Skip isi
Ok Reformasi Pool

10 risiko paling umum ing kolam renang sing sampeyan kudu ngerti

bebaya kolam renang
Resiko sing ana gandhengane karo kolam renang kalebu tenggelam, mlumpat lan tiba, ciloko saka papan utawa platform nyilem, lan paparan bahan kimia kayata klorin.

En Ok Reformasi Pool ing kategori tips safety blumbang Kita menehi sampeyan entri babagan: 10 risiko paling umum ing kolam renang sing sampeyan kudu ngerti.

Resiko ing kolam renang

Boten ngandika panas kaya dina ing blumbang, nanging blumbang biasa bisa dadi luwih mbebayani saka sampeyan mikir.

safety blumbang dicekel bocah

Peraturan, standar lan tips safety blumbang

  • Ing jero, kabeh sing duwe blumbang ngerti bebaya yen ana blumbang sing ndhelik ing mburi omah. Utamané kanggo kulawargané karo anak, blumbang bisa dadi pembunuh bisu tanpa kloso blumbang.
  • Resiko sing ana gandhengane karo kolam renang kalebu tenggelam, mlumpat lan tiba, ciloko saka papan utawa platform nyilem, lan paparan bahan kimia kayata klorin.
  • Wiwit introduksi klorin ing taun 1894, kacilakan fatal ing kolam renang saya suda banget. Sayange, nalika tingkat kematian tenggelam wis mudhun 80%, ciloko non-fatal mundhak luwih saka 180%. Ciloko bisa kedadeyan saka tenggelam utawa saka slip lan tiba ing dek.

Coba dhaptar sepuluh bebaya blumbang sing paling umum:

blumbang bebaya
Apa bahaya blumbang? Bahaya blumbang yaiku obyek utawa kondisi ing utawa ing sakubenge blumbang sing bisa nyebabake cilaka wong. Sawetara conto bebaya blumbang yaiku pinggiran sing cetha ing dek blumbang, saluran sing bisa nyedhot bocah cilik metu saka blumbang, lawang mbukak (wong bisa mlaku metu saka dalan lan tiba ing blumbang). ), lsp.

Kolam renang bisa dadi nyenengake, nanging uga ana risiko. Saben taun, akeh wong sing tatu utawa mati amarga tenggelam. Nyatane, tenggelam minangka penyebab utama kematian sing ora disengaja ing bocah-bocah ing umur 4 taun.

Ing ngisor iki sawetara tips sing bisa mbantu sampeyan lan anak sampeyan tetep aman ing lan sekitar kolam.

1. klelep

  • Ewonan klelep saben taun. Umume korban yaiku wong tuwa lan bocah-bocah ing umur 14 taun. Kajaba iku, ciloko sing ora ngrusak sing ana gandhengane karo tenggelam bisa nyebabake bocah lan wong diwasa ing kamar darurat.
  • Rintangan lan weker bisa digunakake kanggo nyegah bocah-bocah mlebu ing blumbang tanpa slip. Uga, bocah-bocah kudu diwenehi pelajaran renang sanalika bisa lan kulawargane kudu ngerti carane nindakake CPR yen ana kacilakan.

2. Pager sing ora nyukupi lan kolam sing ora ditutupi

tutup blumbang

Jinis tutup blumbang kanthi kaluwihan

  • Pager lan papan perlindungan minangka piranti penting liyane kanggo njaga supaya wong bisa aman. Saben taun, atusan bocah tenggelam ing blumbang kanthi alangan lan jaring pengaman kanggo nyegah bocah-bocah mlebu banyu tanpa idin sampeyan. Elinga yen kolam renang lan sumber panas bisa mbebayani sanajan sampeyan ora duwe anak.
  • Aturan kanggo tutup blumbang lan pager bisa beda-beda ing saben panggonan, dadi yen sampeyan ngelingi blumbang, sampeyan kudu mangerteni hukum ing kutha sampeyan. Umumé, pager blumbang kudu paling sethithik patang kaki lan gerbang kudu ditutup. Malah yen blumbang ndhuwur lemah, sampeyan bisa uga kudu pager blumbang.

