Skip isi
Ok Reformasi Pool

Apa suhu banyu blumbang sing becik?

Suhu banyu blumbang sing becik: masalah kontroversial ing jagad manajemen kolam. Nalika sawetara seneng panas, liyane seneng suhu permukaan sing adhem kanggo aktivitas tartamtu. Punapa mawon pilihan pribadi, milih suhu tengen kanggo blumbang mbutuhake ngenali jinis instalasi sing arep kanggo mbukak lan aktivitas kanggo nindakake.

Suhu banyu blumbang becik
Suhu banyu blumbang becik

En Ok Reformasi Pool, ing bagean iki ing Blog Pangopènan Kolam Apa suhu banyu blumbang sing becik?


Apa suhu kolam renang sing cocog?

suhu blumbang becik

Suhu banyu blumbang becik: masalah kontrovèrsial

Faktor sing kudu ditimbang kanggo nemtokake suhu banyu sing cocog kanggo blumbang

Nalika sawetara seneng panas, liyane seneng suhu permukaan sing adhem kanggo aktivitas tartamtu. Punapa mawon pilihan pribadi, milih suhu tengen kanggo blumbang mbutuhake ngenali jinis instalasi sing arep kanggo mbukak lan aktivitas kanggo nindakake.

La suhu blumbang becik Iku gumantung faktor kaya sampeyan lokasi, sampeyan karakteristik lan panggunaan sing diwenehake. Kolam renang ruangan ora padha karo kolam renang njero ruangan, uga ora padha karo tujuane kanggo adus utawa nglangi.

El cuaca njaba Iki uga minangka faktor penentu kanggo netepake suhu banyu sing cocog lan, sanajan ora ana ukuran angka sing tepat kanggo nyetel nilai kasebut, kita bisa negesake manawa suhu banyu ing blumbang ruangan biasane oscillate antarane 28 lan 30 derajat.

Ing cilik saka pools njero ruangan, suhu digandhengake karo tingkat asor lingkungan. Sing luwih dhuwur asor, luwih murah suhu banyu. Minangka aturan umum, ing kolam renang njero ruangan suhu beda-beda antarane 24 lan 29 derajat.

Penting sing mbayar manungsa waé kanggo suhu blumbang prefabricated ing mangsa panas, amarga faktor pangopènan liyane bakal gumantung, kayata frekuensi disinfeksi, jumlah klorin sing dibutuhake utawa intensitas pemurnian lan penyaringan banyu.

Apa suhu banyu adhem?

Suhu banyu blumbang dianggep kadhemen

Apa suhu banyu blumbang kadhemen

Ing tangan siji, sebutno suhu banyu blumbang dianggep kadhemen nalika ngisor 21°C.

Bahaya Banyu Kolam Dingin

Ing sisih liya, sanajan kita bakal nerangake kanthi rinci ing kaca iki, nimbang manawa banyu adhem bisa mbebayani banget amarga awak menehi sensasi energi fiktif.

Amarga awak ora bisa nyuda aliran getih nganti suwe, mula pembuluh getih bakal mbukak maneh supaya aliran getih normal, nanging dadi adhem, mula organ bisa nyebabake hipotermia. negara.

Suhu sing tepat ing ngendi kita bakal weruh efek kadhemen gumantung marang wong kasebut, sanajan umume Disaranake ora tetep suwe kanthi suhu ing ngisor 15 derajat. Saliyane, nalika padha ngluwihi 30 derajat kita wis ngomong bab suhu anget, yen nindakake latihan sing kuat, bisa dehidrasi kita.

suhu blumbang ruangan kadhemen
suhu blumbang ruangan kadhemen
Akibate, adus ing blumbang nganggo banyu adhem bisa nyebabake irama jantung sing ora teratur yen kita sehat utawa nyebabake serangan jantung yen kita duwe masalah jantung.

Suhu banyu blumbang becik

suhu kolam renang
suhu kolam renang

Suhu becik kanggo pindhah menyang blumbang bakal gumantung ing jinis blumbang lan kegiatan sing bakal ditindakake

Kaping pisanan, suhu awak paling nyaman ing banyu gumantung saka sawetara faktor., kaya kita metabolisme, o el tingkat ngleksanani Apa sing kita tindakake ing banyu?

Nanging, mesthi, kabeh bakal gumantung ing jinis kolam sing kita duwe lan suhu ing njaba, yaiku, yen kita duwe kolam sing digawe panas utawa pengin nindakake sawetara kegiatan fisik, suhu sing cocog bakal beda-beda.

Mulane, suhu becik nalika iku ndhuwur 20 derajat lan ngisor 31-32. Senajan ora nemen apik, antarane kadhemen utawa panas iku tansah luwih apik kanggo duwe Suhu rada kelangan, watara 25 derajat. LANn banyu adhem, awak kita bisa adaptasi luwih suwe.

Suhu blumbang digawe panas

suhu banyu kanggo wiwitan
suhu banyu kanggo wiwitan

Kaping kabeh, iku kudu kasebut ing wiyar ngandika, konsensus wis ngrambah sing Suhu sing sampurna, uga diarani becik utawa sedheng, kanggo nglangi lan dolanan ing banyu tanpa resiko kanggo kesehatan kita yaiku antarane 24 lan 28 °C.

