Skip isi
Ok Reformasi Pool

Apa indeks jenuh banyu kolam?

indeks jenuh banyu blumbang
indeks jenuh banyu blumbang

En Ok Reformasi Pool nang Perawatan banyu kolam renang Kita nampilake artikel kasebut: Apa indeks jenuh banyu kolam?

Apa indeks jenuh banyu kolam?

Apa indeks jenuh banyu blumbang
Apa indeks jenuh banyu blumbang

Apa LSI utawa Indeks Saturasi Langelier

banyu blumbang jenuh

Indeks Kejenuhan Langelier minangka ukuran apa banyu korosif (LSI negatif) utawa rawan skala (LSI positif).

«Indeks kejenuhan banyu blumbang » ngukur tingkat kejenuhan banyu blumbang karo logam lan kalsium.
Nilai sing luwih dhuwur tegese ana luwih akeh rereged ing banyu lan mbutuhake perhatian luwih akeh tinimbang biasanipun kanggo ngresiki sadurunge mangsa panas rampung.

Apa indeks jenuh blumbang digunakake kanggo?

Indeks Kejenuhan digunakake kanggo nemtokake tingkat banyu paling luweh kanggo blumbang tartamtu.

tingkat banyu optimal kanggo kolam renang
tingkat banyu optimal kanggo kolam renang

Mangkono, ISL bisa digunakake minangka sistem dhasar kanggo ngimbangi tingkat banyu lan jenuh.Ing video iki, kita menehi panjelasan sing prasaja lan ringkes kenapa penting kanggo njupuk nilai kasebut ing bisnis blumbang.

Indeks Saturasi Langelier minangka cara kanggo nemtokake manawa banyu korosif (LSI negatif) utawa rawan skala (LSI positif).

Nilai LSI antarane -0.3 lan +0.3 ana ing sawetara ditrima, Nanging, Nilai becik bakal tansah 0.0.

Sapa sing nemokake indeks jenuh banyu Langelier?

Sapa sing nemokake indeks jenuh banyu Langelier

Iki diarani Indeks Saturasi Banyu Langelier utawa LSI ing sawetara kasus, lan tes iki kudu ditindakake saben taun kanggo njamin kebersihan.

Indeks Saturasi Langelier minangka rumus sing dikembangake saka studi sing ditindakake dening Dr. Wilfred Langelier ing awal abad kaping XNUMX.

Mangkono, indeks kasebut dijenengi sawise Léon Langelier, ahli kimia Kanada sing pisanan njlèntrèhaké babagan iki ing taun 1950-an, lan mbantu kanggo netepake risiko korosi lan skala ing sumber banyu ngombe.

Napa indeks jenuh banyu kolam penting?

tingkat jenuh banyu blumbang

Titik sing relevan ing pangopènan banyu blumbang

pentinge jenuh banyu kolam

Indeks jenuh banyu blumbang: paling penting ing disinfeksi banyu blumbang

Indeks jenuh banyu kolam (SI) minangka indikator penting kanggo ngawasi kesehatan banyu kolam.

SI minangka ukuran jumlah banyu sing larut sacara fisik ing banyu blumbang. Sing luwih dhuwur IS, sing luwih akeh jumlah banyu kasedhiya kanggo bathing rasa seneng. Nanging, yen SI disetel dhuwur banget, bisa nimbulaké masalah kayata ganggang blooms lan foaming ing blumbang. Mula, penting kanggo ngawasi SI kanthi rutin lan njupuk langkah supaya tetep ing tingkat sing optimal.

Kontrol indeks jenuh banyu blumbang

apa blumbang pulo
apa blumbang pulo

Nglacak lokasi LSI kolam sampeyan mung kanggo nglindhungi karat lan skala.

Ora ana efek kasebut apik kanggo peralatan kolam renang utawa wong sing nglangi ing kolam renang.

Nanging kenapa kita kudu ngetung Langelier?

tingkat jenuh blumbang nilai becik

Kaping pisanan, kanthi alesan sing jelas, amarga kita kudu tundhuk karo undang-undang lan nomer loro, kanthi alasan praktis, amarga bakal mbantu kita nambah kahanan fisik lan mekanik kolam renang lan mula biaya.

Indeks Saturasi Langelier minangka indeks sing nemtokake agresivitas banyu babagan kalsium karbonat (CaCO3) lan adhedhasar pengaruh pH ing keseimbangan kelarutan CaCO3. PH ing ngendi banyu jenuh karo CaCO3 dikenal minangka pH saturasi (pHs) lan gumantung ing suhu, alkalinitas, kekerasan total, lan total padatan sing larut.

Indeks kasebut ora kudu dianggep minangka ilmu sing tepat, amarga mung minangka salah sawijining komponen saka sistem sing luwih rumit sing nemtokake struktur kolam renang lan tingkat banyu sing optimal kanggo lokasi tartamtu.

Nanging, ngerti Indeks Saturasi Langeler minangka katrampilan penting kanggo sapa wae sing nggarap kolam renang lan perlu kanggo ngrancang lan ngatur sumber daya banyu kanthi bener. Dadi, yen sampeyan lagi ngrancang fitur banyu anyar kanggo kolam renang utawa mung mriksa kualitas banyu sakabèhé, nimbang rumus iki kanggo asil sing paling apik.

Apa LSI banyu kolam renang

Apa sing diwakili Indeks Saturasi Langelier ing kolam renang?

Apa LSI banyu kolam renang: Indeks Saturasi Langelier

Konsekuensi Kesehatan Overcorrecting LSI ing Kolam Renang

safety blumbang dicekel bocah

Peraturan, standar lan tips safety blumbang

Derivasi ing wong kanthi ngganti indeks LSI ing banyu kolam renang

  • Sayange, overcorrection ISL ing kolam renang minangka kahanan sing mbebayani sing kudu dihindari ing kabeh biaya. ISL, utawa nambah uyah menyang banyu, minangka praktik umum ing pirang-pirang omah.
  • Ing sawetara kasus, ISL bisa digunakake kanthi aman minangka disinfektan, mateni kuman sing mbebayani lan mbusak residu saka banyu. Nanging, LSI uga bisa disalah gunakake, nyebabake keluwihan LSI.
  • Yen kedadeyan kasebut, kakehan LSI ditambahake lan banyu dadi asin banget kanggo ngombe manungsa lan kewan kanthi aman.
  • Wekasanipun, overcorrecting LSI bisa duwe jalaran serius, kalebu dehidrasi, kram, lan malah pati.
  • Kajaba saka akibat sing cukup gedhe kanggo wong ing decompensation saka jenuh blumbang, Luwih mudhun kaca iki kita bakal pitutur marang kowe bab jalaran saka mismatch ISL ing blumbang dhewe.

