Skip isi
Ok Reformasi Pool

Kodhok ing blumbang: trap pati - ngreksa satwa nalika tetep metu saka blumbang

Kodhok ing blumbang: jebakan pati - ngreksa satwa nalika tetep adoh saka blumbang

kodhok ing blumbang
kodhok ing blumbang

En Ok Reformasi Pool ing kategori tips safety blumbang kita mbabarake sampeyan rencana ing Kodhok ing blumbang: trap pati - ngreksa satwa nalika tetep metu saka blumbang.

Kepiye carane bisa njaga kolam renang kanthi aman?

safety blumbang
safety blumbang

Peraturan, aturan lan tips safety kanggo kolam renang

safety blumbang dicekel bocah

Peraturan, standar lan tips safety blumbang


Apa iku kodhok?

apa iku kodhok
apa iku kodhok

apa iku kodhok

Kodhok iku kéwan ing klompok amfibi

Kodhok utawa uga diarani kodok iku vertebrata amfibi anuran cilik sing urip ing tlatah sing lembab utawa ana hubungane karo banyu., sing nduweni awak sing cendhak lan jembar banget sing ora duwe buntut sing diwasa, lan sikil mburi sing dikembangake banget diadaptasi kanggo mlumpat. 

Piye kabare kodhok?

ciri kodhok
ciri kodhok

Iki minangka ciri utama kodhok:

  • Kelas: apike
  • Bujur: antawisipun 6 lan 10 cm
  • Bobot: antarane 20 lan 80 gram
  • Umur dawa: antarane 10 lan 12 taun
  • Kadewasan: antarane 1 lan 4 taun
  • Reproduksi: ovipar
  • Muda saben kopling: antarane 80 lan 3.000 kirik
  • Inkubasi: 3-20 dina
  • Kebiasaan: awan/wengi
  • Panganan: insektivora / karnivora
  • karakter: ayem, tentrem lan rukun (ora kabeh)

kodhok ijo

kodhok ijo
kodhok ijo

Kodhok kok ijo?

Protein sing diarani serpin ngiket pigmen lan nyetel warna amfibi. Kanggo umume kewan, konsentrasi biliverdin sing dhuwur minangka tandha ala.


Taksonomi Kodhok

kodhok taksonomi
kodhok taksonomi

jeneng kodhok

Kodhok Emas
Kodhok Emas

Jeneng ilmiah kodhok: Anura

Saka ngendi asale jeneng ilmiah Anura kanggo kodhok?

Jeneng ilmiah kodhok anura asalé saka basa Yunani kuna ἀ(ν-) a(n-) (negasi) lan οὐρά kita 'cola', sing tegese 'tanpa buntut'

Jeneng kolokial: Kodhok utawa kodhok

Apa tegese jeneng kodhok lan kodhok
  • Umumé, wong cenderung nggandhengake kodhok lan kodhok kaya-kaya spesies amfibi sing padha lan saiki rong istilah kasebut digunakake kanthi ora sengaja lan sewenang-wenang.
  • Nanging, sanadyan padha duwe podho tartamtu minangka kéwan, ana tenan beda ing antarane.

Bedane kodhok lan kodhok

Karakteristik kanggo ngenali kodhok saka kodhok

Apa jeneng ilmiah kodhok umum?

  • Ing tangan siji, ana kodhok umum sing ngerteni jeneng ilmiah: Pelophylax perezi.
kodhok umum Pelophylax perezi
kodhok umum Pelophylax perezi

Kekhasan kanggo mbedakake kodhok saka kodhok

  • Kaping pisanan, kudu dicritakake yen kita bisa mbedakake antarane kodhok lan kodhok amarga iki minangka spesies sing paling anggun, kanthi kulit sing lembab lan alus, jumper sing apik, lan kebiasaan climbing utawa akuatik.

Kualitas perwakilan kanggo mbedakake kodhok saka kodhok

Jeneng ilmiah kodhok umum: Bufonidae utawa bufo bufo

  • Ing sisih liya, kodhok sing khas (saka genus Bufo) uga urip bebarengan;
  • Kanthi cara iki, bufo minangka genus amfibi anuran saka kulawarga bodho (Jesterngrungokake)) minangka kulawarga saka ordo Anura, klompok amfibi sing dikenal.

