.
  • Umumé, owah-owahan pH munggah sing cilik nanging sauntara ora bakal ngalangi sampeyan seneng karo kolam renang, nanging yen tingkat pH mundhak sawetara dina utawa minggu, mesthine ora ana risiko.

2 kolam renang ph dhuwur jalaran: ambu ora enak ngganggu

kolam renang ph dhuwur mambu ora enak jalaran
kolam renang ph dhuwur mambu ora enak jalaran
Nimbulake banyu kolamku mambu ora enak
Nimbulake banyu kolamku mambu ora enak

Apa sababe banyu kolam mambu ora enak?

Nimbulaké banyu ing blumbang saya mambu: Jawaban dumunung ing chloramines utawa ing pH dhuwur saka blumbang.

Nalika pangguna kolam renang kita ngomong "ambune klorin", digandhengake langsung karo kasunyatan yen banyu nduweni proporsi dhuwur saka unsur iki, lan iki ora persis.

Penyebab paling umum saka ambu ora enak ing banyu blumbang amarga kloramine utawa klorin gabungan.

Ing fase cair, senyawa kimia ora mambu. Sifat-sifat senyawa kimia lan sifat-sifat cairan sing bakal nemtokake manawa senyawa kimia kasebut bakal nguap utawa tetep ana ing kahanan cair. Suhu lan pH minangka paramèter sing mengaruhi predisposisi senyawa alkali, kayata amonia utawa senyawa kimia, kanggo nguap. Amine cenderung nguap kanthi cepet nalika pH dhuwur, nanging tetep ora molah malih nalika pH kurang (asam).

Komponen kimia sing volatilisasi minangka basis saka bau sing ngganggu

Ambu ora enak (utawa mung ambu ora enak) disebabake dening siji utawa luwih senyawa kimia sing volatilisasi lan dirasakake dening irung/indera mambu.

mambu blumbang ala amarga jalaran saka ph dhuwur
mambu blumbang ala amarga jalaran saka ph dhuwur

Mambu banyu blumbang sing ora enak bisa dadi gangguan lan tandha yen ana sing salah karo banyu kolam.

  • Skala pH wiwit saka 0 nganti 14, kanthi 7 minangka netral lan nilai sing luwih murah utawa luwih dhuwur yaiku asam utawa basa.
  • PH 7 dianggep netral lan ora asam utawa basa.
  • Umumé, pH sing luwih dhuwur, luwih tahan zat kasebut kanggo penguapan, lan kanthi mangkono luwih cenderung senyawa kasebut bakal tetep ing wangun cair. Contone, amonia, sing duwe pH 11, cenderung nguap ing nilai pH sing luwih dhuwur tinimbang ing nilai pH sing luwih murah.
  • Mulane, kondisi pH sing dhuwur bisa nyebabake tingkat senyawa sing nyebabake ambu ora enak lan luwih gedhe kemungkinan duwe ambu ora enak ing omah sampeyan.
  • Nindakake langkah-langkah kanggo ngresiki piranti lan lantai kanthi rutin ing kondisi pH dhuwur bisa mbantu nyuda tingkat senyawa sing nyebabake ambu ora enak lan nyegah ambu ora enak.

Kepiye carane bisa ngatasi bau kolam renang sing ora enak?

kolam renang mambu ora enak
kolam renang mambu ora enak
Carane nggunakake klorin kejut

Carane nggunakake klorin kejut

Obat kanggo ambu ora enak saka kolam renang

  1. Salah siji saka tumindak iku mung supaya banyu blumbang mbukak nganti cetha ing Panggonan pisanan. Iki bakal mbantu mbusak ambu ora enak sing wis ana.
  2. Pilihan liyane yaiku nggunakake deodoran ing banyu. Ana macem-macem opsi kanggo jinis produk iki, lan sawetara bisa luwih efektif tinimbang liyane. Sawise sampeyan ngilangi ambu ora enak saka banyu, priksa kahanan kanggo mesthekake yen masalah kasebut ora kedadeyan maneh. Kanthi dedikasi lan perencanaan sing apik, sampeyan bisa ngatur bau ing banyu kolam.
  3. Ing posisi kaping telu, cara paling apik kanggo mbusak chloramines saka blumbang yaiku kanthi kejut utawa superchlorination. Profesional blumbang nelpon apa sing kedadeyan ing blumbang sajrone super chlorination "breakpoint chlorination," ujare yen chloramines kudu dibusak. Sejatine, kolam sing ana kloramine kudu superchlorinated nganti 10ppm utawa luwih dhuwur lan dijaga paling ora patang jam. Sajrone klorinasi super, klorin sing nyata bakal "kobong" utawa ngoksidasi kloramine lan dibuwang saka kolam.

Tuku klorin kejut kanggo kolam renang

Rega klorin cepet kanggo kolam renang

Ora ditemokake produk

Gumantung ing keruwetan ambu ora enak, sampeyan bisa uga kudu njupuk langkah kanggo ndandani masalah kanthi cepet.

  •  Nanging, elinga yen kejut klorin bakal ningkatake pH amarga klorin iku basa.
  • Sawise perawatan kejut blumbang rampung, sampeyan kudu ngukur pH blumbang lan nyetel yen perlu. 
  • PH kolam renang kudu dijaga ing 7,2-7,4.

Indeks isi kaca: blumbang pH dhuwur jalaran

  1. Nalika Nganggep pH Dhuwur ing Kolam Renang utawa Alkali
  2. 1st ph dhuwur kolam renang jalaran: Iku mbebayani kanggo kesehatan
  3. 2 kolam renang ph dhuwur jalaran: ambu ora enak ngganggu
  4. Konsekuensi blumbang pH dhuwur kaping 3: Penurunan efektifitas klorin, bromin, oksigen aktif lan flokulan
  5. 4 blumbang dhuwur alkalinity jalaran pH blumbang dhuwur: luwih angel kanggo nyetel
  6. 5th ph blumbang dhuwur jalaran: banyu blumbang Green
  7. Akibat kaping 6 saka pH dhuwur ing kolam renang: banyu blumbang mendhung
  8. 7 jalaran blumbang pH dhuwur: Katon saka jeruk lan tembok lunyu
  9. Konsekuensi kaping 8 saka pH dhuwur ing kolam renang: rusak tembok lan lantai kolam
  10. 9 Akibat ph banyu blumbang dhuwur: swimsuit burem
  11. blumbang pH dhuwur nimbulaké
  12. Carane ngisor pH blumbang: banyu blumbang alkalin
  13. Ukur pH ing kolam renang

Konsekuensi blumbang pH dhuwur kaping 3: Penurunan efektifitas klorin, bromin, oksigen aktif lan flokulan

jalaran blumbang pH dhuwur Disinfeksi kurang efektif
jalaran blumbang pH dhuwur Disinfeksi kurang efektif

Disinfeksi banyu sing kurang efisien

Tingkat pH sing dhuwur banget kalebu risiko perawatan banyu sing ora apik amarga bisa dadi putih utawa mendhung.