Paramèter sing bener ing disinfeksi banyu blumbang

TTabel nilai becik kanggo disinfeksi banyu kolam renang

Parameter kanthi indeks becik kanggo disinfeksi banyu kolam renang

PARAMETERIDEAL VALUE banyu blumbang
pHtingkat pH: 7,2-7,4. (postingan sing gegandhengan: carane mundhakaken pH blumbang y carane ngedhunake pH blumbang).
Sisa klorin bebasNilai klorin total: 1,5ppm.
Nilai klorin gratis: 1,0-2,0ppm
Sisa klorin utawa gabungan: 0-0,2ppm
total brominTotal bromin: ≤4 ppm (kolam renang) ≤6 ppm (spa)
Bromin gabungan: ≤0,2ppm
asam isosianurat Asam sianurat: 0-75 ppm
kekerasan kalsium Kekerasan banyu kolam: 150-250 ppm
Alkalinitas Kolam banyu alkalinity 125-150 ppm
Potensi REDOXNilai ORP blumbang becik (blumbang redox): 650mv -750mv.
kekeruhanKekeruhan blumbang (-1.0),
TransparanMbedakake saluran
TemperaturaSuhu becik: Antarane 24 – 30 ºC
FosfatKolam fosfat (-100 ppb)
SalAntarane 3000 lan 6000mg / l
RH≤65%
Karbon dioksida≤500mg/m3
Tingkat jenuh blumbangNilai ISL antarane -0,3 lan 0,3 dianggep ana ing kisaran sing bisa ditampa.
Nilai becik, Nanging, antarane 0,20 lan 0,30.

Otomatis blumbang

kolam renang otomatis ngarep
Otomatis blumbang: otomatisasi kolam yaiku kontrol lan istirahat

Pancen, prioritas, kaya sing wis dingerteni, yaiku banyu kolam.

Kanggo alasan iki, jelas yen saran sing paling apik kanggo ambegan gampang ditindakake nandur modal ing otomatis blumbang Kajaba iku, ing jangka panjang, ora mung bakal menehi katentreman atine, nanging investasi dhewe bakal reimbursed ing wangun tabungan ing produk kimia, tabungan ing banyu kolam renang ...

Mulane, nransfer tanggung jawab blumbang menyang piranti, lali babagan disinfeksi blumbang lan manfaatake wektu adus sing wis cukup cendhak ... Lan ing kasunyatan, iku alesan kenapa sampeyan duwe blumbang.

Nilai sing bisa ditindakake ing indeks jenuh Langelier

Indeks saturasi Langelier
Indeks saturasi Langelier

Nilai ideal Indeks Saturasi Langelier (LSI)

Nilai ideal Indeks Saturasi Langelier (LSI)

Indeks Saturasi Langelier (LSI) ditetepake padha karo bedane antarane nilai pH banyu sing diukur lan pH jenuh:

Skala indeks kejenuhan banyu kisaran saka -1 nganti +1. Saenipun, jenuh banyu blumbang sampeyan bakal ana ing antarane -0.3 lan +0.3. Nanging, goal iku kanggo njaluk imbangan sampurna 0 (dikenal minangka imbangan) lan njaga nomer sing kanggo nyegah karat lan fouling.

Kanthi cara iki, Langelier nemtokake indeks (LSI) sing padha karo bedane antarane nilai pH banyu sing diukur lan pH jenuh:

Indeks Saturasi Langelier (LSI):LSI = pH – pHs. Nanging, indeks kasebut digunakake kanggo nemtokake manawa banyu dianggep korosif utawa rawan pembentukan skala.

Apa tegese Indeks Korosif Saturasi Air Langelier?

Indeks korosif jenuh banyu Langelier
Indeks korosif jenuh banyu Langelier

Tembung kunci yaiku jenuh, tingkat kejenuhan ideal ing LSI yaiku 0.0. Banyu ngupayakake imbangan kanthi alami, lan bakal nemokake cara kanggo nyedhaki.

  • Tingkat saturasi sing ora cukup bisa korosif, dene banyu sing oversaturated bakal dadi skala.
  • Banyu duwe watesan kanggo tingkat kalsium sing bisa ditahan ing suspensi, yen banyu ana ing tingkat jenuh sing bener ora bakal ana masalah maneh.
  • Ing kasus iki, tugas kita minangka profesional ing pangopènan blumbang yaiku kanggo ngimbangi banyu kanthi bener (uga njaga keseimbangan kasebut) supaya ora ana skala utawa banyu korosif sing bakal nyebabake karusakan ing tembok blumbang. 

Nilai Indeks Saturasi Langelier

Nilai Indeks Saturasi Langeliertren banyu
+0.3 kanggo +2.0Embedding dhuwur.
0.0 kanggo +0.3Skala cahya karo korosi.
0.0imbang. Korosi cahya bisa kedadeyan.
0.0 kanggo -0.3Korosi cahya. Skala ora mbentuk.
-0.3 nganti -2.0Korosi dhuwur.

Indeks isi kaca: indeks jenuh banyu blumbang

  1. Apa indeks jenuh banyu kolam?
  2. Napa indeks jenuh banyu kolam penting?
  3. Paramèter sing bener ing disinfeksi banyu blumbang
  4. Nilai sing bisa ditindakake ing indeks jenuh Langelier
  5. Nilai becik ing indeks jenuh banyu blumbang
  6. Banyu kolam korosif = indeks jenuh kurang saka 0
  7. Carane ngurangi lan nyegah cenderung korosif banyu blumbang
  8. Banyu blumbang encrusting = indeks jenuh luwih saka 0,30
  9. Nyegah saka fouling ing blumbang
  10. Faktor sing Ngaruhi LSI Banyu Kolam
  11. Carane ngetung banyu kolam renang ISL
  12. Carane mbenerake tingkat jenuh banyu blumbang
  13. Meter paling apik kanggo kontrol banyu blumbang

Nilai becik ing indeks jenuh banyu blumbang

Nilai becik ing indeks jenuh banyu blumbang

Yen LSI = 0, banyu wis jenuh (ing keseimbangan) karo CaCO3 lan CaCOXNUMX ora precipitates utawa larut.

Nilai indeks jenuh banyu blumbang
  • Nilai LSI antarane -0,3 lan 0,3 dianggep ana ing kisaran sing bisa ditampa: LSI antarane -0,3 lan 0,3 nuduhake yen banyu bisa corrode pipo lan instalasi.
  • Nilai becik, Nanging, antarane 0,20 lan 0,30.

Kanthi tingkat banyu sing beda, Indeks Kejenuhan Langelier bakal beda-beda lan beda-beda adhedhasar kahanan lokal.