Suhu becik kanggo kolam renang ruangan

Suhu banyu sing cocog kanggo kolam renang ruangan
Suhu banyu sing cocog kanggo kolam renang ruangan

Suhu blumbang ruangan becik

  • Pancen, sing paling becik yaiku banyu duwe suhu sing luwih murah, antarane 22 lan 24 ° C.

Suhu becik saka blumbang ruangan minangka lingkungan sing adhem

  • sanadyan, Yen suhu njaba ora dhuwur banget, kita bisa ngunggahake suhu banyu dadi 26 utawa 28 °C.

Kolam renang sing digawe panas vs. blumbang ruangan 

Suhu becik ruangan digawe panas blumbang

suhu banyu blumbang digawe panas
suhu banyu blumbang digawe panas
  • Ing tangan liyane, suhu becik saka blumbang digawe panas ruangan punika 32 ° C-34 ° C, amarga ing bagean gedhe saka panas bakal ilang dening penguapan, mulane kudu sawetara derajat liyane.

Suhu becik saka blumbang digawe panas njero ruangan

Suhu becik saka blumbang digawe panas njero ruangan
Suhu becik saka blumbang digawe panas njero ruangan.
  • Suhu whirlpools uga kudu dikontrol kanthi bener.
  • Kanthi cara iki, suhu sing tepat kanggo kolam sing digawe panas tutup bakal babagan a 25 ° C-28 ° C.
Ing kolam renang njero ruangan, luwih akeh faktor sing kudu digatekake tinimbang mung suhu banyu.
  • Kanggo pengalaman sing apik, tingkat kelembapan ruangan kudu dianggep.
  • Umumé, luwih asor sing diasilake, luwih adhem banyu kudu supaya awak ora panas banget.
  • Ing babagan gedhe, kita bisa ngrampungake pitakonan kasebut kanthi nyatakake Suhu sekitar sing cocog kanggo kolam sing digawe panas njero ruangan kudu rong nganti patang derajat luwih dhuwur tinimbang suhu banyu.

Apa suhu becik kanggo nglangi optimal?

suhu becik kanggo nglangi
suhu becik kanggo nglangi

Suhu becik kanggo nglangi

Nglangi minangka olahraga akuatik sing dianggep minangka salah sawijining sing paling lengkap sing ana, amarga adhedhasar gerakan aerobik sing, ing wektu sing padha, meh ngilangi ciloko otot kanthi ora kena ing permukaan apa wae.

Ing artikel iki kita arep kanggo pirembagan bab apa iku suhu banyu optimal kanggo nglangi supaya, bebarengan karo kabeh kuwalitas liyane olahraga iki, sampeyan bisa nindakake iku ing cara stabil lan tanpa nandhang sangsara owah-owahan ono sesambungan karo badan sing disebabake dening suhu banyu.

 Miturut spesialis, suhu bakal antara 25-28 derajat Celsius. Yen intensitas latihan kita rada sithik, bisa uga ana intensitas antara 30 utawa 33 derajat Celsius.

Suhu becik kanggo nglangi karo bayi

suhu blumbang ruangan becik
suhu blumbang ruangan becik

Biasane suhu pribadi, malah bayi duwe pilihan, nanging aku ora nyaranake luwih saka 30 derajat, bayi ora ngasilake panas sing padha ing banyu minangka wong diwasa, mula bayi butuh banyu sing luwih anget.

Bebaya Nglangi

suhu blumbang digawe panas
suhu blumbang digawe panas
  • Nalika sampeyan nglangi, sampeyan nggawe gaweyan sing anget awak lan otot.
  • Mulane, mundhut panas bakal kurang dibandhingake siram prasaja.
  • Mulane, nalika nglangi ing blumbang nyebabake mundhut gedhe saka kalori sing disambungake kanggo njaga suhu awak, preduli saka suhu banyu ing blumbang lan uga, nglangi, amarga tekanan banyu, diiringi mundhut saka hidrasi banyu penting kanggo awak.

Suhu banyu kanggo kompetisi nglangi

Suhu blumbang kompetisi

suhu banyu kanggo kompetisi nglangi
suhu banyu kanggo kompetisi nglangi

Kolam kompetisi biasane ana ing njero ruangan lan digawe panas supaya bisa digunakake ing saindhenging taun lan luwih gampang ketemu peraturan babagan suhu, cahya, lan peralatan sing dibutuhake.

Ana badan internasional sing ngetrapake aturan suhu miturut olahraga sing ditindakake ing kolam kayata polo banyu, nglangi sing diselarasake, nyilem, kompetisi ing segara terbuka, lsp.

FINA (Fédération Internationale de Natation) minangka badan pamrentah sing netepake suhu banyu sing cocog ing kisaran antara 25 nganti 28 ° C kanggo kompetisi nglangi lan 27 ° C kanggo nglangi sing disinkronake. Kanggo nyilem, suhu banyu blumbang ing tingkat moderat disetel ing 26 °C.

Suhu banyu blumbang dhuwur kanggo terapi

Suhu banyu kolam sing dhuwur migunani kanggo terapi banyu

suhu becik saka blumbang therapy banyu
suhu becik saka blumbang therapy banyu

Nalika blumbang adhem luwih cocog kanggo aktivitas intensitas dhuwur kaya nglangi kompetitif lan latihan atletik, suhu sing luwih dhuwur ngrangsang aliran getih menyang otot lan bisa nyuda nyeri sendi.