Carane mbedakake saka kodhok kanggo kodhok

Ciri khas kodok umum:
bufo kodok umum
bufo kodok umum

Ndhuwur kabeh, kanggo beda-beda yen iku kodok, kita bakal katon ing atribut ing ngisor iki:

  • Awak plump, warty lan kuwat banget ing spesimen diwasa.
  • Mata abang utawa tembaga kanthi pupil horisontal.
  • Kelenjar parotid banget dikembangake lan oblique (padha meh podo karo toad pelari).
  • Werna latar mburi coklat, kuning, abang utawa abu-abu, kadhangkala ana bintik-bintik, nanging tanpa pita punggung sing cetha.

Kodhok kuwi kewan apa?

Kodhok kuwi kewan apa
Kodhok kuwi kewan apa

Kodhok kalebu kelas Amfibia, amfibi

  • Kodhok minangka kewan sing kalebu klompok amfibi lan, bebarengan karo kodok, kalebu klompok anuran.

Apa tegese dadi amfibi?

Amfibi minangka kelas kewan vertebrata anamniotik, tetrapoda, ectothermic, kanthi respirasi insang nalika fase larva lan respirasi paru nalika tekan tahap diwasa.

Klasifikasi amfibi

Sabanjure, kita saiki amfibi kang mulane diklasifikasikaké dadi 3 klompok miturut wangun awak:

Amfibi Anuran
amfibi anuran
amfibi anuran
Apa amfibi urodele lan apa ciri-cirine?
  • Kaping pisanan, anuran kalebu kategori amfibi sing ora duwe buntut.
  • Klompok iki ditondoi dening Sus Individu ora duwe buntut, duwe awak sing cendhak lan amba banget, lan amarga sikil mburi sing luwih maju, dheweke diadaptasi kanggo mlumpat.
Apa iku amfibi anuran?
  • Ing klompok amfibi Anura (Salientia) kita nemokake kodhok lan kodok. 
amfibi urodeles
jinis amfibi urodeles
jinis amfibi urodeles
Apa amfibi urodele lan apa ciri-cirine?
  • Kapindho, Amfibi Urodel yaiku amfibi kanthi awak sing dawa, kulit lan kelenjar sing gundhul, kadhangkala beracun, lan diwenehi buntut.
  • Kéwan iki luwih tuwa tinimbang kodhok lan kodhok, lan minangka amfibi sing paling cedhak karo lingkungan akuatik.
  • Larva lan wong diwasa padha karo siji liyane lan minangka akuatik. Kadhangkala wong diwasa nahan insang amarga ora duwe pangembangan lengkap.
  • Dheweke duwe sikil sing padha lan sawetara spesies duwe sikil mburi sing atrofi.
Apa amfibi urodeles?
  • Ing wektu sing padha yaiku amfibi urodele, kewan kayata: salamanders, newts, axolotls, mole salamanders, lunging salamanders, Olympic salamanders, raksasa salamanders, salamanders Asian, amphiumas lan proteids.
amfibi gymnophian
Klasifikasi Amfibi Gymnophian
Klasifikasi Amfibi Gymnophian
Apa amfibi gymnophian lan apa ciri-cirine?
  • Pungkasane, amfibi Gimnofiones utawa Gymnophona utawa uga disebut Cecilias minangka amfibi sing gedhe, tanpa sikil, lan bentuke cacing.
  • Utamane saka wilayah tropis sing lembab, nuduhake gaya urip fossorial kanthi manggon ing lemah. 
  • Saka sudut liya, amfibi tanpa awak iki katon kaya kobra cilik.
  • Endhog gedhe disimpen ing rongga sing digali ing lemah sing lembab.
  • Pungkasan, temtokake manawa sawetara spesimen tekan dawane meter, kayadene karo caecilian Amerika tartamtu.
Apa amfibi urodeles?
  • Sauntara kuwi, ing klompok caecilian ana 200 spesies amfibi kanthi penampilan guaso lan vermiform, yaiku, kanthi wangun elongated lan silinder. , minangka tuladha: ula wuta.