Contone, nilai Indeks Saturasi sing dhuwur bisa uga dibutuhake kanggo blumbang umum sing rame kanthi lalu lintas pangguna sing dhuwur, dene nilai Indeks Saturasi sing luwih murah bisa uga dibutuhake kanggo blumbang latar mburi pribadi sing digunakake utamane dening anggota kulawarga.

Banyu kolam korosif = indeks jenuh kurang saka 0

indeks jenuh banyu kolam kurang saka 0
indeks jenuh banyu blumbang

Yen nilai indeks jenuh blumbang negatif, mula korosi.

Limescale lan korosi bisa dadi masalah serius kanggo blumbang, ora mung amarga padha nggawe katon surem lan mboseni, nanging uga amarga bisa mengaruhi kesehatan tamu.

logam ing blumbang

Apa tegese indeks jenuh blumbang ing nilai negatif?

Yen indeks jenuh blumbang negatif: nuduhake yen banyu iku korosif amarga banyu oversaturated lan mulane CaCO3 setor lan mulane banyu korosif.

Minangka pangeling, banyu ora jenuh duwe kecenderungan kanggo mbusak lembaran kalsium karbonat (CaCO3) sing nglindhungi pipa lan peralatan.

nilai blumbang korosif
nilai blumbang korosif

Indikasi kanggo LSI banyu blumbang korosif

Jenis korosi miturut nilai LSI saka blumbang korosif

  • Nilai LSI: 2,0
  • Nilai LSI 0,5

Sing luwih murah saka salah siji saka telu ing ndhuwur, banyu dadi kurang encrusting (utawa luwih korosif), yaiku, tingkat jenuh kalsium karbonat sing ora cukup ing banyu iku korosif lan ngandhani yen banyu agresif.

tingkat ISL Low ora mung tandha saka teledor ing bagean saka pemilik blumbang, nanging uga ancaman kanggo peralatan blumbang Panjenengan.

tingkat banyu blumbang jenuh
tingkat banyu blumbang jenuh

Nalika kabeh jinis logam reaktif banget, kuningan utamane beracun kanggo pipa.

Korosi bakal wiwit ngrusak peralatan kolam renang uga tembok kolam.

  • Sembarang perlengkapan, pipa, vinyl siding, utawa plester bakal mulai rusak lan ora bisa digunakake.
  • Yen banyu cukup korosif kanggo miwiti mengaruhi peralatan blumbang, sampeyan ora pengin ing kulit.
  • Yen ora dicenthang, level ISL bisa tuwuh nganti tingkat mbebayani, nyebabake korosi stres retak ing pipa, ngrusak kran, kepala sprinkler, gasket, lan keranjang skimmer.

Carane ngurangi lan nyegah cenderung korosif banyu blumbang

Sampeyan kudu nyatet sing ana 3 cara bisa kanggo ngurangi cenderung corrosive banyu blumbang lan padha kanthi nambah 3 paramèter: pH, alkalinity lan atose calcium..

Cara 1: Ngurangi tendensi korosif banyu: nambah pH

pH tambah kanthi nambah hidroksida (kayata soda utawa potash). 

Tuku pH nambah

Ora ditemokake produk

Cara 2nd: Ngurangi tendensi korosif banyu: mundhakaken alkalinitas

  • Alkalinitas tambah kanthi nambahake karbonat (kayata Calcite, yaiku kalsium karbonat), bikarbonat utawa hidroksida (kayata Corosex, yaiku magnesium oksida) menyang banyu, sing hidrolisis lan larut nalika kena banyu. Mg +2 ion lan ion OH-).

Tuku blumbang alkalinity increaser

Penambah Alkalinitas AstralPool
  • ASTRALPOOL - Penambah alkalinitas 6 kg
  • Penambah alkalinitas AstralPool iki minangka senyawa bubuk sing ngidini sampeyan nambah alkalinitas banyu kolam nalika ana ing ngisor 125 ppm.
  • Iki nyegah fluktuasi pH amarga efek "buffer" banyu.
  • DAFTAR PUSTAKA 15976

Dianyari pungkasan ing 2023-01-17.

Cara 3rd: Ngurangi tendensi korosif banyu: nambah kekerasan kalsium

  • Kekerasan tambah kanthi nambahake menyang banyu (kayata liwat Calcite utawa Corosex).

Tuku blumbang calcium atose Tambah

Ora ditemokake produk

Nyegah reregetan logam lan skala blumbang

Nyegah noda logam lan skala kolam
Nyegah noda logam lan skala kolam

Babagan SC-1000 minangka chelator logam adhedhasar non-fosfat

  • Kaping pisanan, elinga yen produk chelating logam SC-1000 penting kanggo duwe produk chelating, nanging umume produk chelating ing pasar adhedhasar fosfat.

Apa SC-1000 logam chelator kanggo blumbang care

  • SC-1000 minangka produk umum sing digunakake ing perawatan blumbang kanggo mbantu kondisi permukaan blumbang lan nyegah retak utawa flaking sajrone proses pangatusan.
  • Minangka jeneng tabet, prodhuk iki utamané dipigunakaké kanggo kondisi banyu dhewe, nggawa mineral lan logam bali menyang solusi supaya padha bisa gampang purged nalika blumbang pungkasanipun siap kanggo mbukak.
  • Iki mbantu nyegah karusakan ing lumahing blumbang nalika proses pangatusan lan mesthekake yen tetep ing kondisi paling luweh sanajan sawise wis kapenuhan banyu.
  • Nanging, SC-1000 uga bisa duwe impact positif ing pengalaman siram ing blumbang, tetep alus lan nyaman kanggo maneh.
  • Sakabèhé, produk Versatile iki minangka tambahan banget kanggo program care blumbang lan uga worth considering yen sampeyan pengin bantuan fasilitas tetep dilindhungi lan fungsi malah sawise blumbang wis kapenuhan.

Stabilisasi LSI kanthi nyegah tingkat ngisor ing indeks jenuh banyu blumbang

  • Kajaba iku, SC-1000 nyuda ion ISL kanthi chelating karo campuran pH asam sing aman; Tanpa watesan tingkat ISL, logam abot kayata tembaga, wesi lan seng bisa gampang corrode komponen blumbang penting.
  • Mung nyetel tingkat ISL ing blumbang kanggo nglindhungi investasi, lan seneng resik, garis Gamelan saka blumbang saestu ISL-free.

Carane nggunakake blumbang logam noda lan produk Nyegah skala

carane nggunakake Metal stain lan ukuran Nyegah SC-1000 kolam renang
carane nggunakake Metal stain lan ukuran Nyegah SC-1000 kolam renang

Metal Stain & Scale Prevention: SC-1000 minangka pengikat logam non-fosfat Orenda. 