Pentinge kanggo njaga suhu banyu blumbang becik ing kimia sawijining

disinfeksi blumbang nganggo klorin
disinfeksi blumbang nganggo klorin

Faktor mung ing imbangan banyu sing ora kimia yaiku suhu banyu blumbang.

Pinunjul saka suhu blumbang ing kimia Panjenengan

Suhu utamane nduweni peran ing keseimbangan kimia banyu nalika suhu ekstrem. Iki paling katon ing bak panas / spa ngendi suhu banyu dhuwur bisa nganti 104 derajat Fa utawa 40 derajat C. Suhu banyu blumbang bisa dadi faktor kanggo njaga imbangan sing tepat saka bahan kimia ing banyu. Lan ing kahanan mangsa, peralatan uga kena pengaruh nalika suhu mudhun nganti 32 derajat F utawa 0 derajat C. Kondisi sing luwih korosif katon ing kahanan iki.

Apa iku ISL

granula blumbang klorin

Apa LSI: Indeks Saturasi Langelier

Indeks jenuh Langelier minangka ukuran kanggo nemtokake manawa banyu korosif (ISL negatif) utawa yen rentan kanggo pembentukan tartar (ISL positif). Nilai saka ISL antarane -0.3 lan +0.3 ing sawetara ditrima, Nanging, Nilai becik antarane 0.20 lan 0.30.

Ing kolam renang kita ngukur keseimbangan kimia utawa jenuh kalsium karbonat dhewe kanthi indeks jenuh Langelier (LSI). Suhu banyu nduweni peran penting ing keseimbangan ISL. Sing luwih adhem banyu, luwih murah tingkat LSI. Ing tembung liyane, banyu adhem bakal luwih agresif, amarga mbutuhake luwih akeh kalsium karbonat ing solusi kanggo njaga keseimbangan.

Suhu banyu minangka faktor sing paling diabaikan ing keseimbangan LSI

suhu banyu blumbang bener
suhu banyu blumbang bener

Saka enem faktor LSI, suhu bisa uga paling gampang diukur. Kabeh sing dibutuhake yaiku thermometer.

Yen kita njaga kabeh faktor ing tingkat sing padha, cukup kanggo ngedhunake suhu banyu menyang titik sing adhem banget, supaya LSI dadi negatif, yaiku, banyu dadi agresif lan wiwit ngrusak tembok kolam sampeyan. . Begjanipun, suhu ora mudhun drastis, supaya kita bisa njupuk kauntungan saka iku.

Kepiye suhu banyu kolam sing dhuwur mengaruhi klorin?

Suhu lan sinar matahari minangka faktor penting kanggo ngontrol kimia banyu kolam.

Suhu lan sinar matahari minangka faktor utama sing mengaruhi potency.

Suhu dhuwur nyebabake klorin ilang saka solusi. Mesthi, sing luwih dhuwur suhu, sing luwih boros ana. Sinar ultraviolet (UV) saka srengenge uga nduweni faktor. UV ing dawa gelombang tartamtu (180 kanggo 200 nm) wis ditampilake minangka cara dechlorinating efektif.

Penguapan amarga kenaikan suhu blumbang ing mangsa panas

suhu blumbang digawe panas
suhu blumbang digawe panas

Konsekuensi sing paling jelas saka kenaikan suhu banyu yaiku penguapan. Ing dina panas banget, tingkat banyu ing blumbang bisa suda nganti rong sentimeter, sing nuduhake a mundhak ing mbuwang amarga kudu ngganti losses.

Suhu banyu blumbang dhuwur = Mundhut efisiensi sanitizer

disinfektan kanggo banyu kolam renang

Sing luwih panas, luwih siram utawa luwih kerep ing jedhing pangguna blumbang biasanipun, kanthi krim sing cocog. Iki nyebabake a volume sampah sing luwih dhuwur ing banyu, sing, bebarengan karo kedadeyan sinar ultraviolet, luwih ngowahi nilai pH.

Kanthi owah-owahan pH, disinfektan ilang efisiensi, sing ndadekake perlu digunakake luwih kerep lan luwih akeh, nambah mbuwang ing bahan kimia, uga konsumsi energi sing asale saka tambah frekuensi lan durasi nyaring lan scrubbing.

Saiki sampeyan ngerti apa sing kudu dikontrol suhu blumbang becik ora mung masalah kesejahteraan lan kepenak, disaranake sampeyan njupuk pangukuran kanthi rutin lan nggunakake AC utawa kemul solar Kanggo njaga. Bakal nambah kualitas banyu, nambah kinerja pangobatan disinfeksi lan ngluwihi umur blumbang.

Banyu sing luwih panas ora mbutuhake kalsium lan alkalinitas sing luwih murah (kajaba sampeyan nggunakake trichlor minangka klorin utama). 

suhu banyu blumbang panas
suhu banyu blumbang panas

Owah-owahan pH banyu ing kolam renang

suhu blumbang cocok
suhu blumbang cocok

Nalika banyu tekan suhu sing dhuwur banget, pH diowahi, kang langsung mengaruhi kondisi sing kesehatan lan mulane menyang safety bathi. El pH kudu antara 7,2 lan 7,6, amarga variasi munggah utawa mudhun mengaruhi alkalinity utawa acidity banyu.

Penting sing ngontrol paramèter iki karo a pH meter, amarga, nalika nilai kasebut ngluwihi, bisa ngasilake iritasi mripat lan kulit gatel lan bisa kena pengaruh kualitas banyu, sing dadi luwih mendhung lan nyebabake proliferasi ganggang lan mikroorganisme.

