Скокни до содржината
Ок реформа на базенот

Проблеми со лагер базен: тие НЕ постојат, ние ја негираме конкуренцијата

Проблеми со облогата за базен: Загриженост што треба да се земе предвид пред да се инсталира винилна облога за базен. Најголем дел од проблемите со базените со армиран лим се должат на лошиот избор на компанијата за монтажа.

Проблеми со облогата на базенот
Проблеми со облогата на базенот

За почеток, во рамките на Ок реформа на базенот и во сума на објаснување на страницата СИТЕ ИНФОРМАЦИИ за армирани чаршафи за базени CGT Alkor сакаме да го разјасниме прашањето за: Проблеми со облогата на базенот: Загриженоста што се разгледува пред да се инсталира винил облога во вашиот базен

НЕ ПОСТОЕЧКИ проблеми со зајакната облога на вашиот базен

Проблеми со вооружениот базен
Проблеми со вооружениот базен

Загриженост што треба да се разгледа пред да се инсталира винил обвивка

Постојат неколку потенцијални недостатоци кои конкуренцијата се обидува да ги искористи против армирана постава за базен, но ние ќе ги побиеме сите аргументи во оваа статија за да бидете сигурни дека нагорниот тренд на армирана постава НЕ е погрешен.

1º Проблеми со облогата на базенот: абење, обезбојување на облогата, дамки итн.

РЕШЕНИЕ: Проблемите со лагер се многу чести кога не се знае како да се одржува и негува базенот.

En el mercado actual, existen diversas soluciones innovadoras para abordar los problemas comunes en piscinas de liner como el desgaste, decoloración, manchas y otros deterioros. La tecnología ha avanzado significativamente en este campo y ahora es posible encontrar productos especializados que pueden restaurar la apariencia original del liner, prolongando así su vida útil y evitando costosas reparaciones o reemplazos prematuros. De todos modos, podemos garantizar un mantenimiento efectivo y duradero de nuestra piscina, asegurando que permanezca en óptimas condiciones estéticas y funcionales por muchos años más.

Но, веќе ви кажавме дека ви треба помалку одржување отколку во традиционалниот базен.

Не заборавајте за одржување на базенот

Неправилно одржувана опрема

Една од најголемите придобивки на базените со винилна облога е тоа што бараат многу малку одржување, но тоа не значи дека треба да се занемарат кога станува збор за рутински прегледи од техничар на базен.

Сè уште е исклучително важно да се задржите на работите како што се чистењето на филтерот и чистењето на корпата со скејмер, како и други општи задачи за чистење базен. Ако овие работи се игнорираат, тие брзо можат да доведат до проблеми во иднина.

Чувајте ја хемијата на водата

Препорачливо е хлоринатор на сол како средство за дезинфекција на вода

Електролиза на сол

Разлика помеѓу електролиза на сол (хлорирање на сол) и третман со хлор

  • На системи за сол и системите без хлор не влијаат на облогата толку многу како високите нивоа на хлор
рутина за спречување вода зад облогата на базенот
рутина за спречување вода зад облогата на базенот

Закажете ги рутините за одржување на базенот

Поради оваа причина, ве охрабруваме да стекнете навика да правите генерички преглед на базенот еднаш месечно.

  • Поради оваа причина, ве охрабруваме да стекнете навика да правите генерички преглед на базенот еднаш месечно.

2. Проблеми со облогата на базенот: протекување добиени од лоша завршница на работ на базенот што доведува до „лебдечка облога“

РЕШЕНИЕ: Ok Reforma Piscina гарантира 100% водонепропустливост на базенот поради неговиот материјал и неговото искуство во инсталацијата

Las fugas derivadas de un mal acabado en el borde de la piscina pueden resultar en la formación de un «liner flotante», lo cual representa un problema serio que requiere una pronta solución. Este fenómeno se produce cuando el revestimiento interior de la piscina comienza a separarse del suelo debido a filtraciones causadas por imperfecciones en los bordes. El liner flotante no solo afecta estéticamente la apariencia de la piscina, sino que también puede provocar daños mayores si no se aborda adecuadamente. Por esta razón, es crucial identificar y reparar las fugas derivadas del mal acabado en el borde con prontitud para evitar complicaciones futuras.

Причините за истекување на вода

базен лагер коламинат профил
базен лагер коламинат профил

Извор на акумулација на вода зад облогата на базенот

Состојба на финишот на работ на базенот

Како изгледа подредениот профил

  • Гледајте го алуминиумскиот профил на ѕидот на базенот, под каменот за справување.