Nalika klorin efektif adhedhasar tingkat pH

jalaran blumbang klorin dhuwur
jalaran blumbang klorin dhuwur
  • Klorin efektif nalika pH banyu ana ing kisaran becik kanggo kolam (7,2 nganti 7,8). Ing kene klorin nduweni daya sanitasi paling gedhe, nanging nalika pH banyu mundhak, daya sanitasi iki wiwit suda.
  • Nanging, kenaikan pH sing akeh bisa nyebabake efek sing mbebayani ing kemampuan disinfeksi klorin, mula sampeyan bakal ngerti yen banyu luwih reged tinimbang biasane lan kemungkinan ganggang bakal mulai katon, amarga dosis klorin normal. banget banget kanggo ngemot mau.
  • Ing wektu sing padha, kita nyedhiyani sampeyan link menyang takon kabeh rincian: disinfeksi karo klorin kolam renang.
klorin dhuwur ing jalaran kolam renang
klorin dhuwur ing jalaran kolam renang

Klorin kanthi pH dhuwur ing konsekuensi kolam renang: kualitas disinfeksi mudhun

Yen pH blumbang dhuwur, akibat saka klorin: Fungsi disinfeksi klorin suda banget.

  • Perawatan banyu kurang efektif saka klorin karo banyu blumbang ph dhuwur: efektifitas produk disinfektan digandhengake karo pH lan proliferasi ganggang mustar sing nggegirisi uga minangka salah sawijining akibat saka pH sing dhuwur banget.
masalah pH blumbang dhuwur
masalah pH blumbang dhuwur

4º Konsekuensi alkalinitas blumbang dhuwur pH blumbang dhuwur: luwih angel diatur

Ing entri padha ing ngisor iki ing pools pH dhuwur kita nerangake hubungan alkalinity lan pH blumbang

Hubungan antara pH lan alkalinitas total ora mesthi jelas. Iki amarga kasunyatan manawa pH lan alkalinitas total ana hubungane karo efek buffer.

blumbang alkalinity masalah mismatch
blumbang alkalinity masalah mismatch

Banyu kolam renang pH dhuwur: variasi alkalinitas akibat kolam renang alkalinitas dhuwur

  • Alkalinitas minangka ukuran sing nuduhake konsentrasi ion alkali gratis ing larutan. Nalika tingkat pH dhuwur banget, ion bisa dadi nakal lan ngganggu keseimbangan normal asam lan basa ing awak.
  • Tingkat alkalinitas sing dhuwur banget bisa nyebabake gejala kayata lemes, mual, sirah, lan pusing.
  • Kajaba iku, alkalinitas sing dhuwur bisa ngrusak permukaan lan peralatan kolam renang, nambah kemungkinan retak lan karat.

Ing tingkat pH ing ndhuwur 7,0, efek buffering ditekan lan ndadekake angel ngedhunake pH.

jalaran blumbang alkalinity dhuwur
jalaran blumbang alkalinity dhuwur

Lonjakan gedhe ing total alkalinitas uga bisa nduwe pengaruh negatif ing tingkat pH.

  • Ing tingkat pH ing ndhuwur 7,0, efek buffering ditekan lan ndadekake angel ngedhunake pH.
  • Lonjakan gedhe ing total alkalinitas uga bisa nduwe pengaruh negatif ing tingkat pH. Contone, panyebaran ion natrium sing tiba-tiba bisa nyebabake pH mundhak lan angel nyuda.
  • Kunci kanggo ngontrol tingkat pH lan Total Alkalinitas yaiku ngawasi lan ngatur variabel kasebut liwat analisis lan manajemen pH sing tepat.
  • Pungkasane, kita menehi akses menyang:
  • Banyu alkalinitas dhuwur ing kolam renang bisa duwe sawetara efek negatif ing pH banyu, uga ing kulit lan mata para perenang.
  • Kaping pisanan, alkalinitas sing dhuwur bisa nyebabake pH banyu mundhak, nyebabake tambah intensitas racun kulit ing banyu lan nambah risiko iritasi kulit.
  • Alkalinitas sing dhuwur uga digandhengake karo nyuda efektifitas disinfektan sing digunakake kanggo mateni mikroorganisme ing banyu, sing bisa nambah risiko infeksi kulit.
  • Kajaba iku, alkalinitas dhuwur bisa nimbulaké ukuran kanggo mbentuk ing tembok blumbang lan perlengkapan, kang bisa nambah risiko ciloko kanggo nglangi, sing bisa uga ora bisa ndeleng cetha liwat banyu mendhung, utawa nuduhke resiko ciloko. kudu mlebu banyu.
  • Pungkasane, penting kanggo njaga tingkat alkalinitas blumbang sing relatif kurang kanggo mbantu ningkatake kajelasan lan safety kanggo para perenang.

Carane murah blumbang alkalinity

Cara kanggo nyuda tingkat alkalinitas dhuwur ing banyu blumbang

  • Salah sawijining cara kanggo nyuda tingkat alkalinitas ing banyu kolam yaiku nggunakake senyawa asam.
  • Ing wektu sing padha, amarga tingkat pH dhuwur sing ditemokake ing kasus kasebut, para ahli uga nyaranake nggunakake pengurangan pH, kasedhiya ing macem-macem format cair utawa padhet (bubuk lan tablet).
  • Sawise tingkat alkalinitas wiwit stabil, disaranake supaya ngaso nganti 48 jam supaya bisa nyetel tingkat pH kanthi bener.
  • Kajaba iku, nggunakake asam klorida Disaranake kanggo ngedhunake tingkat dhuwur, amarga nduweni efek sing cepet lan efektif.

Carane Ngurangi Kolam Alkalinitas

Carane Ngurangi Kolam Alkalinitas
Carane Ngurangi Kolam Alkalinitas
  1. Pisanan, kita kudu mateni pompa blumbang lan ngenteni kira-kira siji jam.
  2. Sabanjure, perlu nambah (miturut kepenak) jumlah pengurangan pH sing dibutuhake lan disebarake kanggo ngowahi dadi karbon dioksida bikarbonat. CATETAN: Kanggo ngurangi 10 ppm saka blumbang Alkalinity, iku perlu kanggo disebaraké bab 30 ml kanggo saben meter kubik banyu blumbang (salah siji ing Cairan utawa format ngalangi).
  3. Banjur, sawise jam, kita nguripake pompa maneh.
  4. Sawise kira-kira 24 jam, kita bakal ngukur tingkat alkalinitas maneh.
  5. Ing tangan liyane, yen kita mirsani sing tingkat alkalinity banyu blumbang ora dropped ing 2 utawa 3 dina, kita bakal mbaleni proses maneh (kadhangkala bisa dadi proses larang).
  6. Kajaba iku, saben wektu kita kudu mriksa tingkat pH, amarga bisa mudhun.