Alasan nyata kanggo nambah kabutuhan klorin amarga kontaminasi sing urip lan ora urip luwih umum ing banyu sing luwih anget. 

rereged urip

mbusak ganggang blumbang

Dibandhingake karo dikarepake kanggo klorin minangka oksidan, persentasi saka rereged urip (ganggang, kuman, virus, lsp.) ing kolam renang cilik banget. Nanging, klorin luwih apik kanggo disinfeksi lan relatif lemah minangka oksidan. Iki minangka alesan utama kenapa filosofi kita babagan 4 faktor sing paling penting kanggo perawatan kolam renang dadi nomer loro kanggo nyoba ngatasi panjaluk oksidan kanthi bantuan klorin kanthi tambahan, ing kasus enzim.

  • Ganggang lan bakteri, contone, minangka rereged urip sing kudu dipateni klorin (kita ngerti iki minangka disinfeksi).
  • Ing suhu sing luwih dhuwur, reaksi kimia luwih cepet, sing tegese mikroorganisme kasebut bisa ngasilake luwih cepet, mula masalah kayata ganggang luwih kerep ana ing mangsa panas.

senyawa organik non-urip

Kepiye suhu banyu kolam mengaruhi klorin?
Kepiye suhu banyu kolam mengaruhi klorin?

senyawa organik non-urip padha ndominasi dhaftar dikarepake kanggo klorin minangka oksidan, ngiring dening senyawa nitrogen lan banjur logam. 

Saka jumlah kasebut, logam minangka sing paling gampang dioksidasi klorin, mula dheweke dadi sing pertama. 

Senyawa nitrogen kayata amonia lan urea luwih angel dioksidasi lan mbutuhake proses klorinasi breakpoint ing ngendi klorin gabung karo senyawa kasebut lan banjur ngrusak.


Indeks isi kaca: Suhu banyu blumbang becik

  1. Apa suhu kolam renang sing cocog?
  2. Pentinge kanggo njaga suhu banyu blumbang becik ing kimia sawijining
  3. Carane ngontrol suhu blumbang
  4. Peralatan kanggo ngontrol lan entuk suhu blumbang
  5. Manfaat adus nganggo banyu panas kanggo kulit lan awak
  6. Ngontrol suhu blumbang kanthi banyu panas
  7. Keuntungan nglangi ing banyu adhem
  8. Bahaya Banyu Dingin

Carane ngontrol suhu blumbang

Carane ngontrol suhu blumbang
Carane ngontrol suhu blumbang

Carane ngukur suhu blumbang

suhu banyu blumbang
suhu banyu blumbang

Ukur suhu kolam kanthi termometer

Jinis-jinis termometer kolam

  • Akeh thermometer blumbang ngambang ing lumahing banyu lan njaluk maca pancet suhu inti blumbang.
  • Sawetara termometer blumbang nggunakake alkohol ing skala nomer kanggo makili suhu blumbang (disebut termometer analog), dene liyane nggunakake layar LCD kanggo nuduhake suhu sing tepat (termometer digital).
  • Termometer blumbang liyane nirkabel. Sampeyan bisa nyelehake komponen ing blumbang kanggo ngukur suhu, ngirim data menyang piranti liyane sing nuduhake suhu blumbang. Sing ora pengin mbengkongaken kanggo njaluk termometer blumbang bakal nemokake jinis tanpa kabel trep.
  • Sawetara termometer blumbang ora mbutuhake daya, kayata termometer analog.
  • Liyane nggunakake srengenge kanggo daya layar
  • Nanging, liyane nggunakake baterei kanggo makili wektu.