3. Проблеми со облогата на базенот: Внимание со техничките монтери на вооружената облога за базен

Uno de los problemas más comunes que pueden surgir en una piscina revestida con liner es la mala instalación por parte de técnicos no cualificados. Es crucial prestar especial atención a la contratación de instaladores expertos en el armado y colocación del liner, ya que cualquier error en este proceso puede resultar en filtraciones, arrugas o desprendimientos del revestimiento. Por ello, es fundamental asegurarse de que los profesionales contratados cuenten con la experiencia y el conocimiento necesarios para llevar a cabo dicha tarea de forma correcta y precisa. No escatimar en gastos al contratar a estos especialistas es fundamental para garantizar un funcionamiento óptimo y duradero de la piscina. La calidad del trabajo realizado por los instaladores técnicos será determinante en la vida útil y el buen mantenimiento del liner, evitando así futuros desperfectos costosos y complicaciones innecesarias.

Решение: Изберете компанија со професионални техничари за базен како Ok Reforma Piscina

инсталирајте армиран базен ламинат

Поставете армиран базен ламинат

Најголем дел од проблемите со базените со армиран лим се должат на лошата инсталација.

Протекување: Ова е еден од најчестите проблеми што се јавуваат кај базените со винилна облога поради лошиот процес на заварување на армираната облога, па затоа е важно да бидете внимателни при нивната проверка.

  • Лошо обучени техничари за базен: Ако го имате вашиот базен обложен со винил неколку години, големи се шансите дека опремата и технологијата достапни на пазарот веќе се значително променети. Затоа е важно да изберете искусен техничар или компанија за базен, која е во тек со најновите случувања во својата индустрија, за да може да се погрижи вашиот базен да биде во врвна состојба.
  • Правилна инсталација на обвивка: отстранувањето на брчките и правилната инсталација на поставата каде што се спојува се од суштинско значење за неговиот животен век.
  • Неправилна инсталација и заварување на армирана обвивка: Успехот на базенот со винилна облога е директно зависен од квалитетот на инсталацијата на лагер; ако се направи правилно, проблемите се ретки и сè оди без проблеми; но ако се направи погрешно, резултатите може да бидат катастрофални. Затоа, важно е да изберете компанија која има докажано искуство за правилно инсталирање на винил обвивка, и ако се сомневате во квалитетот на нивната работа, задолжително побарајте препораки пред да се посветите на било што.

Преземете проактивни мерки за да ја проверите лушпата на базенот

проблеми со вооружениот базен
проблеми со вооружениот базен

Иако овој проблем не може секогаш да се спречи, постојат одредени чекори што можете да ги преземете за да помогнете да се минимизира неговото појавување, како што е рутинско следење на различните елементи на рибата.

  • Со оглед на овие ризици, од суштинско значење е сопствениците на базените да преземат проактивни чекори за да ги идентификуваат и решат пукнатините пред тие да станат голем проблем.
  • Ова може да вклучи работа со професионалец за поправка на базен за да се изврши евалуација на структурата или преземање други чекори, како што се додавање потпори или потпори за да се ублажи оштетувањето од пукнатините.
  • На крајот на краиштата, важно е сопствениците на базени да бидат внимателни при следењето на нивните базени за знаци на потенцијални проблеми и веднаш да ги адресираат за да ја заштитат нивната инвестиција и да обезбедат оптимална безбедност и работа.
  • Поради оваа причина, ве охрабруваме да стекнете навика да правите генерички преглед на базенот еднаш месечно.

4. Проблеми со армирани листови: естетика на облогата на базенот

РЕШЕНИЕ: Имаме повеќе модели и асортиман на дизајни на базени со непобедлива завршница што може дури и да ги имитира ефектите на плажа

En nuestra empresa, nos enorgullecemos de ofrecer una amplia variedad de opciones cuando se trata de liner piscina. Contamos con múltiples modelos y gamas de diseños que destacan por sus acabados impecables y su capacidad para recrear los efectos naturales del agua, incluso imitando la sensación de estar en una playa paradisíaca. Nuestros expertos en diseño trabajan arduamente para garantizar que cada cliente encuentre el liner perfecto que se adapte a sus necesidades y preferencias estéticas. Además, nuestros productos están fabricados con materiales duraderos y resistentes, asegurando así la máxima calidad y durabilidad en cada instalación. ¡Descubre hoy mismo las infinitas posibilidades que ofrecen nuestras opciones de liner piscina!

дизајни на базени

Трендови и фактори што треба да се земат предвид при дизајнот на базените и градината

Методот „винил преку чекор“ е естетско решение за базенот кое се повеќе добива на место меѓу градежниците.

Во овој метод, скалите и клупите од базенот се интегрирани во структурата на ѕидниот панел и покриени со винилна облога.

Иако овој метод е поскап, тој нуди голема предност: внесува униформност во шемата на бои на базенот и изгледа многу, многу подобро.

Без сомнение, методот „винил над чекор“ е долгорочна инвестиција што вреди да се размисли.