Tuku blumbang alkalinity reducer

rega Product kanggo ngurangi alkalinity blumbang
CASCADE POOLS – Total Alkalinity Reducer (5 L)
  • Cairan peredam TA 5 liter.
  • Kanggo nyuda alkalinitas total.
  • Produk kasebut ora nambah tingkat sulfat.
  • Banyu kolam kudu dijaga ing total alkalinitas (TA). tingkat antarane 80 ppm - 140 ppm (bagean saben yuta). Yen banyu blumbang sampeyan dijaga kanthi TA luwih saka 140ppm, banyu mendhung lan scalping permukaan blumbang bisa uga
  • (Pangiriman ora kasedhiya kanggo &=saluran Scilly Isles)*

Dianyari pungkasan ing 2023-01-15.

Akibat saka pH dhuwur ing blumbang banyu ijo
Akibat saka pH dhuwur ing blumbang banyu ijo

5th ph blumbang dhuwur jalaran: banyu blumbang Green

Masalah utama karo blumbang ph dhuwur

banyu ijo blumbang uyah

Apa kolam uyah dibebasake saka banyu ijo?

blumbang banyu ijo

Aja nglirwakake banyu blumbang ijo, sijine solusi, saiki!

Ganggang uga ngunggahake pH banyu

ganggang ing blumbang karo blumbang ph dhuwur

Ganggang ngonsumsi karbon dioksida, sing mbusak saka banyu. Pancen, konsumsi CO iki2 mundhak pH, lan yen ana akeh ganggang ing blumbang, pH bisa munggah uga ndhuwur 8.2. 

Salah sawijining masalah utama kanthi tingkat pH sing dhuwur yaiku bisa nyebabake pertumbuhan ganggang sing berlebihan.

  • Ana akeh bebaya sing ana gandhengane karo tingkat pH sing dhuwur ing kolam renang. Protes babagan bebaya tingkat pH dhuwur ing kolam renang
  • Dheweke teka saka macem-macem sumber, kalebu keluhan saka pamilik kolam, Pusat Kontrol Penyakit, lan program Medicare lan Medicaid. Salah sawijining masalah utama kanthi tingkat pH sing dhuwur yaiku bisa nyebabake wutah alga gedhe banget. D
  • Kanthi cara iki, masalah paling gedhe ana ing banyu, sing bakal dadi mendhung, malah kehijauan, amarga ganggang bakal katon. Sanajan kita nyoba ngunggahake tingkat klorin kanggo ngilangi, ora mungkin yen ora ngatur pH dhisik.
  • Ganggang ngasilake racun kuat sing bisa nyebabake iritasi kulit, masalah pernapasan, lan malah ngrusak sistem saraf. Kajaba iku, ganggang uga ngeculake zat-zat sing ngobong oksigen, kayata amonia lan klorin, sing bisa nyebabake kesulitan ambegan lan infeksi pernapasan.

Apa sing kudu ditindakake nalika banyu blumbang dadi ijo

blumbang banyu ijo

Sampeyan kudu nyatet sing njabut ing banyu blumbang ijo Bisa dadi proses sing cukup rumit amarga mbutuhake pirang-pirang langkah supaya bisa ngobati banyu kanthi bener.

Kajaba iku, perlu duwe macem-macem produk kimia lan alat khusus supaya bisa mbalekake banyu ijo ing blumbang, iki minangka langkah sing paling penting.

banyu blumbang mendhung ph dhuwur
banyu blumbang mendhung ph dhuwur

Akibat kaping 6 saka pH dhuwur ing kolam renang: banyu blumbang mendhung

Akibat Kolam pH Dhuwur: Bisa nggawe banyu mendhung amarga ngganti LSI banyu.

Filter blumbang sing ora apik minangka masalah sing umum banget karo banyu kolam sing mendhung.

banyu blumbang ph dhuwur
banyu blumbang pH dhuwur = turbidity

Yen blumbang sampeyan mendhung, ana sawetara perkara sing bisa ditindakake kanggo ndandani masalah kasebut.

  1. Salah sawijining panyebab umume banyu kolam mendhung yaiku filtrasi ala.
  2. Kanggo mbusak banyu mendhung saka blumbang, sampeyan kudu nginstal filter sing apik. Gumantung saka kerumitan panyaring sampeyan, bisa uga kudu nganyarke media lan sistem reresik.
  3. Sumber awan liyane sing potensial ing blumbang kalebu masalah saluran banyu, panggunaan klorin sing berlebihan, lan formasi watu.
  4. Yen banyu mendhung masalah ambalan kanggo sampeyan, iku uga worth njelajah kabeh bisa nimbulaké karo bantuan saka profesional layanan blumbang.

Mmatches sing nimbulaké ph dhuwur blumbang mendhung

banyu mendhung pH dhuwur
banyu mendhung pH dhuwur

konsekwensi blumbang pH dhuwur: bisa nyebabake blumbang mendhung nanging uga bisa dadi gejala acara liyane:

  1. pH dhuwur banget
  2. Alkalinitas dhuwur banget
  3. Asam isosianuric dhuwur banget
  4. Tingkat klorin sithik banget
  5. Kekerasan banyu dhuwur banget
  6. Uyah sing larut ing banyu dhuwur banget
  7. Ana tingkat dhuwur saka logam (Fe, Mg, Mn, Cu, Al,...)
  8. Wiwitan saka mekar alga
  9. Filter pasir ora bisa digunakake kanthi bener
  10. Ana zat sing ora precipitate

Nimbulaké pH kolam sing munggah pangkat kanthi banyu mendhung

Asal saka pH dhuwur ing banyu blumbang mendhung

kolam renang munggah pangkat ph karo banyu mendhung
kolam renang munggah pangkat ph karo banyu mendhung
blumbang ph dhuwur mendhung
blumbang ph dhuwur mendhung

Solusi banyu kolam mendhung ph dhuwur

Resolusi ing dhuwur ph blumbang jalaran banyu mendhung

  • Kaya sing kita waca, ing masalah sing asale a banyu mendhung banget mawarni-warni. Mulane disaranake Nindakake analisis sadurunge njupuk tindakan. Nindakake sawetara perawatan sadurunge ngerti masalah bisa dadi kontraproduktif. Nindakake bab sing padha karo pepadhamu biasane ora dadi solusi.
  • Kanggo ngrampungake, kita menehi sampeyan lawang mlebu Apa sing kudu ditindakake nalika ana banyu mendhung ing blumbang?
pH dhuwur banyu mendhung karo jeruk
pH dhuwur banyu mendhung karo jeruk

7 jalaran blumbang pH dhuwur: Katon saka jeruk lan tembok lunyu

atose banyu

jeruk ing blumbang

Efek, pangukuran, perawatan lan ngilangi limescale ing blumbang

Banyu blumbang pH dhuwur: Jeruk njupuk liwat lumahing lan peralatan karo banyu pH dhuwur mendhung

Kolam kasebut rusak: karo garis putih ing liner, liner degrades, banyu alkalin spoils kabeh blumbang uga peralatan filtrasi.