Indeks isi kaca: Kodhok ing blumbang

  1. Kepiye carane bisa njaga kolam renang kanthi aman?
  2. Apa iku kodhok?
  3. Taksonomi Kodhok
  4. Yagene kita kudu nglindhungi kodhok?
  5. Napa kodhok ora ana ing kolam?
  6. Aja kacilakan karo kodhok lan kewan liyane ing blumbang
  7. Nyingkiri kacilakan kanthi ramp uwal nylametake kewan
  8. blumbang kodhok tiup
  9. dolanan kodhok kanggo blumbang

Pira spesies kodhok ing donya?

spesies kodhok
spesies kodhok

Pira jinis kodhok sing urip ing planet iki?

  • Saiki, Anuran minangka klompok amfibi paling gedhe; kira-kira ana 6608 spesies.
  • Khususé, spesies kasebut dipérang dadi 54 kulawarga Anuran, sing kira-kira 5.500 yaiku Anurans (kodhok lan toads -tanpa buntut diwasa-), 566 punika urodeles (newts lan salamanders - karo buntut diwasa-), lan 175 Cecilians utawa Cecilians (amfibi subterranean).

Klasifikasi kulawarga kodhok

klasifikasi kulawarga kodhok
klasifikasi kulawarga kodhok

Macem-macem kodhok paling unik ing donya

Video saka 7 spesies kodhok sing paling luar biasa
7 spesies kodhok paling langka ing donya

Konsep Taksonomi FROG

Taksonomi Kodhok
Taksonomi Kodhok

Lembar ilmiah deskripsi kodhok

Konsep Taksonomi FROGGambaran ilmiah kodhok
Kraton
kewan: Multiselular, organisme heterotrof.
subkingdom
Eumetazoa: Organisme kanthi organisasi jaringan.
Domain
eukariota, eukariota organisme karo sel eukariotik
Kelas
anura, anuran, amfibi, amfibi

Kodhok iku kewan kang kalebu golongan amfibi lan, bebarengan karo toads, iku bagéan saka kelompok anuran.

Anuran minangka klompok amfibi paling gedhe; Dikira-kira ana 6608 spesies, dipérang dadi 54 kulawarga.
Subkelas
tetrapod: tetrapoda.

Papat ekstremitas, sanajan sawetara spesies ilang organ sajrone evolusi (organ vestigial), contone ula.
Armada
chordata: Kéwan kanthi notochord paling sethithik ing sawetara tahap pangembangane.
Subedge
Vertebrata: Padha duwe balung mburi.

Kodhok iku kéwan vertebrata, sing duwe tangan, sikil, balung lan otot kaya manungsa lan vertebrata liyane kayata asu, kucing, ula, manuk, iwak ...
Asal
Eurasia lan Amerika Utara.
Habitat
Ing ngendi biasane kodhok manggon?

Akèh-akèhé nglampahi uripé ing utawa cedhak banyu.
Wektu urip
Pira taun kodhok urip?

Umur kodhok rata-rata antara 10 lan 12 taun, sanajan kodhok sing ditawan bisa urip luwih suwe yen nduweni kualitas urip sing apik.
Ukuran
Sepira gedhene kodhok?

Biasane, kodhok biasane ngukur Ukurane bisa beda-beda saka mung 8,5 mm, kaya kasus spesies genus Eleutherodactylus, nganti ukurane ngluwihi 30 cm, nyorot kodhok goliath, anuran paling gedhe ing donya.
Bobot
Pira bobote kodhok?


Bobot kodhok biasane antara 20 – 80g
Werna
Apa warna kodhok?

ana kodhok warna-warna, sanajan biasane ijo utawa coklat ing Semenanjung Iberia. Nanging ana pola lan warna tanpa wates ing saindenging jagad (kajaba ing Antartika).