Bener, kita mikir manawa penting kanggo duwe produk chelating, nanging umume produk chelating sing ana ing pasar adhedhasar fosfat nalika SC-1000 ora.

Gunakake chelator logam blumbang

  • SC-1000 utamané digunakake ing pangolahan kahanan, kanggo nglindhungi lumahing blumbang nalika lumahing rampung pangatusan.
  • Inggih, kerjane kanthi narik mineral lan logam bali menyang solusi. Iku uga mbantu kanggo mbusak reregetan lan ukuran sing wis ana ing blumbang.
  • Saka perspektif liyane, elinga yen sampeyan nggunakake SC-1000 bisa mengaruhi lTingkat klorin saka dosis purge, dadi penting kanggo ngawasi tingkat klorin sampeyan terus-terusan, nganti levele.

Video aplikasi produk pencegahan banyu kolam korosif

produk pencegahan efek banyu korosif: noda logam lan skala blumbang

Tuku produk pencegahan banyu blumbang korosif

Rega produk kanggo ngindhari terusan indeks jenuh ing ngisor 0

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.

Indeks isi kaca: indeks jenuh banyu blumbang

  1. Apa indeks jenuh banyu kolam?
  2. Napa indeks jenuh banyu kolam penting?
  3. Paramèter sing bener ing disinfeksi banyu blumbang
  4. Nilai sing bisa ditindakake ing indeks jenuh Langelier
  5. Nilai becik ing indeks jenuh banyu blumbang
  6. Banyu kolam korosif = indeks jenuh kurang saka 0
  7. Carane ngurangi lan nyegah cenderung korosif banyu blumbang
  8. Banyu blumbang encrusting = indeks jenuh luwih saka 0,30
  9. Nyegah saka fouling ing blumbang
  10. Faktor sing Ngaruhi LSI Banyu Kolam
  11. Carane ngetung banyu kolam renang ISL
  12. Carane mbenerake tingkat jenuh banyu blumbang
  13. Meter paling apik kanggo kontrol banyu blumbang

Banyu blumbang encrusting = indeks jenuh luwih saka 0,30

Nilai indeks jenuh banyu kolam

LSI ing ndhuwur 0,30 nuduhake yen banyu uga bisa nyebabake masalah skala.

kothak karo jeruk ing blumbang
kothak karo jeruk ing blumbang

Yen indeks jenuh blumbang positif: nuduhake yen banyu wis encrusting

Yen indeks positif: nuduhake yen banyu wis encrusting. Supersaturated banyu babagan kalsium karbonat (CaCO3). Kemungkinan pembentukan skala.

Jenis korosi miturut nilai LSI saka blumbang encrusting

jeruk ing blumbang
jeruk ing blumbang

Tingkat banyu Kolam Encrusting

  • blumbang Nilai ISL: 0,0
  • blumbang Nilai ISL: 0,5

Masalah asalé saka indeks jenuh salah banyu blumbang

jeruk ing kolam renang

Yen banyu agresif (LSI<0), korosi bisa kedadeyan ing bagean logam lan uga bisa ngrusak segel. Sanajan kolam renang kita ora duwe bagean logam, ora seimbang iki bakal nyebabake masalah.

  • Utamane, efek sing kita kabeh ngerti lan sing luwih jelas, yen banyu dadi fouling (LSI> 0), celengan uyah bakal katon ing saringan, tembok, pipa, lsp. amarga banyu ora korosif lan film uyah watu gamping sing disimpen uga nglindhungi karat.
  • Mula, minangka LSI <0, banyu cenderung ngimbangi kanthi njupuk kalsium sing ilang saka ngendi ana, larut ing skala lawas utawa langsung saka komponen.
  • Ndhuwur kabeh, iku unsightly ing lumahing kapapar lan ing pipa nyuda bagean efektif lan bisa nimbulaké alangan total.
  • Ing blumbang, tembok lan lantai dadi luwih putih kanthi celengan uyah kalsium sing dicampur karo produk organik lan oksida logam, menehi blumbang katon ora katon lan tuwa durung wayahe.
  • Kajaba iku, skala bakal miwiti mbangun lan macet sistem pipa lan ventilasi kolam.
  • Simpenan kalsium iki pancen angel diilangi, mula nyegah kasebut minangka alternatif sing luwih apik tinimbang ndandani.
  • El banyu blumbang uga bakal mendhung lan bakal angel kanggo ndeleng liwat.
  • Skala, yen ana, dissolves ninggalake lumahing logam malah liyane kapapar korosi.
  • Ing blumbang ubin, sendi cenderung rusak lan ketaatan dadi saya lemah, dadi luwih gampang dicopot. Iki sejatine kedadeyan amarga apa sing dituduhake ing wiwitan postingan iki, amarga keseimbangan kelarutan CaCO3.
  • Pungkasan, komentar yen banyu blumbang pengin imbangan, lan skala lan karat minangka cara kanggo ndandani keseimbangan. Yen sampeyan ora duwe cukup kalsium lan mineral, miwiti mangan apa sing bisa kanggo njaluk iku. Yen sampeyan duwe kakehan, iku bakal miwiti kanggo dumunung ing panggonan kaya pipo utawa tembok blumbang.

Nyegah saka fouling ing blumbang

Nyegah saka fouling ing blumbang
Nyegah saka fouling ing blumbang

Kontrol limescale ing blumbang

Kontrol limescale ing blumbang
Kontrol limescale ing blumbang

Kanggo nyegah masalah kasebut, sampeyan kudu ngawasi keseimbangan banyu lan mesthekake yen tetep ing kisaran sing tepat.

Sampeyan uga kudu nindakake program pangopènan saringan lan pangopènan preventif biasa amarga bisa mbantu njaga banyu ing wangun sing paling apik.

Mesthi, iku uga penting kanggo ngresiki lan descale wilayah ngendi paling karusakan ana, kayata sistem pipe PVC utawa tembok blumbang. Umumé, yen pendekatan proaktif ditindakake kanggo ngatur skala lan karat

Umumé, kanggo nyegah lan ngontrol fouling, sampeyan kudu ngerti faktor unik sing nyebabake masalah kasebut.

jeruk ing blumbang

Efek, pangukuran, perawatan lan ngilangi limescale ing blumbang

Telung faktor dhasar pisanan yaiku kekerasan, kaasaman lan uyah.

Strategi kanggo stabil LSI

Yen kita ngganti strategi lan mandheg nguber nilai sing terus-terusan ganti (pH) lan fokus ing keseimbangan LSI, nilai kalsium bakal dadi salah sawijining sing utama. Kalsium bisa uga ora buffer pH langsung, nanging mesthi stabil LSI sakabèhé.