Jeruk nipis minangka zat putih lan kapur sing bisa tuwuh ing permukaan lan peralatan kolam renang, utamane ing sadawane garis banyu.
  • Ing kasus sing ekstrem, limescale malah bisa kompromi sistem pipa lan filtrasi, mbatesi aliran lan mengaruhi sirkulasi banyu. Nalika kekerasan kalsium minangka faktor penting, daya pendorong nyata ing mburi noda kolam iki, sejatine banyu pH dhuwur. Nalika kekerasan kalsium minangka faktor penting. faktor, daya nyopir nyata konco reregetan blumbang iki bener banyu pH dhuwur.Maneh, iki wis akèh apa karo LSI.Tanpa njupuk kakehan menyang kimia, minangka pH banyu mundhak, banyu mbutuhake kurang calcium . Akibaté, keluwihan kalsium metu saka solusi lan dumunung ing ngendi banyu ketemu.
  • Salajengipun, kita nyedhiyani sampeyan karo blog ngendi kita kudu: Efek, pangukuran, perawatan lan eliminasi limescale ing blumbang, pertempuran akibat, nggawe reresik, pangopènan instalasi lan perawatan banyu luwih angel.

Efek pH dhuwur ing kolam renang: atose calcareous dhuwur

  • Kekerasan Total (TH) ditemtokake dening konsentrasi kalsium (Ca++) lan magnesium (Mg++) lan diukur ing derajat Perancis (1°F = 10 mg/l CaCO3).
  • Banyu diarani alus yen TH kurang saka 10 ° F. Iki diarani hard yen ing ndhuwur 35 ° F. Penting kanggo njaga TH cedhak 15 ° F.
  • Nilai TH mundhak kanthi tambahan produk TH + (adhedhasar kalsium klorida).
  • Mulane, karo atose dhuwur blumbang degrades: karo garis putih ing liner, liner degrades, banyu alkalin spoils kabeh blumbang uga peralatan filtrasi.

Kakehan efek atose dhuwur ph kolam renang jalaran

ph dhuwur ing jalaran blumbang
ph dhuwur ing jalaran blumbang

Akibat saka pH dhuwur ing pools karo atose dhuwur

  • Endapan limescale ing blumbang, tembok kasar, skala ing saringan lan ing penukar panas,
  • Iritasi kulit lan mripat kanggo wong sing nglangi,
  • Banyu mendung lan putih...

Kosok baline, yen banyu banget alus, uga bisa ningkataké karat bagean logam utawa tembok blumbang beton, uga gangguan mripat.

Cukup, pH sing luwih dhuwur nyebabake kalsium sing larut ing banyu larut, nggawe banyu mendhung. Nyatane, luwih akeh kalsium ing blumbang sampeyan (utawa luwih dhuwur tingkat kekerasan kalsium sampeyan), kolam renang sampeyan bakal dadi awan nalika tingkat pH mundhak. Efek sing padha asring katon ing kolam anyar. sumber kalsium hidroksida sing apik kanggo banyu sing keluwen. Kalsium ekstra iki bisa nambah tingkat kekerasan kalsium lan pungkasane nyebabake banyu sing luwih mendhung.

Tuku blumbang anti-calcareous

Rega kolam anti limescale

Sale
Gre 76048 – Anti calcareous, Cairan Format, 5L
  • Cairan anti limescale sing nyegah pembentukan jeruk ing blumbang sampeyan
  • Sequestrant logam: wesi, tembaga
  • Mbantu nyegah clogging saka Filter lan karat bahan logam ing blumbang
  • Gampang kanggo nggunakake: dissolves langsung ing blumbang
  • Wadhah kasebut ngemot 5 liter
Tamar Besi Antik / Cairan, kanggo Kolam Renang, 5 Liter.
  • 5 liter wadhah
  • Perawatan pangopènan: Tambah 1 L / 50 m3 banyu
  • Dissolve dosis produk sing dibutuhake ing wadhah kanthi banyu lan disebarake solusi iki kanthi merata ing permukaan blumbang.
  • Kompatibel karo kabeh jinis blumbang
  • 5 liter

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.

Konsekuensi kaping 8 saka pH dhuwur ing kolam renang: rusak tembok lan lantai kolam

jalaran saka ph dhuwur ing swimming pools wall kondisi ala
jalaran saka ph dhuwur ing swimming pools wall kondisi ala

Yen pH dhuwur: Kaca blumbang ngrusak

Efek blumbang pH dhuwur: rusak kaca blumbang

  • Tingkat pH blumbang bisa mengaruhi tembok lan lantai blumbang lan ngrusak lapisan, nyebabake rusak ing wektu.
  • Yen pH dhuwur banget, bisa uga tembok lan lantai bakal rusak nyebabake garis putih katon ing lapisan, lapisan kasebut bakal rusak.
  • Kajaba iku, banyu alkali ngrusak kabeh blumbang uga peralatan filtrasi.
  • A pH dhuwur ndadékaké kanggo tingkat dhuwur saka acidity ing banyu, supaya bakal dissolve plester lan semen ing blumbang, ninggalake lumahing atos.
  • Kanggo nyegah iki, penting kanggo njaga tingkat pH sing nyukupi ing kolam renang.
  • Tingkat pH kudu ana ing antarane 7,2 lan 7,4, kanthi 7,4 minangka tingkat ideal.
  • Yen pH ngluwihi kisaran sing disaranake, luwih becik ndandani blumbang kanthi bener. Kanthi mriksa tingkat pH kanthi rutin, sampeyan bakal bisa njaga blumbang kanthi utuh sajrone bisa.
  • Nanging, karusakan ing tembok lan lantai bisa uga amarga keluwihan kalsium utawa sodium ing banyu.

9 Akibat ph banyu blumbang dhuwur: swimsuit burem

ph banyu blumbang dhuwur swimsuit burem
ph banyu blumbang dhuwur swimsuit burem

Tingkat pH sing dhuwur biasane ora dadi masalah nalika njaga driji sampeyan tetep resik, nanging bisa nduwe pengaruh sing signifikan marang tingkat pH ing baju renang sampeyan.

Tingkat pH sing dhuwur bisa nggawe kain swimsuit dadi lint, nyebabake rasa ora nyaman lan gesekan.

Kajaba iku, pH sing dhuwur bisa nyebabake sifat fastness warna saka swimsuit sampeyan dadi rusak, sing bisa nggawe angel kanggo swimsuit ora luntur utawa kuning saka wektu.

Pungkasane, penting kanggo njaga pH baju renang sampeyan paling cedhak karo 7, amarga fluktuasi cilik bisa duwe pengaruh negatif marang daya tahan lan kenyamanan baju renang sampeyan.

Indeks isi kaca: blumbang pH dhuwur jalaran

  1. Nalika Nganggep pH Dhuwur ing Kolam Renang utawa Alkali
  2. 1st ph dhuwur kolam renang jalaran: Iku mbebayani kanggo kesehatan
  3. 2 kolam renang ph dhuwur jalaran: ambu ora enak ngganggu
  4. Konsekuensi blumbang pH dhuwur kaping 3: Penurunan efektifitas klorin, bromin, oksigen aktif lan flokulan
  5. 4 blumbang dhuwur alkalinity jalaran pH blumbang dhuwur: luwih angel kanggo nyetel
  6. 5th ph blumbang dhuwur jalaran: banyu blumbang Green
  7. Akibat kaping 6 saka pH dhuwur ing kolam renang: banyu blumbang mendhung
  8. 7 jalaran blumbang pH dhuwur: Katon saka jeruk lan tembok lunyu
  9. Konsekuensi kaping 8 saka pH dhuwur ing kolam renang: rusak tembok lan lantai kolam
  10. 9 Akibat ph banyu blumbang dhuwur: swimsuit burem
  11. blumbang pH dhuwur nimbulaké
  12. Carane ngisor pH blumbang: banyu blumbang alkalin
  13. Ukur pH ing kolam renang

blumbang pH dhuwur nimbulaké

blumbang ph dhuwur
blumbang ph dhuwur

Napa pH kolam saya mundhak?