Tahap Siklus urip kodhok

siklus urip kodhok

siklus urip kodhok
siklus urip kodhok

Fase Siklus Urip Kodhok

  1. fase G0 Dina pisanan urip (nganti 1 gram), mangan mikroorganisme (bakteri, jamur, ganggang) ngambang (planktonik) utawa ditempelake ing vegetasi lan substrat liyane (periphyton). Ing peternakan kodhok, mboko sithik nampa pakan bubuk.
  2. fase G1 Fase pertumbuhan, ing ngendi metamorfosis durung diwiwiti. Ing tahap iki, ing sawetara spesies kodhok, perkembangan paru-paru wis ana, sing ndadekake tadpole bisa ambegan nalika lumahing.
  3. fase G2 - Metamorfosis diwiwiti: anggota awak berkembang lan wis katon minangka rong appendages cilik ing mburi awak.
  4. fase G3– Sikil mburi saiki wis meh rampung exteriorized, nanging durung rampung. Pra-metamorfosis diwiwiti.
  5. fase G4- Tadpoles nyedhaki klimaks metamorfosis. Kabeh sikil papat wis siyap; sing mengko wis wujud sikile wong diwasa.
  6. fase G5 Iki minangka klimaks metamorfosis. Ing fase iki, sikil ngarep wis exteriorized. Buntut, isih gedhe, landhep, lan mboko sithik diserap, nyedhiyakake energi kanggo kewan, sing, sauntara, ora mangan. Owah-owahan utama sing kedadeyan sajrone klimaks metamorfosis yaiku gegayutan karo napas, sirkulasi, pencernaan, organ indera (mambu, penglihatan) lan anggota awak.

Panjelasan siklus urip kodhok

Banjur, ing video kasebut, kita nerangake apa siklus urip kodhok lan apa tahapan kasebut.

https://youtu.be/QMYpXmvhRwo
Siklus urip kodhok lan tahapan

Apa metamorfosis saka kodhok?

Lan kaya meh kabeh amfibi, kodhok metamorfosis, yaiku, padha lunga ganti wujud wiwit lair nganti diwasa

metamorfosis kodhok
metamorfosis kodhok

Kodhok sing mentas metamorfosis ninggalake lingkungan akuatik kanggo urip ing dharatan.

  • Iki nyedhiyakake wangun awak sing meh padha karo wong diwasa, nanging durung diwasa sacara seksual. Owah-owahan sing kuat.
  • Nalika ing fase akuatik respirasi ana insang lan jantung padha karo iwak, kanthi rong rongga, ing fase terrestrial jantung bakal duwe telung rongga lan respirasi, saliyane paru-paru lan kulit, bakal kedadeyan ing wilayah dewlap. , ing ngendi hematosis dumadi, amarga vascularization gedhe ing wilayah iki lan kanggo gerakan osilasi, nalika kodhok inflates lan deflate dewlap periodik.
  • Sistem pencernaan uga bakal owah, amarga panganan sing dikonsumsi tadpole, ing lingkungan akuatik, umume dumadi saka ganggang, bakteri, jamur lan mikroorganisme liyane, sing ditemokake ing substrat lan ing lingkungan banyu. Ing fase terrestrial, dheweke mangan serangga, crustacea, annelida, moluska lan vertebrata cilik.

Cara reproduksi kodhok

reproduksi kodhok
reproduksi kodhok

pembuahan yaiku eksternal 

  1. (1). Ing endhog fertilized dilebokake ing banyu lan diencerake karo zat mucous
  2. (kalih) . Iki endhog karo tutup permeabel sing bakal garing ing udhara. Sawise 2 utawa 2 sasi, larva diarani tadpoles, sing ambegan kanggo gillskurang perangan awak lan pindhah liwat a cola (
  3. 3). Banjur padha ngalami a metamorfosis: buntute suda, sikil papat katon, insang ilang (
  4. 4) lan paru-paru dibentuk, mula individu saiki bisa metu saka banyu (5).