Tuku TOP 10 termometer blumbang

Harga Termometer Kolam Kab

Termometer Kanthi Tali Kanggo Kolam Renang Tahan Suhu Banyu Kanggo Kabeh Gunakake Ing Kolam Renang Spa, Jacuzzi, Akuarium
  • Bahan Awet: Termometer blumbang plastik sing kokoh, kualitas unggul, saengga bisa digunakake nganti suwe
  • Maca Akurat: Termometer banyu kolam duwe sensor suhu tliti dhuwur sing njamin maca suhu sing akurat, nyedhiyakake kisaran maca suhu sing fleksibel ing loro ℃ (saka 0 ℃ nganti 50 ℃.) lan ° F (Saka 30 ° F nganti 120 ° F)
  • Gampang digunakake: Termometer blumbang iki nyedhiyakake garis pompa sing trep, sing ngidini thermometer gampang digayuh, sampeyan bisa nggunakake ing kolam renang, bathtub, spa, bak panas lan kolam iwak, ora ana ing njaba ruangan utawa ing njero ruangan.
Thermometer Ngambang kanggo Pool Bestway, werna abu-abu
  • becik kanggo kolam renang.
  • Werna putih.
  • termometer ngambang.
  • nuduhake derajat ing derajat cº / fº.
  • Sumber daya: tenaga surya
Sale
Intex 29039 - Termometer kanggo kolam ngambang horisontal
  • Termometer Ngambang kanggo Kolam lan Spa
  • Termometer ngambang kanggo tampilan suhu sing gampang ing derajat C lan F
  • Kanggo ngontrol suhu nalika thermometer ngambang vertikal
  • Digawe saka PVC tahan impact
  • Kemungkinan kanggo didandani liwat bolongan lan tali uga bisa diikat
Termometer Kolam Renang Inkbird IBS-P02R kanthi Pemancar Nirkabel + Monitor Suhu lan Kelembapan Panrima, Termometer Ngambang kanggo Kolam Indoor lan Outdoor, Akuarium, Spa lan Hot Tubs
  • 【Gampang Digunakake】Termometer blumbang IBS-P02R nawakake maca akurat ing Fahrenheit lan Celsius. Ngrekam nilai suhu minimal lan maksimum. Rentang pangukuran: -40°C ~ 70°C (-40°F ~ 158°F).
  • 【Sambungan Nirkabel】 Jarak sambungan maksimum yaiku 300ft, frekuensi transmisi 433Mhz. Sampeyan bisa mriksa maca suhu karo panrima tanpa ninggalake kamar. Kanthi Sensor Remote Nirkabel (Transmitter) + Monitor Suhu lan Kelembapan (Receiver).
  • 【Material Premium】Termometer blumbang digawe saka bahan berkualitas tinggi, padhet lan awet. Kanthi layar LCD gedhe, sampeyan bisa maca kanthi jelas suhu saiki.
  • 【Kompatibel】Termometer kolam renang IPX7 cocog kanggo panggunaan njero ruangan lan ruangan kayata kolam renang, bak panas, kolam iwak, akuarium, bathtub bayi, spa, lan kabeh jinis sistem liyane.
  • 【Dhukungan Garansi sing Bisa Dipercaya】 Kita nawakake garansi 1 taun lan layanan seumur hidup.
Gre 40051 - Termometer Kolam Ngambang Tubular
  • Termometer tubular ngambang sing nuduhake suhu banyu blumbang
  • Cocog karo banyu saka kolam renang, spa, bak panas, kolam lan liya-liyane
  • Ngandhut jaringan Alkohol lan Phenol
  • Ngidini sampeyan maca suhu ing °C lan °F
  • Iki digawe saka bahan sing kuat, akurat lan tahan lama
Termometer Kolam Renang, Termometer Kolam Ngambang, Termometer Ngambang kanggo Kolam Banyu, Termometer Ngambang Suhu Banyu nganggo Tali kanggo Kolam Renang Ing njero ruangan (M3)
  • 🏊【Bahan bermutu tinggi】Termometer kolam renang digawe saka plastik PVC lan karet silikon berkualitas tinggi, sing ora bisa dipecah, anti tiba, tahan karat lan karat lan awet banget. Kajaba iku, kerjane kanthi sampurna ing jangka panjang lan ora gampang rusak.
  • 🏊【Gampang Digunakake】Termometer kolam ngambang nduweni tampilan gedhe lan sensor suhu presisi dhuwur sing bisa nampilake suhu ing Fahrenheit utawa Celsius. Range pangukuran: 0°C ~ 50°C . Sijine thermometer langsung menyang banyu, njupuk metu sawise 1-2 menit lan maca gelar.
  • 🏊【Desain sing Apik lan Apik】Desain kartun sing lucu ing sisih ndhuwur nggawe termometer blumbang luwih apik lan apik, kanthi warna sing cerah kanggo narik kawigaten bocah-bocah kabeh umur. Ora mung bisa digunakake kanggo ngukur suhu kolam renang, nanging uga dadi dolanan dolanan bocah kanggo nyenengake.
  • 🏊【Enteng kanggo Digawa】Dirancang dadi entheng lan kompak, termometer blumbang gampang banget digawa menyang endi wae. Lan thermometer banyu kita dilengkapi lanyard sing trep, sing bisa nyegah ngambang lan nyegah tenggelam utawa ilang. Kangge, thermometer blumbang uga minangka cara sing akurat lan trep kanggo ngawasi suhu banyu blumbang sing bener.
  • 🏊【Maneka warna panggunaan】Termometer bisa ngambang ing permukaan banyu lan gampang diakses lan diwaca kanthi cepet. Thermometer ngambang apik kanggo njero ruangan lan njaba, becik kanggo kolam renang, bak panas, kolam, bathtub, spa, kolam, akuarium, lsp. Cocog kanggo kabeh musim lan kabeh blumbang.
Produk QP- Termometer Ngambang kanggo Kolam Renang, Becik kanggo Perairan Eksternal, Flotasi Horisontal
  • Termometer terapung kanggo ngontrol suhu banyu.
  • Termometer blumbang nyedhiyakake maca akurat ing Fahrenheit lan Celsius. Kisaran suhu: 30°F-120°F / 0°C-50°C. Ora perlu kuwatir yen banyu adus panas banget utawa adhem banget
  • Thermometer kolam renang digawe saka bahan PP kualitas dhuwur, awet, anti-tiba, anti-karat, karat-tahan, long-tahan.
  • Langsung sijine thermometer menyang banyu bisa, umume perlu 1-2 menit, sampeyan bisa maca gelar.
  • Termometer blumbang iki nyedhiyakake garis pompa sing trep, ngidini termometer tetep ana ing jangkauan. Thermometer ngambang ing lumahing banyu, tampilan suhu bakal nuduhake suhu banyu saiki.
TFA Dostmann 30.1041 Solar Powered Digital Pool Termometer
  • Gampang maca kanthi suhu banyu maksimal lan minimal
  • Range: -20+50ºC.
  • Kanthi kabel kanggo ndandani
Termometer Kolam Ngambang Gedhe dening Termometer Suhu Banyu Premium Aquatix Pro kanthi Rantai, Tahan Pecah, kanggo Kolam Luar Ruangan lan Ing njero ruangan, Spa, Bak Panas, Akuarium
  • Ora Tebak - Termometer Kolam Aquatix Pro nyedhiyakake maca sing akurat ing Fahrenheit lan Celsius. Suhu maksimal 120 F lan 50 ° C.
  • KONSTRUKSI PREMIUM - Termometer Kolam Gedhe - Kualitas luar biasa - Dibangun kanthi bahan tahan lama lan tahan pecah.
  • EASY TO USE - Tampilan maca suhu gedhe ing Fahrenheit lan Celsius. Waca nganti 100 derajat Fahrenheit lan 40 derajat Celsius.
  • Kompatibilitas: Cocog minangka termometer banyu kolam renang, termometer spa kolam renang, bak panas, kolam iwak, akuarium lan kabeh jinis sistem liyane.
  • Janji Kita: Kita ngluwihi lan ngluwihi kanggo mesthekake yen sampeyan wis wareg karo tuku. Kanthi janji kepuasan Aquatix Pro, sampeyan entuk garansi setaun kanggo kabeh produk kita. Yen sampeyan ora wareg, kita bakal mbalekaken rega lengkap, ora ana pitakonan.
TFA 30.3056.10 - Termometer blumbang digital kanthi sensor remot
  • Transmisi suhu banyu menyang unit utama njero ruangan
  • Range unit njero ruangan: 0+60ºC. Rentang sensor blumbang: -20+50ºC
  • Model sensor suhu njaba opsional 30.3208.02