  1. Kolam alkalinitas: mundhak alami ing pH: mundhut karbon dioksida
  2. Alasan kok blumbang bisa mundhakaken ph: miturut kimia digunakake y Impact saka ph blumbang dhuwur karo sanitizer blumbang
  3. Relatif kanggo banyu blumbang pH dhuwur karo klorinator uyah
  4. pH dhuwur ing kolam renang amarga ISL overcorrection
  5. pH dhuwur amarga Water calcareous utawa blumbang watu gamping liners
  6. Nimbulaké: pH dhuwur ing kolam renang: faktor manungsa
  7. Volume banyu langsung mengaruhi duwe pH blumbang dhuwur
  8. ph blumbang dhuwur dening blumbang banyu ijo
  9. Nilai pH kolam renang alkalin sajrone blumbang commissioning

1st pool dhuwur pH nimbulaké: pool alkalinity lan rasio pH

Apa sampeyan ngerti prabédan antarane alkalinitas lan pH alkalin pools?

blumbang ph dhuwur
blumbang ph dhuwur

Ngerti beda antarane pH lan alkalinitas total


Preduli saka apa sampeyan bisa kanthi akurat ngukur tingkat pH banyu blumbang, sampeyan kudu ngerti beda antarane pH lan total alkalinity.

Gampang bingung amarga loro-lorone nuduhake skala sing padha, sing diwiwiti jam pitu lan nganti 14.

Apa pH blumbang

Kaping pisanan lan kaya sing wis diterangake ing ndhuwur ing kaca iki, pH nuduhake acidity utawa basa saka solusi.

Tingkat Hidrogen (pH) bisa dadi faktor penentu ing pangopènan kolam. Antarane 7,2 lan 7,4 pH bisa dianggep seimbang.
  • Yen pH punika kurang saka 7, banyu diarani asem 
  • Nalika pH wis 7, banyu iku netral.
  • Nanging, yen pH punika ndhuwur 7 banjur banyu iku dhasar o alkalin

Apa alkalinitas banyu blumbang

Alkalinitas minangka istilah sing digunakake kanggo njlèntrèhaké tingkat keasaman utawa alkalinitas banyu blumbang.

  • Définisi alkalinitas sing tepat gumantung marang sifat cairan sing diukur, nanging biasane ditulis minangka nomer sing nuduhake jumlah kalsium karbonat (CaCO3) ing cairan kasebut.

Kolam banyu alkalinity apa iku

Alkalinitas blumbang nuduhake tingkat kalsium hidroksida ing banyu blumbang, yaiku. alkalinitas banyu yaiku konsentrasi kalsium karbonat (CaCO3). Nalika banyu kanthi pH alkali nuduhake banyu kanthi pH Dasar utawa luwih saka 7.

Ing kontras, total alkalinitas, tinimbang, minangka indikator saka jumlah zat sing larut, dudu tingkat pH. Dadi nalika blanja produk kaya algaecides lan sanitizer, priksa manawa sampeyan mriksa total alkalinitas lan tingkat pH banyu kolam.

Iki bakal mbantu sampeyan milih produk sing ngresiki lan disinfect banyu kanthi efektif nalika njaga tingkat pH alami.

Nilai alkalinitas blumbang sing disaranake

nilai alkalinitas blumbang

Sing luwih dhuwur alkalinitas, luwih asam cairan kasebut.

Nilai alkalinitas kolam sing disaranake antara 125-150 ppm.

Kolam banyu asin alkalinitas

Nilai-nilai kasebut dianggep optimal kanggo alkalinitas kisaran banyu antara 125 lan 150 ppm kalsium karbonat. (kadhangkala interval sing luwih akeh dianggep). Nanging, nilai pH optimal ing kolam renang kudu rada dhasar, antara 7,2 lan 7,6.

Tambah alami ing pH
Tambah alami ing pH banyu kolam

Carane pH banyu blumbang lan alkalinitas disambungake

Tambah alami ing pH: mundhut karbon dioksida

PH larutan ditetepake minangka logaritma negatif saka nilai konsentrasi rata-rata ion hidrogen.

  • Wiwit ion H bisa dissociate dadi H2O lan H2CO3, pH bisa diganti kanthi rong cara: nambah utawa ngilangi H2O utawa nambah utawa ngilangi H2CO3. Nalika karbon dioksida ilang saka blumbang kanthi penguapan, pH mundhak.
  • Iki amarga H2CO3 nduweni kaasaman sing luwih dhuwur tinimbang H2O; Ing babagan kesetaraan asam, Kw saka H2CO3 yaiku 3400 dibandhingake karo Kw saka H2O saka 25.
  • Ing babagan hukum Henry, K a kanggo CO2 yaiku 3,18. Nalika pH mundhak, konsentrasi ion H mundhak, lan proton sing berlebihan pungkasane bakal "ionisasi" dadi H2O lan H2CO3.

Alkalinitas banyu, utawa indikator TAC (Total Alkalinity), nggambarake kapasitas buffering banyu, yaiku kemampuan produk asam utawa dhasar kanggo mengaruhi pH banyu.

  • Sing luwih dhuwur TAC, luwih angel kanggo ngowahi pH banyu. Umumé, TAC kudu antara 8 ° F lan 15 ° F, yaiku, antarane 80 ppm lan 150 ppm - kanggo informasi 1 ° F = 10 ppm = 10 mg/l CaCO3 (kalsium karbonat).

Mulane, ing blumbang asam, tingkat owah-owahan ing pH pungkasane diwatesi dening tingkat reaksi antara H2CO3 lan H2O.

  • ; kacepetan iki gumantung ing suhu, uga ing ngarsane saka inhibitor kayata calcium sulfat utawa bikarbonat.
  • Mulane, penting kanggo ngontrol pH bebarengan karo kimia kolam liyane, tinimbang nggunakake metode kontrol pH tradisional kanthi nilai target tetep.

Ing tangan liyane, kita ninggalake sampeyan link ing ngendi sampeyan bisa nemokake kabeh riset babagan alkalinitas blumbang.

Kepiye alkalinitas kolam beda karo pH banyu alkalin?

Bedane Alkalinitas Kolam lan Tingkat pH Banyu

Apa sampeyan tau kepingin weruh apa bedane antarane pH lan alkalinitas?

Langsung, ing video iki kita bakal mbusak keraguan amarga akeh sing mbingungake total alkalinitas lan pH ing larutan banyu. Bisa dingerteni, amarga ana akeh persamaan antarane tembung "alkalin" lan "alkalinitas".
Kepiye alkalinitas kolam lan pH banyu beda?