Nalika pH kita owah, uga nilai kalsium.

Yen kita nambah kalsium sing kasedhiya, bakal mbantu ngimbangi owah-owahan pH, nggawa normal maneh.

Faktor sing Ngaruhi LSI Banyu Kolam

Pentinge agen pengaruh ing Nilai LSI kolam renang

faktor ngowahi pools ISL
faktor ngowahi pools ISL

Kabeh komponen saka ISL penting

Pangopènan tingkat jenuh blumbang

Iki kudu wis mangsuli kabeh sing perlu ngerti kanggo nemtokake carane kebak blumbang lan carane ndandani iku yen perlu. Cukup elinga manawa pangaturan apa wae sing sampeyan lakoni kanggo nglumpukake kimia kudu ing dosis cilik, supaya sampeyan ora duwe risiko koreksi.

Cara paling gampang kanggo njaga blumbang sampeyan kudu terus-terusan lan ora nglilani masalah dadi pipa kalsifikasi utawa peralatan corroded. Tes kaping pindho saben minggu bakal nuduhake manawa sampeyan kudu nindakake tindakan koreksi utawa ora.

Faktor sing Ngaruhi LSI Banyu Kolam

Ateges, faktor sing mengaruhi tingkat jenuh blumbang yaiku (yen sampeyan ngeklik tautan, sampeyan bakal langsung ngakses entri ing ngendi kita mbukak kabeh rincian):

Nilai ISL saka kolam renang
  1. Temperatura
  2. pH
  3. Atose
  4. asam isosianurat
  5. Alkalinitas
  6. Jumlah Total Padatan Terlarut (ppm)

Sabanjure, kita ngembangake saben wong.

Faktor penting 1 kanggo ngetung Indeks Saturasi Langelier

Suhu penting kanggo ngetung Indeks Saturasi Langelier

Suhu banyu blumbang becik

Apa suhu banyu blumbang sing becik?

Suhu mengaruhi carane efisien bahan kimia blumbang, uga kacepetan reaksi tartamtu ing banyu.

  • Parameter liyane sing potentiates tren banyu yaiku suhu: ing suhu sing luwih dhuwur, tren mundhak, amarga viskositas mudhun lan mobilitas ion (kanthi elektron masing-masing) mundhak.
  • Akibate, suhu blumbang bisa duwe pengaruh gedhe ing kesehatan lan kinerja.
  • Biasane, kenaikan suhu blumbang nyebabake paningkatan aktivitas gas lan reaksi kimia tartamtu ing banyu.
  • Iki ndadekake luwih kamungkinan sing blumbang bakal duwe ganggang utawa masalah liyane minangka asil saka owah-owahan kahanan.
  • Ing sisih liya, penurunan suhu blumbang bisa nyebabake beku, sing dadi masalah kanggo njaga resik lan resik.
  • Mulane, penting kanggo njaga suhu sing cocog kanggo blumbang kanggo njamin kinerja optimal lan kesehatan pompa lan bahan kolam.
Carane ngontrol suhu blumbang
Carane ngontrol suhu blumbang

Apa suhu kolam renang sing cocog?

La suhu blumbang becik Iku gumantung faktor kaya sampeyan lokasi, sampeyan karakteristik lan panggunaan sing diwenehake. Kolam renang ruangan ora padha karo kolam renang njero ruangan, uga ora padha karo tujuane kanggo adus utawa nglangi.

El cuaca njaba Iki uga minangka faktor penentu kanggo netepake suhu banyu sing cocog lan, sanajan ora ana ukuran angka sing tepat kanggo nyetel nilai kasebut, kita bisa negesake manawa suhu banyu ing blumbang ruangan biasane oscillate antarane 28 lan 30 derajat.

Ing cilik saka pools njero ruangan, suhu digandhengake karo tingkat asor lingkungan. Sing luwih dhuwur asor, luwih murah suhu banyu. Minangka aturan umum, ing kolam renang njero ruangan suhu beda-beda antarane 24 lan 29 derajat.

2. Panyebab saka nilai erroneous ing indeks jenuh banyu blumbang

Tansah pH ing kisaran

Tingkat pH minangka faktor penting kanggo njaga keseimbangan pH kolam.

  • Tingkat pH blumbang sampeyan kudu dijaga ing jarak sing nyaman kanggo nyegah masalah kaya korosi lan pembentukan skala. Faktor kayata tingkat pH mengaruhi efektifitas bahan kimia kolam sampeyan lan bisa mengaruhi kesehatan lan safety sampeyan. Mula, penting kanggo nimbang tingkat pH lan tingkat disinfeksi kolam supaya tetep resik lan aman.
  • Kajaba iku, ana hubungan sing nemtokake antarane pH dhuwur ing kolam renang amarga overcorrection saka ISL.

Nilai pH optimal kanggo banyu kolam

  • pH optimal kanggo banyu blumbang yaiku 7.2-7,4, amarga iki padha karo pH ing mripat manungsa lan membran mukus. PH 7.4 uga nyedhiyakake disinfeksi klorin sing apik, mula antarane 7,2 lan 7,4 bisa dianggep pH imbang.
tingkat pH kolam

Apa tingkat pH blumbang lan carane ngontrol

Kepiye kedadeyan yen kanthi ngowahi LSI nambah pH banyu blumbang

analisis kimia banyu blumbang
  • Ing tembung liyane, nalika pH utawa alkalinity irungnya supaya LSI tiba banget adoh ngisor 0,00, banyu kudu waras lan rebalance. Contone, yen sampeyan nambah kakehan asam, sampeyan bisa uga sok dong mirsani sing pH luwih dhuwur tinimbang ing Panggonan pisanan.
  • Iki bisa kedadeyan amarga tumpahan asam bisa nyuda alkalinitas lan pH, nyebabake LSI dadi agresif (ing ngisor -0.30), nyebabake banyu golek jenuh kalsium.
  • Banyu etches permukaan semen (utawa grout kothak), sing nduweni pH dhuwur, lan kekerasan kalsium uga mundhak. Iki utamané bener yen sampeyan salah nambah asam.
  • Pancen, kabeh banyu sing nyoba ditindakake yaiku bali menyang keseimbangan LSI. Tumpahan asammu ngganggu katentreman. Conto sampurna yaiku wiwitan kolam renang anyar.

Faktor penting 3 kanggo ngetung Indeks Saturasi Langelier

Netepake alkalinitas kanggo ngerti jenuh blumbang

Alkalinitas minangka ukuran kaasaman utawa kebasaan cairan. Alkalinitas digunakake kanggo ngukur pH banyu ing kolam renang.