Dianyari pungkasan ing 2023-01-11.


Peralatan kanggo ngontrol lan entuk suhu blumbang

suhu blumbang
suhu blumbang

Carane entuk suhu becik saka blumbang?

Cara ngatasi owah-owahan suhu banyu

Sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku njupuk termometer lan ngerti owah-owahan ing owah-owahan suhu kanthi owah-owahan musim ing kutha utawa kutha sampeyan manggon. Sampeyan bisa nggunakake kalkulator kita lan prédhiksi owah-owahan sing bakal dibutuhake ing mangsa ngarep. 

Kanggo mangsa, mbudidaya suhu paling kadhemen ing mangsa lan priksa manawa kanggo Balance LSI adhedhasar parameter sing nalika nutup blumbang, lan padha dadi kanggo mangsa sabanjuré. Yen sampeyan duwe pitakonan utawa uneg-uneg, sampeyan bisa hubungi kita nggunakake tombol ing ngisor iki. 

Kita duwe akeh cara kanggo ngontrol suhu banyu, contone climatizadores utawa kemul solar, iki duwe asil apik banget saliyane nambah thermometer submersible.

Tumindak kasebut bakal mbantu kita entuk suhu blumbang sing cocog lan bisa ngadhepi suhu dhuwur sing bakal teka.

blumbang Climatized

Carane panas banyu blumbang

Carane nginstal klorinator uyah yen ana sawetara jinis sistem pemanas.

Carane nginstal klorinator uyah ing blumbang digawe panas

pemanas blumbang elektrik

Pemanas blumbang listrik

Panas banyu blumbang solar

Panas banyu blumbang solar

dehumidifier kolam renang horisontal

blumbang dehumidifier

pump panas blumbang

pump panas blumbang

Perbandingan sistem kanggo panas blumbang

suhu becik digawe panas blumbang
suhu becik digawe panas blumbang
Energi kanggo panas blumbangTipe Kolam PemanasInstalasiRagadmundhak suhujinis blumbang
Pemanas suryakeset solar; tutup solar/terpal gelembung; tutup kolam renanggampang, ora skills dibutuhake kajaba kanggo tutup blumbangsaka € 20 winates lan kahanan dening jumlah suryo srengengekolam inground lan ndhuwur lemah
Pemanas listrikpemanas blumbang elektrikgampang, ora skills dibutuhakesaka € 100gumantung ing mesin ingkang ndamel benter, karo thermostat lan otonomkolam inground lan ndhuwur lemah
Penukar panaspenukar panasgampang, mbutuhake skills minimalsaka € 500nyaman lan cepetkolam inground lan ndhuwur lemah
pump panas blumbangpompa panasangel, mbutuhake skills utawa instalasi profesionalSaka 500 €nyaman, cepet lan karo kinerja bangetkolam inground lan ndhuwur lemah
cara kanggo panas banyu blumbang