Warning babagan alkalinitas blumbang lan nilai pH

Pangeling babagan alkalinitas kolam lan nilai pH: ing sawetara kasus, banyu bisa uga ana ing pH sing bener, nanging alkalinitas bisa kurang utawa dhuwur.

Apa sing kedadeyan yen tingkat alkalinitas ing kolam renang ora bener?

Yen tingkat alkalinitas blumbang kurang becik, kedadeyan ing ngisor iki:

tingkat alkalinitas blumbang
  •    Korosi lan noda ing bagean logam lan aksesoris blumbang.
  •    Sulit kanggo nyetel lan ngontrol pH.

Yen tingkat alkalinitas ing kolam renang ndhuwur cukup, ing ngisor iki bisa kedadeyan:

  •    Tambah ora bisa dikontrol ing nilai pH.
  •    Umume banyu mendhung.
  •    Kemungkinan iritasi ing mripat, irung, kuping lan tenggorokan.
  •    Pembentukan skala ing tembok lan aksesoris blumbang.

Tuku meter alkalinitas banyu blumbang

Alkalinitas biasane diukur nganggo pH meter, sing ndeteksi owah-owahan pH ing cairan sing diuji.

Rega piranti kontrol alkalinitas blumbang

IVS 29120 Pool Tester Gratis Klorin/Bromin, pH, Total Alkalinitas
  • Celupake strip test menyang kolam renang utawa spa sampeyan
  • Asil tes numerik kanggo klorin / bromin gratis, pH lan alkalinitas total
Strip pH Kolam Renang Ehomfy, Kit Kertas Uji 6 in 1 50pcs, Meter Klorin, pH, Alkalinitas, Kekerasan, Asam Sianurat, Kolam Renang, SPA, Hot Tub
  • 💧【6 in 1 pH Strips】: Saben strip tes banyu bisa ngukur 6 parameter penting: PH, Total Alkalinity, Total Chlorine, Free Chlorine/Bromine, Cyanuric Acid, Total Hardness.
  • 💧【Cepet, Akurat lan Prasaja】: Deleng asil mung 17 detik. Cukup dicelupake strip test ing banyu kanggo 2 detik, banjur njupuk metu kertas test lan goyangake sethitik kanggo mbusak keluwihan banyu. lan ngenteni 15 detik. Bandhingake strip karo bagan warna ing botol kanggo maca. ⭐Yen wektu manggon ngluwihi 1 menit utawa keluwihan banyu ora garing, werna ing test strip bakal dicampur lan ora bisa diwaca.
  • 💧【Paket Individu sing tahan lembab】: Total kalebu 50 strip tes. Rawuh ing 1 botol karo 5 tas foil saka 10 strips. Kantong foil sing disegel nglindhungi jalur tes saka kelembapan kanggo njamin panyimpenan lan panggunaan jangka panjang.
  • 💧【Meter Kualitas Banyu】: Kualitas banyu sing becik ndadekake urip luwih sehat lan luwih aman. Mbantu njaga keseimbangan banyu kolam lan spa kanthi mesthekake yen ana ing kisaran sing disaranake. Iku uga cocok kanggo ngombe banyu, akuarium, banyu industri, blumbang, produk banyu panas spring.
  • 💧【Jaminan】: Yen sampeyan duwe pitakon, hubungi kita. Tim layanan pelanggan bakal seneng mbantu sampeyan. Hubungi kita yen sampeyan duwe pitakon babagan produk iki: support@ehomfy.cn

Dianyari pungkasan ing 2023-01-15.

alkalinitas blumbang biasa

  • Sabanjure, kita bakal mulang sampeyan kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan alkalinitas, saliyane menehi pitutur marang kowe carane sampeyan kudu ngurus banyu blumbang supaya tansah bening lan sampeyan ora duwe masalah karo parameter iki.
  • Elinga yen pH tansah dhuwur banget utawa pH tansah kurang banget lan sampeyan duwe masalah nyetel,

Tuku produk kanggo nambah alkalinitas blumbang

Rega produk kanggo ngunggahake alkalinitas blumbang

CTX ALKALINITY Ndhak 21 6KG.
  • Alkalinitas nduwe pengaruh gedhe ing pH lan nggawe angel nyetel nilai sing dikarepake nalika total alkalinitas kurang saka 125 ppm.
  • DAFTAR PUSTAKA 03212
  • KONTAK 6KG
  • Alka+ CTX-21 bubuk alkalinity booster nyegah fluktuasi pH lan nggawa keseimbangan banyu kolam
  • nambahake 1,8 kg produk kanggo nambah alkalinitas total 10 m³ banyu kanthi 100 ppm
Bayrol Alca-Plus. Penambah alkalinitas - 10 Kg
  • BAYROL Alca-Plus granules Wadah 10 kg
  • Iki nyegah fluktuasi pH lan ndadekake keseimbangan banyu.
  • DAFTAR PUSTAKA 7594526
  • Granulated kanggo mbenerake pH sing ora stabil sing disebabake dening alkalinitas sing kurang (nilai TAC kurang saka 80 mg/L).
  • Dosis Sedheng 180 g / 10 m3 / 10 mg / L
CTX ALKALINITY Ndhak 21 6KG.
  • Alkalinitas nduwe pengaruh gedhe ing pH lan nggawe angel nyetel nilai sing dikarepake nalika total alkalinitas kurang saka 125 ppm.
  • DAFTAR PUSTAKA 03212
  • KONTAK 6KG
  • Alka+ CTX-21 bubuk alkalinity booster nyegah fluktuasi pH lan nggawa keseimbangan banyu kolam
  • nambahake 1,8 kg produk kanggo nambah alkalinitas total 10 m³ banyu kanthi 100 ppm
Gre Manufacturas ALKALINITY NAIK
  • Penambah alkalinitas sing ngilangi limescale sing digawe ing blumbang
  • Mbantu njaga banyu resik lan bening, siap kanggo nglangi
  • Format granular - dissolves ing banyu
  • Disebarake kanthi merata ing saindhenging banyu blumbang
  • format granulated, 5 kg

Dianyari pungkasan ing 2023-01-18.

Tuku produk blumbang kanggo ngurangi alkalinity

rega item kanggo murah alkalinity banyu blumbang
CASCADE POOLS – Total Alkalinity Reducer (5 L)
  • Cairan peredam TA 5 liter.
  • Kanggo nyuda alkalinitas total.
  • Produk kasebut ora nambah tingkat sulfat.
  • Banyu kolam kudu dijaga ing total alkalinitas (TA). tingkat antarane 80 ppm - 140 ppm (bagean saben yuta). Yen banyu blumbang sampeyan dijaga kanthi TA luwih saka 140ppm, banyu mendhung lan scalping permukaan blumbang bisa uga
  • (Pangiriman ora kasedhiya kanggo &=saluran Scilly Isles)*
6 x 1.5kg Kolam pH lan Alkalinitas Reducer dening Spachem - High Quality Hot Tub Level Reading Kurang Saka pH Pool Spa Water Chemistry Balancer - Tuku Massal
  • Kolam pH lan alkalinity reducer 6 x 1.5kg
  • Nyuda pH lan alkalinitas sing dhuwur
  • Penting kanggo njamin kahanan adus sing nyaman
  • Pembacaan pH sing bener kudu 7.4 - 7.6 lan total alkalinitas antarane 80 - 150ppm
  • Tansah nyoba maneh banyu sawise saben aplikasi.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-15.