3. Trampolin kacilakan

  • Trampolin bisa nyenengake, nanging yen disalahake bisa mbebayani. Pamilik blumbang kudu tindakake aturan dhasar kaya ora nyilem nalika ana akeh banget wong ing blumbang, ora ngombe alkohol utawa nyilem, lan ora nyerang yen blumbang ora cukup jero kanggo nimbulaké ciloko.

4. Falta de supervision

Kabeh lifeguards kudu dilatih kanthi lengkap lan setya marang perenang nalika tugas. Dheweke uga kudu duwe peralatan safety kaya jaket pelampung lan lifelines sing kasedhiya yen ana darurat. Perané kanggo nglindhungi para perenang, saéngga pamilik lan manajer kolam umum kudu mesthekake para perenang ora keganggu karo peralatan elektronik utawa kepunjulen karo tugas tambahan kaya ngresiki.

Jump-in minangka panyebab umum cedera ing kolam renang, utamane kanggo bocah-bocah.
risiko ing pools bayi
risiko ing pools bayi

Penyelam bisa nggebug sirahe ing ngisor blumbang utawa ing obyek kayata undhak-undhakan utawa tangga. Nanging, akibat sing paling serius yaiku nalika para penyelam nggebug sirahe ing pinggir tembok blumbang utawa ndharat sing cedhak karo penyelam liyane. Kacilakan kasebut bisa nyebabake geger otak lan malah lumpuh. Anak-anak antarane umur 10 lan 14 ana ing risiko paling dhuwur kanggo jinis kacilakan amarga padha cenderung nyilem luwih kerep lan kurang skill saka kelompok umur liyane. Para wong tuwa kudu ngerti babagan kebiasaan nyilem sing mbebayani.

5. Paparan kanggo bahan kimia

Bahan kimia kolam iku kudu, ta? Iki minangka salah sawijining perkara sing penting kanggo nyegah bakteri sing mbebayani kasebut. Nanging, bahan kimia ing konsentrasi dhuwur bisa nimbulaké masalah safety kanggo nglangi. Dadi kabeh babagan keseimbangan.
Klorin, contone, bisa garing lan ngganggu kulit lan nambah asma. Bahan kimia kasebut uga bisa mateni bakteri alami ing awak nalika dicerna, sing bisa nyebabake masalah pernapasan lan nyuda kekebalan.

Resiko sing kurang jelas yaiku paparan bahan kimia kayata klorin. Kacilakan klorinator, ing ngendi bocah-bocah utawa wong diwasa ora sengaja ngombe banyu blumbang sing dikonsentrasi, tau tanggung jawab kanggo udakara 4% kabeh kematian ing kolam renang ing Amerika Serikat. Kanggo nyuda jinis ciloko iki, perlu kanggo mesthekake yen rasio sing tepat antarane banyu blumbang lan bahan kimia sing ditambahake dijaga.

6. Platform lunyu, undhak-undhakan lan undhak-undhakan

blumbang andha

Jinis blumbang andha

Nalika lumahing dek blumbang saya tuwa lan rusak, bentuke dadi lunyu, utamane ing kahanan udan. Kanggo nyuda resiko tiba utawa slip ing blumbang, sampeyan kudu ngresiki dek kanthi sak tenane saben taun. Kajaba iku, wedhi kuarsa bisa ditambahake menyang sealer beton kanggo nyedhiyakake lapisan lan geser ing ndhuwur.
Tangga lan undhak-undhakan minangka area umum kanggo ciloko kolam renang. Kothak warna digunakake kanggo menehi tandha ing pinggir langkah ing akeh kolam renang, kanggo mbantu ngenali pinggiran langkah ing banyu sing obah. . Kasempatan tiba utawa cilaka awak mundhak ing wayah wengi, lan luwih-luwih nalika ora ana lampu ing blumbang kanggo madhangi banyu. Tangga sing biasane dipasang kanthi tangan ing blumbang bisa ngeculake wektu. Yen andha obah nalika metu saka banyu, risiko tiba bakal tambah akeh.