Manfaat adus nganggo banyu panas kanggo kulit lan awak

suhu blumbang digawe panas
suhu blumbang digawe panas

Manfaate adus nganggo banyu panas

Keuntungan suhu banyu blumbang sing digawe panas

  1. 1. Anggere adus nganggo banyu panas ora ana gangguan lan, saliyane, dadi pakulinan, bakal dadi terapi psikologis / emosional sing apik. Iki, amarga kuatir lan stres diilangi sing, kaya sing kita ngerti, minangka pandemi saiki liyane. Iki dituduhake dening akeh panaliten sing mbuktekake penurunan signifikan ing pikirane sing terus-terusan lan pesimis babagan masa depan sampeyan.
  2. 2. Amarga otak nduweni peran sing penting banget ing psikologi sampeyan lan kabeh kulawarga, sampeyan kudu ngerti yen organ iki turu nalika metu saka banyu panas. Temperatur dhuwur banyu sing sampeyan tenggelam, tanpa ngluwihi, nyebabake a vasodilasi serebral sing migunani.
  3. 3. Yen kecemplung ing Jacuzzi diiringi dening a semedi apiking efek positif bakal nambah. Kajaba iku, swara jet sawijining, dhewe, sayah, nalika menehi a pijet kepileh.
  4. 4. Ukara ing nginggil ndadosaken badan lan pikiran a turu jero lan tenang, amarga pikiran negatif bakal ilang.
  5. 1.     otot sampeyan santai, amarga oksigenasi getih dioptimalake, nalika pembuluh getih dilate. Kanthi nampa oksigen luwih akeh, lemes otot wis suda. Ora ana spasme otot maneh sing ora nyenengake saka stres.
  6. 2. Kanthi apik pemanas solar kanggo omah, suhu banyu sing cukup dhuwur sing bakal kasedhiya ngeculake jaringan lan tendon, nyingkiri ciloko.
  7. 3. Kaku ing gulu lan bali sudo, supaya sampeyan bisa miwiti dina sabanjuré karo luwih akeh energi.
  8. Keuntungan fisik liyane yaiku: ngelu lega, racun-racun diilangi lan bolongan irungmu suda.
  9. Adus karo banyu panas, apa ing padusan, jacuzzi utawa blumbang, ningkatake kesejahteraan lan kelancaran kulit. Iki, ing tampilan saka kasunyatan sing oksigen. Kajaba iku, pembuluh getih organ iki digedhekake, sing nambah sirkulasi.
  10. Yen sampeyan uga nggunakake spons sing apik, sirkulasi luwih stimulasi. Sistem limfatik lan, mulane, kulit, bakal entuk manfaat amarga iki. Spons dhewe uga bakal digunakake kanggo exfoliate kulit ing awak lan pasuryan.
  11. Yen sampeyan duwe apik pemanas banyu solar kanggo bak panas, sampeyan bakal duwe cukup banyu panas kanggo mbukak pori-pori kulit lan mbusak racun-racun. ¡Sampeyan bakal nglampahi kurang dhuwit kanggo tagihan sarana!

Napa penting kanggo ngontrol suhu kolam kanthi banyu panas?

suhu banyu blumbang dhuwur
suhu banyu blumbang dhuwur

Iku kasunyatan sing suhu blumbang wis impact pinunjul ing carane kimia banyu nindakake ing blumbang. Ing artikel iki kita bakal ngomong babagan pengaruhe lan alasane. 

Akibat suhu banyu blumbang dhuwur

Ing tangan liyane, banyu anget utawa panas uga bisa duwe efek negatif ing kimia blumbang, kayata nggawe skala karbonat, yen sampeyan ora ngerti persis apa skala, sampeyan bisa maca babagan kene. Banyu utawa titik panas minangka skala alesan pisanan katon ing garis kothak, watu hiasan utawa garis aliran. Kalsium bakal tansah precipitate pisanan ing panggonan paling panas. Sing luwih dhuwur suhu, luwih dhuwur LSI. Dadi, suhu banyu nemtokake ing pundi skala karbonat bakal mbentuk pisanan.

Wigati saka suhu banyu blumbang uyah munggah pangkat

klorinator uyah
Klik ing link kanggo ngakses: peralatan klorinator uyah

Yen sampeyan duwe blumbang banyu asin, generator klorin uyah sampeyan bakal dadi scaly sadurunge katon ing blumbang. Konsekuensi saka iki yaiku sing kita kenal "kepingan salju" (ndeleng foto). Potongan putih kalsium karbonat pecah saka sel uyah lan mlebu blumbang. Iki umum banget lan minangka asil nglanggar ISL. Suhu minangka salah sawijining faktor sing nyebabake pembentukan kepingan salju. Sel uyah duwe pH dhuwur banget ing njero, uga ing kalor disebabake elektrolisis.

tartar ing ngisor blumbang

Yen sampeyan duwe "skala" ing ngisor blumbang, iku paling kamungkinan ora skala, ukuran ora biasane ngumpulake ing ngisor, minangka banyu kadhemen luwih padhet lan cenderung kanggo njagong ing ngisor. 

Mesthine, mesthine kalsium karbonat, nanging kepiye carane? Umume wektu, iku owah-owahan warna / karbonasi sing ora rata saka penyalahgunaan asam, sing nggawe tingkat LSI sing kurang ing lokasi tartamtu, sing nyebabake pH banjur munggah minangka reaksi alami lan ngasilake udan kalsium sing nggoleki keseimbangane. 

Maneh, tartar umume bakal nglumpukake ing wilayah sing anget lan proses ngilangi ora rumit. Iku mung masalah ngimbangi LSI, ngunggahake level banyu, lan nggunakake enzim SC-1000 lan CV-600. 


Keuntungan nglangi ing banyu adhem

Keuntungan nglangi ing banyu adhem
Keuntungan nglangi ing banyu adhem

Apa keuntungan nglangi ing banyu adhem?