Carane mundhakaken utawa ngisor blumbang alkalinity

Nyetel nilai alkalinitas blumbang

2. Panyebab blumbang pH dhuwur banget

2nd blumbang pH dhuwur nimbulaké: Dampak saka pH blumbang dhuwur karo disinfektan blumbang

Cara milih disinfektan kanggo banyu blumbang

Nalika milih sanitizer kolam, faktor utama sing kudu ditimbang yaiku jinis sanitizer sing digunakake, pengaruhe ing pH kolam renang, lan masalah kesehatan sing potensial.

Umume, gas klorin, trichlor, lan dichlor duwe pH sing dhuwur banget, sing bisa duwe pengaruh negatif ing pH yen buffer pH ora digunakake. Kajaba iku, anané gas klorin bisa nggawa sawetara risiko kesehatan sing potensial, mula penting kanggo nimbang risiko nglawan keuntungan milih disinfektan iki.

Kajaba iku, faktor liyane sing kudu ditimbang nalika milih sanitizer kalebu tingkat TDS, kompatibilitas karo bahan kimia kolam liyane, lan potensi keracunan. Contone, trichlor bisa ngganggu panyerepan unsur tartamtu, dadi penting kanggo mriksa tingkat TDS sadurunge milih jinis sanitizer tartamtu. Uga, macem-macem jinis disinfektan bisa uga duwe masalah kompatibilitas sing beda. Contone, sawetara stabilisator bisa bereaksi karo disinfektan tartamtu lan kompromi stabilitas disinfektan kasebut dhewe. Mula, penting kanggo milih sanitizer sing kompatibel karo kabeh bahan kimia lan stabilisator kolam liyane sing bisa uga ana. Pungkasan, sawetara disinfektan luwih beracun tinimbang liyane, mula kudu dieling-eling.

Alasan kok blumbang bisa mundhakaken ph: gumantung ing kimia digunakake

Produk sing ngobati banyu: perawatan karo klorin cenderung ngunggahake pH, sing padha karo nggunakake flocculant.

Rong bahan kimia utama sing nambah pH yaiku natrium karbonat, uga dikenal minangka abu soda (Na2CO3) lan natrium bikarbonat (NaHCO3).
  • Loro-lorone nambah alkalinitas, nanging awu soda nduweni pengaruh sing luwih gedhe kanggo ningkatake pH.
  • Liyane sing padha, butuh sodium bikarbonat luwih akeh kanggo ngunggahake pH tinimbang soda amarga pH bikarbonat luwih murah (pH 8,4) tinimbang soda (pH 11,4-11,6). Kaloro produk kasebut umum ing bisnis kolam renang.
blumbang awu soda
blumbang awu soda

Awu soda digunakake minangka neutralizer asam nalika nambahake asam menyang kolam renang.

  • Natrium karbonat (Na2CO3), uga dikenal minangka soda awu digunakake kanggo ngunggahake pH lan alkalinitas ing kolam renang utawa kolam renang.
  • Nanging, kadhangkala kakehan awu soda ditambahake lan kristal kalsium karbonat bisa dibentuk.
  • Nalika kedadeyan kasebut, kalsium karbonat nggawe awan ing banyu sing dikenal minangka awan abu soda. Awan soda awu bisa ngganggu lan nggawe angel kanggo ndeleng banyu. Kanggo nyegah awan awu soda, penting kanggo nggunakake jumlah awu soda sing tepat kanggo wektu sing tepat.
  • Yen soda awu ditambahake kanthi cepet utawa kakehan, samubarang bisa cepet metu saka tangan. Kanggo nyegah awan soda awu saka mbentuk, iku penting

Cara sing digunakake kanggo nambah klorin menyang banyu kolam bisa nduwe pengaruh sing signifikan ing tingkat sanitizer ing banyu.

stabil klorin ing banyu
stabil klorin ing banyu
  • Sawetara klorinator kolam nggunakake silinder gas kanggo ngirim jumlah klorin sing bener, dene liyane bisa nggunakake dosis klorin granular (kayata Clout).
  • Cara liya bisa uga kalebu nggunakake sistem vakum otomatis utawa nggunakake pre-filter kanggo mbusak keluwihan lebu sadurunge mlebu ing blumbang.
  • Pungkasane, pilihan metode sing digunakake bakal gumantung ing sawetara faktor khusus pangguna, kayata panggunaan bahan kimia sing wis ana ing kolam renang lan kualitas banyu ing saubengé.
  • Nanging, ngerti macem-macem metode klorinasi banyu kolam bakal mbantu wong-wong sing njaga fasilitas kasebut nggawe program disinfeksi sing paling efektif lan efisien.

Pungkasan, cara klorin ditambahake uga bisa muter peran.

Klorin kanggo kolam renang bisa ditambahake kanthi telung cara:
  • Kaping pisanan, kita bisa entuk klorin cair kanggo kolam renang, sing yen digunakake bentuk cair klorin, ditambahake. natrium hipoklorit, zat alkalin banget sing bisa ngunggahake pH banyu.
  • Sareh, kita duwe format klorin ing tablet, ing nalisir, iku kalebu asam trichloroisocyanuric, kang bakal kathah acidify banyu, mangkono Mudhunake pH.
  • Pungkasan, klorin granular nduweni pH netral 6,7, mula tingkat bakal beda-beda.

Panjelasan kaping 3 kanggo nduwe pH kolam sing dhuwur

3 blumbang pH dhuwur nimbulaké: Gegandhengan karo banyu blumbang karo pH dhuwur karo klorinator uyah

Perawatan blumbang asin kanthi electrolyser: Yen blumbang diolah nganggo uyah, kahanan ora stabil pH cukup umum amarga caustic sing dibebasake dening proses elektrolisis bisa nyebabake pH fluktuasi.

Kolam banyu asin minangka salah sawijining pilihan sing paling populer kanggo kulawarga sing pengin njaga kolam renang sing cedhak lan njaga biaya pangopènan sing murah.

  • Iki amarga kasunyatan sing blumbang banyu asin luwih gampang kanggo njaga saka blumbang basis klorin khas.
  • Kolam banyu asin mbutuhake tingkat klorin lan pH alami sing gampang diatur, lan uga duwe akeh keuntungan tinimbang kolam adhedhasar klorin.
  • Ing sisih siji, kolam banyu asin luwih higienis tinimbang kolam klorin, amarga ora perlu nggunakake bahan kimia sing dibuwang ing kolam banyu asin.
  • Banyu uyah uga tegese kurang karya kanggo ngresiki blumbang, amarga ora perlu kanggo ngresiki panci.
  • Kolam banyu asin uga tetep luwih adhem tinimbang blumbang klorin sing khas. Iki tegese padha kurang kamungkinan kanggo nimbulaké masalah es dam.