Situs breeding sing dikarepake kanggo kodhok

Kanggo reproduksi, dheweke luwih seneng tlaga utawa genangan cilik, sing bakal nyebabake tadpoles. Supaya kodhok bisa reproduksi, kudu tekan kadewasan seksual lan ana ing lingkungan sing apik.


Yagene kita kudu nglindhungi kodhok?

Yagene kita kudu nglindhungi kodhok?
Yagene kita kudu nglindhungi kodhok?

Kodhok kaancam

Sacara global, kira-kira 40% spesies kodhok ana ing risiko punah.

Kodhok kaancam
Kodhok kaancam

Ancaman utama sing diadhepi ana hubungane karo ilang utawa rusak habitat, polusi, spesies invasif, eksploitasi berlebihan, penyakit infèksius, uga owah-owahan iklim.

Mangkono, perlindungan amfibi minangka tugas sing penting, amarga fungsine ing alam penting banget kanggo keseimbangan ekosistem, lan amarga karakteristik ekologis lan biologis, amfibi nyumbang kanggo kesejahteraan manungsa ing wilayah penting kayata kesehatan. panganan, antara liya.

Ing taun 2004, sawise nindakake evaluasi global amfibi, World Conservation Union nglaporake manawa antarane katelu lan setengah amfibi ana ing bebaya punah, lan udakara 120 garis keturunan spesies kasebut wis ilang saka planet iki.

kodhok kaancam

Kodhok lan amfibi (umum) ana ing bebaya - ing saindenging jagad, meh sapratelo saka spesies amfibi ing donya ana ing ambang punah. Nanging, kodhok nyumbang kanggo kesejahteraan kita kanthi akeh cara sing penting. Kerry Kriger M. njlèntrèhaké kok kodhok ana ing alangan lan carane sampeyan bisa bantuan kanggo nyimpen. Pelajaran dening Kerry Kriger M., animasi dening Simon Ampel.

kodhok kaancam

Dina Kodhok Internasional


Dina Internasional kanggo Konservasi Amfibi

Apa sebabe kodhok kudu dislametake?
Apa sebabe kodhok kudu dislametake?
  • Ngadhepi supaya akeh ancaman kanggo fauna iki, ing Dina Internasional kanggo Konservasi Amfibi dirayakake saben dina Sabtu pungkasan ing April saben taun. kanggo denounce kanggo donya bebaya serius ilang sing iki kéwan getih kadhemen mlaku, amarga mundhut saka habitat, sampah beracun, polutan lan owah-owahan iklim.
Ing tanggal 20 Maret, kodhok ing donya ngrayakake Hari Save The Frogs.
  • Ing sisih liyane, Tanggal 20 Maret minangka Hari Kodhok Sedunia, sing digawe ing taun 2009 kanggo nambah kesadaran babagan nasib spesies kodhok sing kaancam ing saindenging jagad.

Apa sebabe kodhok kudu dislametake?


Dheweke duwe peran penting ing rantai panganan.

Apa sebabe kodhok kudu dislametake?
Apa sebabe kodhok kudu dislametake?
  • Sadawane siklus urip, kodhok nduweni papan penting ing rantai pangan minangka predator lan mangsa. Minangka tadpoles, dheweke mangan ganggang, sing mbantu ngatur mekar lan nyuda kemungkinan kontaminasi ganggang. Kodhok minangka sumber panganan sing penting kanggo macem-macem kewan, kalebu manuk, iwak, kethek, lan ula.
  • Ilange kodhok bisa ngganggu jaring panganan sing rumit kanthi efek runtun sing dirasakake ing saindhenging ekosistem.

Dheweke minangka spesies indikator.

  • Kodhok butuh habitat terestrial lan banyu tawar sing cocog kanggo urip. Dheweke uga duwe kulit sing permeabel sing gampang nyerep bakteri, bahan kimia, lan racun liyane. Sifat-sifat kasebut ndadekake wong-wong mau rentan marang owah-owahan ing lingkungan lan pratondho kesehatan lingkungane.
Kodhok banteng
Kodhok banteng

Padha njaga populasi serangga ing teluk.