Keuntungan nglangi ing banyu adhem

  1. Nguatake sistem kekebalan awak: Banyu kadhemen mbantu nambah jumlah sel getih putih amarga awak kepeksa nanggepi kahanan sing owah lan sabanjure, awak dadi luwih apik kanggo ngaktifake pertahanane.
  2. Nyuda stres: Nglangi ing banyu adhem ndadekake stres ing awak kanthi fisik lan mental. Akeh panaliten wis ngerteni hubungane antarane banyu adhem lan nyuda stres. Perenang banyu adhem dadi luwih tenang lan luwih santai.
  3. Perawatan alami kanggo kesehatan mental: Iku counteracts gejala depresi, ndadekke kita nyedhaki alangi pain wiwit nglangi ing banyu kadhemen mbebasake endorfin, kang gawé raos saka uga-kang ing otak, lan wekasanipun nalika kita ngrasakake pain, kita bakal luwih dilatih kanggo ngrampungake karo. .
  4. Tambah libido sampeyan: A bath ing banyu kadhemen mundhak produksi estrogen lan testosteron, kang mundhak kesuburan lan libido. Keuntungan saka libido sing luwih dhuwur kalebu rasa percaya diri, rasa percaya diri sing luwih dhuwur, lan swasana ati sing luwih apik.
  5. Ngapikake sirkulasi sampeyan: Nglangi ing banyu kadhemen ngresiki vena, arteri, kapiler lan adaptasi kita menyang kadhemen; awit iku meksa getih teka ing lumahing lan mbantu anget extremities kita.
  6. Bakar kalori: Jantung kudu ngompa luwih cepet ing banyu adhem lan awak kudu kerja keras supaya kabeh dadi anget nalika nglangi. Umumé, luwih akeh kalori sing diobong nglangi ing banyu adhem tinimbang nglangi ing kahanan sing luwih anget.
  7. Iku cara sing apik kanggo sosialisasi lan nggawe kanca anyar.

Prosedur safety nalika nglangi ing blumbang banyu adhem

safety suhu banyu nglangi
safety suhu banyu nglangi

Pertimbangan safety kanggo nglangi ing banyu adhem

  1. Aklimatisasi awak: Nalika suhu mudhun, terus nglangi lan awak bakal terbiasa karo hawa adhem.
  2. Gunakake peralatan sing bener: Nganggo tutup nglangi utawa loro kanggo ngreksa panas awak (kita kerep nggunakake tutup wol utawa tutup kuping), sampeyan uga bisa nganggo sarung tangan neoprene, booties, lsp.
  3. Aja nyilem utawa mlumpat kajaba sampeyan wis biasa banyu adhem. Banyu adhem bisa nyebabake sesak ambegan lan kejut banyu adhem, sing bisa mbebayani banget.
  4. Ngerti watesan sampeyan: Nalika suhu mudhun, suda wektu sing sampeyan gunakake ing banyu. Ing musim dingin, wong sing nglangi asring mung nglangi sak menit utawa loro. Aturan umum yaiku sampeyan bisa nglampahi 1 menit kanggo saben derajat suhu banyu ing banyu; temenan, sampeyan uga kudu ngrungokake awak.
  5. Ing pungkasan olahraga, aja adus nganggo banyu panas. Banyu panas bisa ngadhemake inti lan bisa mbebayani.

Bahaya Banyu Dingin

suhu blumbang ruangan mangsa
suhu blumbang ruangan mangsa

Efek banyu adhem kanggo kesehatan

Akibat saka suhu banyu blumbang kadhemen
Akibat saka suhu banyu blumbang kadhemen

Nglangi lan aktivitas ing banyu adhem tanpa peralatan safety sing tepat lan tiba-tiba tiba ing banyu adhem bisa nyebabake fatal

  • Nambah karya jantung, sing bisa nyebabake hipotermia lan tenggelam.
  • Nalika jantung berdetak luwih cepet, pembuluh getih ing kulit wiwit nutup kanthi cepet, dadi angel kanggo aliran getih.
  • Cooling kulit kanthi cepet lan kulit pucet
  • Pola napas sing cepet lan ora bisa dikontrol, hiperventilasi panik

Derivasi saka suhu banyu kadhemen ing blumbang

Kolam renang kanthi suhu banyu adhem

blumbang es
  • Akibat saka banyu kadhemen ing blumbang: ing banyu dadi luwih agresif nalika suhu mudhun, nglirwakake suhu banyu duwe akibat sing larang. Sajrone mangsa, banyu bakal dadi agresif lan nyebabake karusakan ing tembok blumbang adhedhasar semen. Ana uga akibat ing blumbang vinyl lan fiberglass kayata degradasi permukaan lan owah-owahan warna. Nanging saiki kita bakal nutupi blumbang finish semen amarga langsung sesambungan karo kimia banyu.
  • Banyu sing luwih adhem mbutuhake kalsium luwih akeh lan pH sing luwih dhuwur supaya tetep seimbang.. Masalah karo kalsium nalika musim dingin banget umum, amarga wong ora nglirwakake suhu, nanging yen kedadeyan kasebut, dheweke cenderung mbayangake yen masalah tartar, nanging nyatane ora. Simpenan kalsium iki biasane kristal kalsit utawa bledug mangsa. Masalah kasebut kedadeyan amarga tingkat LSI sing kurang, sing nyebabake banyu agresif. Sawise banyu dadi agresif lan narik kalsium hidroksida saka permukaan, pH banyu mundhak (amarga kalsium hidroksida ing semen duwe pH dhuwur banget 12.6) lan kekerasan kalsium mundhak minangka akibat ing semen. Banyu nemokake keseimbangane ing titik paling adhem lan mandheg mangan tembok.

Pungkasan, kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan topik iki lan carane nyegah, disaranake sampeyan takon karo blog: nyiyapake blumbang kanggo mangsa.

RSS
Tampilan