 Carane pH dianggo ing blumbang karo klorinator uyah

ngedhunake pH blumbang kanthi klorinator uyah
ngedhunake pH blumbang kanthi klorinator uyah

Operasi pH ing kolam kanthi klorinator uyah:

  1. Jumlah uyah cilik (5 g / l) diencerke ing banyu blumbang nalika klorinator uyah dipasang.
  2. Banyu sing rada asin iki ngliwati lembaran titanium (elektroda) sing sadurunge dilebokake menyang pipa bali saka sistem pemurnian blumbang.
  3. Nalika banyu uyah ngliwati elektroda, uyah (natrium klorida) diowahi dadi disinfektan aktif, natrium hipoklorit, sing ngrusak ganggang, bakteri lan jamur.
  4. Disinfektan iki malih dadi uyah, saéngga nganyarake siklus tanpa mundhut unsur alam iki.

Indeks isi kaca: blumbang pH dhuwur jalaran

  1. Nalika Nganggep pH Dhuwur ing Kolam Renang utawa Alkali
  2. 1st ph dhuwur kolam renang jalaran: Iku mbebayani kanggo kesehatan
  3. 2 kolam renang ph dhuwur jalaran: ambu ora enak ngganggu
  4. Konsekuensi blumbang pH dhuwur kaping 3: Penurunan efektifitas klorin, bromin, oksigen aktif lan flokulan
  5. 4 blumbang dhuwur alkalinity jalaran pH blumbang dhuwur: luwih angel kanggo nyetel
  6. 5th ph blumbang dhuwur jalaran: banyu blumbang Green
  7. Akibat kaping 6 saka pH dhuwur ing kolam renang: banyu blumbang mendhung
  8. 7 jalaran blumbang pH dhuwur: Katon saka jeruk lan tembok lunyu
  9. Konsekuensi kaping 8 saka pH dhuwur ing kolam renang: rusak tembok lan lantai kolam
  10. 9 Akibat ph banyu blumbang dhuwur: swimsuit burem
  11. blumbang pH dhuwur nimbulaké
  12. Carane ngisor pH blumbang: banyu blumbang alkalin
  13. Ukur pH ing kolam renang

4th dhasar pH dhuwur ing kolam renang

pH dhuwur ing kolam renang amarga overcorrection ISL

banyu blumbang jenuh

Apa LSI utawa Indeks Saturasi Langelier

apa blumbang pulo
apa blumbang pulo
indeks jenuh banyu blumbang

Apa indeks jenuh banyu kolam?

Indeks Kejenuhan Langelier minangka ukuran apa banyu korosif (LSI negatif) utawa rawan skala (LSI positif).

«Indeks kejenuhan banyu blumbang » ngukur tingkat kejenuhan banyu blumbang karo logam lan kalsium.
Nilai sing luwih dhuwur tegese ana luwih akeh rereged ing banyu lan mbutuhake perhatian luwih akeh tinimbang biasanipun kanggo ngresiki sadurunge mangsa panas rampung.

Tingkat sing disaranake kanggo jenuh blumbang

  • Nilai LSI antarane -0,3 lan 0,3 dianggep ana ing kisaran sing bisa ditampa: LSI antarane -0,3 lan 0,3 nuduhake yen banyu bisa corrode pipo lan instalasi.
  • Nilai becik, Nanging, antarane 0,20 lan 0,30.

Alasan 5th kanggo pH blumbang dhuwur

pH blumbang dhuwur kaping 5 nyebabake: pH dhuwur amarga banyu kapur utawa lapisan kolam

jeruk ing blumbang

Efek, pangukuran, perawatan lan ngilangi limescale ing blumbang

A pH dhuwur ing kolam renang biasane bisa lantaran kanggo alam calcareous banyu.

ph dhuwur blumbang liner gamping
ph dhuwur blumbang liner gamping

Banyu calcareous nduweni tingkat pH sing dhuwur, amarga ana ion kalsium.

PH sing dhuwur iki bisa nyebabake macem-macem masalah kanggo pangguna kolam renang. Kaping pisanan, bisa nambah kaasaman banyu, sing bisa ngrusak mata lan kulit pangguna. Uga bisa nyebabake banyu dadi mendhung, sing bisa dadi angel kanggo ndeleng dhasar blumbang. Tingkat pH sing dhuwur uga bisa nyumbang kanggo pembentukan deposit kalsium ing tembok lan ngisor kolam. Kanthi njupuk langkah kanggo njaga tingkat pH sing tepat ing blumbang, sampeyan bisa mbantu njamin keamanan lan kesenengan sing optimal kanggo kabeh pangguna.

watu gamping blumbang liners
watu gamping blumbang liners

Masalah Liner Kolam Kapur

Waterproofing tembok lan jubin blumbang watu gamping bisa muter bagean penting banget kanggo njaga integritas struktur lan blumbang dhewe liwat wektu.

blumbang alkalin dening lapisan karo watu gamping
blumbang alkalin dening lapisan karo watu gamping

Napa Liner Pool Limestone Nimbulake Tambah pH Kolam

Banyu kapur utawa lapisan kolam watu gamping: banyu kapur utawa "atos" sing ana ing wilayah kasebut bakal milih pH dhuwur sing angel distabilake.

  • Kajaba iku, yen blumbang duwe liner watu, materi iki bisa alkalin lan duwe impact ing pH banyu.
  • Kanggo njaga tingkat pH sing dhuwur, penting kanggo njaga keseimbangan uyah lan asam sing bener ing banyu.
  • Yen jumlah uyah lan asam sing tepat ora ditambahake, tingkat pH fluktuasi lan bisa munggah tanpa diduga.
  • Limewater utawa watu gamping blumbang liners bisa account kanggo bagean pinunjul saka isi uyah ing blumbang lan kontribusi kanggo pH blumbang kang tanpa perlu kanggo nambah asam.
  • Uga, watu gamping ing veneer watu bisa dadi asam, nyebabake fluktuasi pH ing banyu sajrone wektu.
  • Kesimpulane, yen liner watu ora dijaga kanthi bener, bisa nyebabake masalah pH ing kolam sing bisa angel diobati.
blumbang lining karo watu gamping alam
blumbang lining karo watu gamping alam

Kemunduran watu gamping minangka liner kolam

Kesulitan karo lapisan watu gamping ing piscians

  • Senajan watu gamping minangka bahan bangunan sing awet banget, nanging nduweni watesan kanggo nyegah karusakan banyu.
  • Kajaba iku, banyu bisa gampang nembus pori-pori materi, saéngga nggawe lingkungan sing kondusif kanggo pertumbuhan jamur.
  • Kajaba iku, watu gamping bisa wiwit ilang warna amarga kena pengaruh unsur kasebut.
  • Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, iku penting kanggo jas tembok lan lantai blumbang karo produk waterproofing efektif. Sawetara opsi populer kalebu sealer cair lan peng