  • Alkalinitas biasane ditulis ing bagean per yuta (ppm), nanging padha karo desimal digunakake ing sawetara negara.
  • Alkalinitas penting amarga nemtokake jumlah asam utawa basa sing diasilake nalika blumbang digunakake.
  • Yen alkalinitas dhuwur banget, pH banyu bakal mundhak lan bakal kurang aman kanggo wong sing siram.
  • Yen alkalinitas banget kurang, pH banyu bakal mudhun lan dadi luwih korosif, sing bisa nyebabake karusakan ing peralatan kolam renang lan cedera pribadi.
  • Alkalinitas biasane dites nganggo larutan buffer unit pH 0,02, sing ngidini pangukuran tanpa nyebabake owah-owahan pH.

Tingkat alkalinitas blumbang sing disaranake

alkalinitas blumbang dianjurake antarane 125-150 ppm.

4º Panyebab saka nilai sing salah ing indeks jenuh banyu kolam

Netepake atose calcium blumbang

Kekerasan kalsium langsung nuduhake jumlah kalsium sing didhelikake ing banyu.

  • Duwe jumlah sing dhuwur ora ateges skala, amarga skala gumantung banget marang tingkat pH. Kekerasan kalsium sing cocog kudu cedhak karo 150ppm, yen ora ana risiko banyu sing luwih angel lan potensial skala tambah.

Nilai atose blumbang bener

Nilai atose banyu blumbang becik DE LINER: antarane 175 lan 225 ppm saben yuta.
Rentang atose kolam renang karo lapisan sing ora liner 180 kanggo 275 ppm.
jeruk ing blumbang

Efek, pangukuran, perawatan lan ngilangi limescale ing blumbang

Faktor penting kaping 5 kanggo ngetung Indeks Saturasi Langelier

Jumlah asam isosianurat

Apa asam cyanuric (CYA)?

Asam Isosianuric: apa iku lan apa sing digunakake ing blumbang kita?

Ing industri blumbang, asam sianurat dikenal minangka stabilisator klorin utawa kondisioner kolam.

Sing paling penting, Cyanuric Acid Stabilizer kanggo kolam renang mbatesi dekomposisi klorin kanthi sinar ultraviolet srengenge, nyegah supaya ora diserep kanthi cepet lan banyu kolam ora entek disinfektan..

Nilai ideal asam sianurat (kloramina)

  • Konsentrasi optimal asam sianurat ing kolam renang antara 30 lan 50 ppm. Sanajan Organisasi Kesehatan Dunia nyaranake yen tingkat asam sianurat ing kolam renang ora ngluwihi 100 ppm. Ing Spanyol, rekomendasi yen asam sianurat ing kolam renang kurang saka 742 ppm wis disepakati karo Keputusan Royal 2013/75.

6. Panyebab saka nilai erroneous ing indeks jenuh banyu blumbang

Jumlah Total Padatan Terlarut (ppm)

apa pools tds
apa pools tds

TDS minangka pangukuran kritis kanggo pemilik blumbang.

nggunakake meter kualitas banyu
nggunakake meter kualitas banyu
  • Kaping pisanan, njlentrehake yen total barang padhet sing larut ora mengaruhi skala utawa tendensi korosif banyu, nanging bisa ningkatake kecenderungan kasebut, amarga nambah konduktivitas banyu.
  • Bisa mbantu nemtokake status kesehatan blumbang lan ngenali masalah potensial luwih awal, lan nyatane, adhedhasar asil tes TDS, sampeyan bisa uga kudu nggawe pangaturan kanggo banyu kolam, kayata nambah jumlah kalsium utawa nambah activator kimia kanggo miwiti wutah ganggang.
  • Imbangan TDS sing bener penting, amarga TDS sing dhuwur banget bisa nyebabake masalah kualitas banyu kayata pembentukan skala lan mekar ganggang.

Pangukuran TDS sing ora akurat uga bisa dadi sumber frustasi lan bisa mengaruhi kinerja blumbang lan biaya pangopènan liwat wektu.

Mulane, pamilik blumbang kudu menehi perhatian khusus marang maca TDS lan kudu ditindakake kanthi rutin dening profesional sing berkualitas.

Tingkat standar tds banyu blumbang

tingkat standar tds banyu blumbang
tingkat standar tds banyu blumbang
TDS minangka singkatan saka Total Dissolved Solids lan nuduhake jumlah total mineral lan uyah sing larut ing banyu. Tingkat TDS biasane ditulis ing miligram saben liter (mg / L).
  • Nilai khas kanggo banyu sing diresiki kira-kira 4,0 mg / L, lan kurang saka 3,0 mg / L bisa dianggep dhuwur banget. Ing panaliten sing ditindakake dening WHO, kesimpulan ing ngisor iki ditindakake babagan tingkat ideal TDS ing banyu (mg / l): Kurang saka 300: Apik banget. 300 – 600: Apik. 600 – 900: Adil. > 900: Mbebayani.
  • Tingkat TDS ing ndhuwur 900 mg/L bisa dadi indikasi panggunaan banyu irigasi sing berlebihan utawa kandungan mineral sing dhuwur ing sumber banyu. Wong sing tingkat TDS dhuwur bisa ngalami iritasi, sirah, lan gejala liyane.

Indeks isi kaca: indeks jenuh banyu blumbang

  1. Apa indeks jenuh banyu kolam?
  2. Napa indeks jenuh banyu kolam penting?
  3. Paramèter sing bener ing disinfeksi banyu blumbang
  4. Nilai sing bisa ditindakake ing indeks jenuh Langelier
  5. Nilai becik ing indeks jenuh banyu blumbang
  6. Banyu kolam korosif = indeks jenuh kurang saka 0
  7. Carane ngurangi lan nyegah cenderung korosif banyu blumbang
  8. Banyu blumbang encrusting = indeks jenuh luwih saka 0,30
  9. Nyegah saka fouling ing blumbang
  10. Faktor sing Ngaruhi LSI Banyu Kolam
  11. Carane ngetung banyu kolam renang ISL
  12. Carane mbenerake tingkat jenuh banyu blumbang
  13. Meter paling apik kanggo kontrol banyu blumbang

Carane ngetung banyu kolam renang ISL

Carane ngetung LSI lan tingkat jenuh banyu blumbang

faktor kanggo ngetung kolam renang banyu isl
faktor kanggo ngetung kolam renang banyu isl

Sawise mung mriksa enem faktor penting kanggo ngetung Indeks Saturasi Langelier


Kanggo ngetung LSI sampeyan, sampeyan kudu nindakake matematika cilik. Pisanan sampeyan kudu ngerteni suhu kolam, pH, alkalinitas, kekerasan kalsium, asam sianurat lan total padatan terlarut.