7. Nguripake ijo

banyu ijo blumbang uyah

Apa kolam uyah dibebasake saka banyu ijo?

blumbang banyu ijo

Aja nglirwakake banyu blumbang ijo, sijine solusi, saiki!

Lan ora organik. Kita ngomong babagan ganggang. Yen katon werna ijo, tegese ganggang wis thukul. Iki biasane kedadeyan sawise wektu sing suwe nalika reresik lan pangopènan sing bener diabaikan. Yen blumbang sampeyan ijo, iku wektu pangopènan.
Ganggang ora umum nalika nerangake kolam renang, nanging bisa nyingkiri. Kajaba iku, panggunaan obat-obatan tartamtu bisa nyegah pertumbuhane. Lan ngumbah kanthi rutin penting banget kanggo njaga karesikan.

pH paling optimal yaiku antara 7,2 nganti 7,6.

tingkat pH kolam

Apa tingkat pH blumbang lan carane ngontrol

Tujuane nomer kasebut kanggo nyegah ganggang tuwuh ing kolam sampeyan. Sawise electrifying blumbang, mbusak keluwihan ganggang karo sikat blumbang. Karya liyane kudu ditindakake kanthi saringan.

8. Tandha ambane ora bener

Wong sing nggunakake blumbang kudu ngerti persis sepira jerone banyu. Bisa dadi tantangan kanggo ngukur ambane blumbang mung kanthi ndeleng, lan nalika wong ora ngerti ambane blumbang, bisa gampang nyebabake masalah.
Contone, yen ana wong sing nyilem menyang banyu sing luwih cethek tinimbang sing katon, dheweke bisa cilaka sendi. Kadhangkala ora ana tandha-tandha ambane ing blumbang utawa bisa uga ilang saka wektu.

9. Nyegah sunburn

Ing dina sing cerah, ora ana sing luwih apik tinimbang nganggo jas lan menyang kolam renang. Nanging sampeyan pengin ngelingi srengenge nalika nerangake blumbang fun.
Wong sing nglampahi sawetara wektu ing blumbang cenderung kanggo berkembang tan Golden, nanging ing wektu sing padha, overexposure kanggo srengenge mundhak risiko kanker kulit. Uga, sunburns bisa nglarani lan nyebabake mbukak, kulit perih sing bisa dadi infèksi. Yen sampeyan ora pengin metu saka blumbang, sampeyan bisa ngurangi risiko sunburn kanthi njupuk pancegahan.

10. Garis nyedhot

  • Peralatan nyedhot blumbang biasane minangka skimmer lan saluran utama sing dipasang sadurunge pompa tugas abot blumbang. Sayange, daya saka pump blumbang luwih saka alesan kanggo break mudhun lan ngancam nyawa.
  • Label bebaya ing saluran banyu, skimmer, lan pompa kolam sing luwih anyar nyatakake yen pompa kolam cukup kuwat kanggo njeblug, sesak, lan garing yen sampeyan ora sengaja ngalangi nyedhot ing bagean awak.
  • Tragedi kasebut saben taun akeh bocah sing mati kanthi cara iki liwat saluran pembuangan sing padha sing ilegal. Saiki sampeyan butuh rong saluran nyedhot utama, sing kapisah supaya sampeyan ora bisa nutupi wilayah kasebut bebarengan. Panggunaan tutup saluran utama sing bener penting kanggo njamin safety perenang.

Kesimpulan ing beboyo saka blumbang

Bebener sing sedhih yaiku risiko kasebut gampang diatur. Nanging saben taun, akeh banget wong sing ngalami bebaya kolam renang.

RSS
Tampilan