Проблеми со облогата на базенот: естетски чекори и клупи

РЕШЕНИЕ за лагер базени, проблеми со скали и клупи: Во моментов, со нашиот систем за армиран лим, можеме да покриеме секаков вид на скали, вклучително и базени од фиберглас.

Чекори за проблемот со поставата на базенот
Чекори за проблемот со поставата на базенот

ПРЕД: Естетиката на чекорите е многу катастрофална

Шансите се, ако барате базен на пазарот, сакате крајниот производ да изгледа луксузно. И многу од нив го прават тоа. Но, со винил лагер базени и навистина пред естетиката може да биде под влијание на чекори и клупи.
Стандардните бели пластични скали и клупи во базените со винилна облога се направени за евтин изглед и не одговараат на типичната сина облога што ги опкружува ѕидовите на базенот. И поради оваа причина, скалите и клупите се издвојуваат, и тоа не мора на добар начин.

Винил-на-челични скали се сè попопуларен избор кога станува збор за скалите и клупите од базенот.

Популарен коментар од потенцијалните сопственици на базени е дека полимерните скали и клупи на базените со винилна облога изгледаат евтино и, искрено, се технички поевтини во споредба со винилите на челични скали и клупи.

За разлика од традиционалните скали за базен, кои обично се направени од бетон или други цврсти материјали, скалите винил на челик се направени од комбинација на силен челик и флексибилен винил. Ова им овозможува на чекорите да се вклопат во структурата на базенот, нудејќи попрецизен изглед, истовремено обезбедувајќи поголема издржливост и стабилност.

Од друга страна, сега можете да ја покриете СЕКОЈА скала во базенот со дизајнот што најмногу го сакате

дополнителни помали работи базен

5. Проблеми со армиран лист: Кој е проблемот со поставата и кој е неговиот корисен век?

SOLUCIÓN: nuestro liner armado CGT Alkor

Actualmente, el liner armado CGT Alkor ofrece una vida útil media de 20 años, superando a las piscinas convencionales en durabilidad y resistencia. Con una garantía de 15 años, este revestimiento se destaca por su capacidad para soportar el paso del tiempo sin perder sus propiedades ni su estética. Además, requiere mucho menos mantenimiento que otras alternativas, lo que supone un ahorro significativo tanto en tiempo como en dinero para los propietarios de piscinas. Con el liner armado CGT Alkor, se garantiza no solo un producto de alta calidad y larga duración, sino también la tranquilidad de disfrutar de una piscina impecable durante muchos años.

Засилени лимови за базени

СИТЕ ИНФОРМАЦИИ за армирани чаршафи за базени CGT Alkor

Проблемот со поставата е разбирлива грижа за оние кои размислуваат да инсталираат винил постава на нивниот базен.

Проблеми со армирани лимови поврзани со материјалот и неговото абење: изберете добра армирана постава

РЕШЕНИЕ: Нашиот CGT Alkor армиран лим е совршено обработен до алар

проблеми со вооружениот лист
проблеми со вооружениот лист

Постојат неколку фактори кои ќе ја диктираат долговечноста на вашата облога за базен.

  • Првиот фактор е дебелината на поставата. Подебелите облоги се генерално поиздржливи од потенки облоги, бидејќи е помала веројатноста да бидат оштетени од остри предмети или секојдневно носење.
  • Друг важен фактор е типот на винил што се користи за изработка на поставата. Постојат некои видови винил кои се поотпорни на избледување и абење од другите, што значи дека можат да траат подолго.
  • Последно, но не и најмалку важно, тоа е важно погрижете се да се следат упатствата за нега на лагер за да се продолжи животот на лагер. Неколку едноставни чекори за нега, како чистење на облогата со благ, неабразивен производ по секоја употреба, може да направат чуда за да го продолжат животниот век на вашата постава.

Со малку грижа, вашата облога за базен може да трае долго. Иако е можно да трае и до 20 години и со гаранција од 15. Како и да е, ако се преземат соодветни мерки на претпазливост, вашата постава за базен ќе обезбеди години забава во водата.

Проблеми со лагер на 6-ти базени: €, Трошоци за замена на вооружена постава

El coste del reemplazo del liner armado cada 15-20 años será mucho menor que el coste una piscina tradicional

Además, ¡que no te engañen! INFÓRMATE: el coste del reemplazo del liner armado cada 15-20 años será mucho menor que el coste una piscina tradicional (rejuntar, producto químico, caída de gresites, coste inicial del gresite, etc.). Es importante tener en cuenta que la durabilidad y resistencia del liner armado hacen que su mantenimiento sea más económico a largo plazo. Con nuestro liner armado para piscina, puedes asegurarte de tomar una decisión informada y consciente sobre la inversión en tu piscina. No permitas que los mitos o información errónea afecten tu elección, busca siempre asesoramiento profesional y confiable para garantizar un disfrute duradero de tu espacio acuático.