Na, kita advance sampeyan sing saben variabel iki diutus karo faktor koreksi, gumantung ing Nilai nalika ngetung ISL, minangka ditampilake ing tabel ing ngisor iki.

Persamaan kanggo ngitung LSI banyu kolam

rumus pitungan indeks jenuh blumbang
rumus pitungan indeks jenuh blumbang

Formula kanggo indeks jenuh banyu kolam

(pH) + (suhu ing Fahrenheit) + (kekerasan kalsium) + [(total alkalinitas) - (faktor koreksi CYA ing pH saiki)] - (TDS) = LSI.

Carane mbenerake tingkat jenuh banyu blumbang

LSI bener banyu blumbang

Nalika kanggo mbenerake tingkat jenuh blumbang

Nalika nyetel indeks jenuh Langelier banyu blumbang

nyetel indeks jenuh Langelier banyu blumbang
nyetel indeks jenuh Langelier banyu blumbang

El Indeks Langelier Iki ngidini ngerti kualitas banyu kanthi menehi informasi babagan encrusting utawa karakter agresif banyu lan adhedhasar imbangan karbon dioksida, bikarbonat-karbonat, pH, suhu, konsentrasi kalsium lan salinitas total ing banyu.

Iki minangka parameter dhasar kanggo nemtokake karat utawa skala ing jaringan distribusi banyu lan instalasi industri lan domestik njero ruangan.

Minangka kita wis kasebut, ing cilik saka kolam renang indeks Langelier optimal kudu antarane -0,3 lan 0,3, dadi yen ora ana ing kisaran iki, kita kudu setuju babagan nilai kasebut.

Kelingan: Nilai becik saka Indeks Saturasi Langelier (LSI).

tingkat jenuh blumbang becik

rumus blumbang LSI

Intine, indeks digunakake kanggo nemtokake manawa banyu dianggep korosif utawa rawan pembentukan skala. Ing cara iki, Langelier nemtokake indeks (LSI) sing padha karo bedane antarane nilai pH banyu sing diukur lan pH jenuh: LSI = pH - pH

Rentang sing bisa ditampa ing pool LSI:

  • Nilai LSI antarane -0,3 lan 0,3 dianggep ana ing kisaran sing bisa ditampa.
  • Nanging, kisaran blumbang LSI sing cocog yaiku antarane 0,20 lan 0,30.

Kolam LSI Imbuhan

Carane Mbenerake LSI Banyu Kolam
Carane Mbenerake LSI Banyu Kolam

Carane nggunakake tabel pitungan indeks tingkat jenuh blumbang

Kita kudu mindhah panah saka garis panggeser ngiwa utawa nengen kanggo milih nilai. Sawise nempatake bar sing gegandhengan ing posisi nilai sing dipikolehi kanggo saben parameter, kita bakal entuk solusi ing ngisor iki

Kita kudu mirsani tabel ing ngisor iki supaya bisa ngerti sing konstan saben nilai sing dipikolehi cocog.

Yen kita ndeleng tabel nilai, kita bakal sok dong mirsani yen Kekerasan Kalsium lan Total Alkalinitas duweni pangaruh sing padha ing LSI.

Iki penting amarga tegese sing Total alkalinitas ora mung karo daya kanggo stabil pH. Kekerasan kalsium uga bisa nyetabilake pH.

Contone blumbang ISL fix

Banjur, kita sijine salinan blumbang karo kimia ing ngisor iki:

  • pH: (7.4)
  • Suhu: 84ºF (0.7)
  • Kekerasan kalsium: 300 (2.1)
  • Alkalinitas: 100 (2.0)
  • Asam Isosianurat / Stabilizer: (pH 7.4 = 0.31)
  • Total Padatan Terlarut < 1000 (12.1)

Sawise ngukur nilai, kita nggawe pitungan kanggo koreksi tingkat jenuh blumbang

  • (7.4) + (0.7) + (2.1) + [(2.0)-(0.31)] – (12.1) = ISL
  • [(10.2) + (1.69)] – (12.1) = ISL
  • [11.89] – (12.1) = -0.21 LSI

Meter paling apik kanggo kontrol banyu blumbang

Apa fotometer kanggo kolam renang

pamriksa parameter blumbang
pamriksa parameter blumbang

Fotometer kolam renang: peralatan kontrol banyu kolam

  • Fotometer kolam minangka alat sing migunani kanggo ngawasi kesehatan kolam sampeyan.
  • Dheweke nyedhiyakake maca siji sing nuduhake tingkat bahan kimia, kayata klorin utawa bromin, uga jumlah sinar matahari sing wis kena ing blumbang.
  • Yen digunakake kanthi bener, bisa mbantu njaga kolam renang sampeyan tetep resik lan apik.
  • Nanging, kaya kabeh produk konsumen, fotometer kolam duwe pitfalls dhewe. Sawetara model bisa larang regane, dene liyane bisa ngukur jumlah sinar matahari ing kebon sampeyan kanthi ora akurat. P
  • Mesthine, cara paling apik kanggo milih fotometer blumbang yaiku nindakake riset lan konsultasi karo profesional sadurunge tuku. Kanthi cara iki sampeyan bisa mesthekake yen sampeyan entuk asil sing paling akurat lan ngoptimalake investasi sampeyan.

Manfaat fotometer kanggo kolam renang

kontrol banyu blumbang
kontrol banyu blumbang

Yen sampeyan arep mbangun blumbang utawa wis mikir nginstal ing latar mburi, penting kanggo duwe fotometer kanggo mesthekake. 

  • Sejatine, fotometer blumbang minangka piranti sing ngukur suhu banyu lan tingkat pH lan nglaporake asil langsung menyang smartphone utawa tablet.
  • Informasi iki bisa mbantu sampeyan netepake kesehatan blumbang, nglacak kualitas banyu saka wektu, lan supaya ora ndandani larang regane ing mangsa ngarep.
  • Kanthi kontrol sing tepat, sampeyan bisa njaga kolam renang kanthi aman lan fungsional nganti pirang-pirang taun. Dadi kenapa ora nandur modal ing fotometer blumbang sing dipercaya saiki?
fotometer kanggo kolam renang lab kolam renang 1.0
fotometer kanggo kolam renang lab kolam renang 1.0

Spesifikasi teknis fotometer kolam renang

Spesifikasi fotometer kolam renang

  • Paramèter paling penting saka blumbang
    Kanggo sing nduweni kolam renang pribadi sing penting kanggo entuk asil pangukuran sing paling akurat kanggo paramèter penting kayata klorin utawa pH, Scuba II minangka instrumen tes sing cocog. Instrumen kasebut bisa digunakake kanthi intuisi lan ngukur parameter sing paling penting ing blumbang: klorin gratis, total klorin, bromin, nilai pH, alkalinitas M lan asam sianurat.
  • kedap banyu
    Apa yen piranti kasebut tiba ing banyu? Ora masalah: Scuba II ora mung anti banyu, uga ngambang.
  • Ruang ukur terpadu
    Njupuk tes kanthi nyemplungake kamar pangukuran instrumen.
  • asil cepet
    Tambah reagen banjur pencet tombol «Test». Sampeyan bakal entuk asil ing sawetara detik. Utawa kanthi tembung liya: ngukur kaya pro.

Carane nggunakake fotometer blumbang

Photometer blumbang minangka alat sing apik kanggo ngawasi efisiensi kolam sampeyan.

Piranti iki ngukur jumlah cahya sing nggambarake permukaan banyu lan bisa mbantu nemtokake manawa kolam renang sampeyan njaga keseimbangan kimia banyu kanthi bener.
  • Fotometer biasane dilengkapi karo set instruksi kanggo nuntun sampeyan nggunakake, nanging ing ngisor iki sawetara tips sing bisa mbantu sampeyan ngoptimalake potensial:
carane nggunakake photometer scuba ii
carane nggunakake photometer scuba ii

Langkah-langkah nggunakake fotometer kanggo kolam renang

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu maca garis dasar sadurunge nambahake bahan kimia utawa perawatan anyar menyang blumbang. Iki bakal mbantu sampeyan entuk gambaran sing akurat babagan kinerja blumbang saiki, lan ngidini sampeyan nggawe pangaturan sing dibutuhake sadurunge njupuk tindakan luwih lanjut.
  2. Sabanjure, evaluasi tingkat kimia banyu ajeg kanggo ndeleng apa ana owah-owahan kudu digawe.
  3. Utawa Mungkin yen sampeyan sok dong mirsani sing blumbang ajeg prodhuksi tingkat dhuwur saka ganggang ijo, utawa yen sampeyan Tingkat pH tetep kurang, bisa uga wektu kanggo nggawe sawetara pangaturan kanggo kimia banyu. Sawise sampeyan nemokake masalah sing bisa ditindakake, mula mung njupuk langkah luwih lanjut kanggo nemtokake persis apa sing kudu ditindakake kanggo ngatasi kahanan kasebut.

Kanthi nggunakake tepat, photometer blumbang bisa muter peran invaluable ing ngewangi kang duwe omah njaga pools dhewe kanggo taun teka.

REKOMENDASI: scuba ii photometer

Apa fotometer kanggo kolam renang
Apa fotometer kanggo kolam renang

Fotometer banyu blumbang paling apik: fotometer scuba ii

Sapa sing butuh fotometer kolam renang sing apik banget? Kanggo miwiti, sapa sing nglacak paramèter penting saka Kolam renang mbutuhake cara sing dipercaya lan akurat kanggo ngukur kejernihan banyu, suhu lan tingkat kimia.

Nanging ngluwihi iki, photometer Scuba II minangka game changer lengkap nalika nerangake carane blumbang dianggo.

  • Iki ngetokake cahya infra merah, ngidini sampeyan ndeleng obyek sing ora katon ing jero banyu sing ora bisa dideleng ing ruang lingkup liyane.
  • Thanks kanggo fitur revolusioner iki, sampeyan bakal bisa kanggo nyilem menyang latar mburi dhewe lan sinau kabeh limo iku anyar babagan blumbang, iku sampeyan tau panginten bisa.
  • Dadi, yen sampeyan pengin ngoptimalake kolam renang ing musim panas iki, coba nandur modal ing Scuba II saiki. Sampeyan ora bakal Getun.
fotometer scuba ii
fotometer scuba ii

Carane nggunakake fotometer scuba ii

rasio kompensasi TDS

  • Nilai TDS ditemtokake dening multiply maca konduktivitas dening faktor rasio dikenal.
  • Meter ngidini sampeyan milih tingkat konversi ing kisaran 0.40 nganti 1.00. Rasio beda-beda gumantung karo aplikasi, nanging biasane disetel antarane 0.50 lan 0.70.
  • Cathetan: Rasio sing disimpen bakal katon sedhela ing tampilan suhu ngisor nalika meter diuripake utawa nalika sampeyan ngganti fungsi pangukuran dadi TDS.
  • Cathetan: Ing mode salinitas, rasio punika 0.40 kanggo 0.60 otomatis.
  • Kanggo ngganti rasio, nalika ing mode pangukuran TDS (ppm utawa mg/l):

Carane nggunakake fotometer Scuba 2

Carane nggunakake fotometer scuba ii

Tuku photometer scuba

rega fotometer scuba ii

Dianyari pungkasan ing 2023-01-07.

Tuku photometer liyane kanggo kolam renang

"photometer poollab kab

Photometer rega kolam lab 1.0
POWERHAUS24 Edisi Khusus: 13-in-1 PoolLAB® 1.0 meter banyu elektronik kanthi 70 tablet uji, kalebu ember cadangan
  • poolwassertester elektronik profesional kanggo analisis banyu kolam renang lan bak panas pribadi
  • Special Edition karo free spare küvette ekstra
  • Disinkronake nganti 9 parameter banyu, pangiriman kalebu rantai reagenztabl kanggo klorin, pH, alkalinitas lan cyanursäure
  • Kasedhiya karo piranti lunak gratis; Layanan lan aplikasi awan
  • Tahan banyu (kelas Proteksi IP67)

Dianyari pungkasan ing 2023-01-19.

Photometer Tipe Portable

Hanna Instruments HI83326-02 – Pool lan Spa Photometer
  • 7 model darmabakti.
  • 73 metode terprogram.
  • 40 parameter sing diukur.
  • Input kanggo elektroda pH.
  • fungsi kapur

Dianyari pungkasan ing 2023-01-12.

"fotometer astralpool kab

Jardin202 - Photometer 3 ing 1 Pooltest AstralPool
  • Fotometer 3 in 1 Kab
  • Fotometer 3 in 1 Kab

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.

fotometer kolam lovibond

klorin lan fotometer ph
Lovibond Photometer 6 in 1. Mengukur Klorin, Bromin, pH, Asam Sianurat, Alkalinitas dan Kekerasan Kalsium
  • pangukuran profesional
  • Standar sing tundhuk karo: * DIN EN 61326-1: 2006; 2004/108/EC; 2011/65/EU. Kaputusan Kraton 742/2013

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.