Apa kita ngomong yen kodhok mangan serangga? Iki kalebu serangga sial sing umume ora pengin ditangani, uga nyamuk diwasa lan larva sing bisa nggawa penyakit kaya demam berdarah, malaria, demam West Nile, lan Zika.

Kodhok penting ing riset.

kodhok ing punah
kodhok ing punah
  • Kodhok wis dadi kéwan eksperimen ing sajarah ilmu pengetahuan. Iki digunakake kanggo mangerteni fenomena biologi ing macem-macem kewan liyane, kalebu carane manuk, mamalia, lan reptil ngasilake, tuwuh, lan berkembang.
  • Ing taun 1920-an, African Clawed Frog digunakake kanggo nemtokake manawa wanita ngandhut. Sawise disuntikake karo urin, yen kodhok ngasilake endhog sajrone 24 jam, sing wadon ngandhut. Kanggo Donnelly, kodhok wis nyedhiyakake panemuan lan kesempatan kanggo sinau.
  • Kajaba iku, kodhok minangka kewan sing paling akeh dibedakake ing kelas Biologi praktis ing sekolah tinggi. Susunan organ kodhok yaiku padha karo manungsa. Anatomi uga migunani banget kanggo mulang babagan Evolusi.
  • Kajaba iku, 11% saka karya ilmiah sing wis mimpin penulis kanggo menang Bebungah Nobel Kedokteran wis nggunakake kodhok ing eksperimen. Kodhok minangka subyek riset banget populer amarga saka gampang kanggo breeding lan kanggo ngapusi wong-wong mau ing laboratorium. sadurunge dites ing manungsa, akeh perkara sing dites sadurunge ing kodhok.
kodhok beracun
kodhok beracun

Kodhok iku apotek alam.

  • Kodhok ora mung mbantu ing tes laboratorium. Dheweke dhewe wis biasa nggawe cures lan kursus riset sing asale saka biologi dhewe. Kodhok lan amfibi banget tahan banting lan gampang adaptasi. Sawetara amfibi bisa regenerasi perangan awak, kapasitas sing impen ilmu replikasi ing manungsa. Tanpa kodhok, jendhela riset iki bakal ditutup.
  • Sawetara kodhok panah beracun ngasilake epibatidine, pereda nyeri 200 kaping luwih kuat tinimbang morfin. Sayange, wong ora bisa nyerep kanthi aman amarga beracun. Nanging amarga racun kodhok pancen maneka warna, mula diselidiki potensial minangka obat terapeutik.
  • Kodhok wis ana meh 300 yuta taun, nanging kaancam dening penyakit, polusi, ilang habitat, spesies invasif lan owah-owahan iklim. Populasi wis suda drastis wiwit taun 1950-an lan luwih saka 120 spesies diyakini wis punah wiwit taun 1980-an.

Banyu seger bakal dadi beracun

tanpa kodhok banyu seger bakal dadi beracun
tanpa kodhok banyu seger bakal dadi beracun
  • Nalika tingkat ganggang ing awoh manis dadi dhuwur banget, kurang oksigen, ekosistem dadi beracun lan iwak lara lan mati.
  • Tadpoles amfibi utamané mangan ganggang.
  • Mangkono. Yen kodhok ilang banyu bakal kebak saka ganggang, mengaruhi kabeh rantai biologi.
kodhok mangan serangga
kodhok mangan serangga

Serangga bakal nggawe kita edan

  • Kodhok njaga populasi serangga ing tingkat tolerable lagi mangan laler, nyamuk, jangkrik moth lan akeh spesies liyane.
  • sing super turah mbrawah saka serangga sing bakal diprodhuksi dening lack of kodhok bakal mbebayani kanggo palawija lan bakal meksa nggunakake luwih akeh pestisida.

Risiko pandemi bakal saya tambah

risiko pandemi tanpa kodhok
risiko pandemi tanpa kodhok
  • Wis ora ana predator alami nyamuk, bakal nambah malaria, dengue, zika, encephalitis lan penyakit liyane.
  • Sanajan penyakit kasebut ora fatal yen diobati kanthi awal lan efektif, tekanan ing sistem kesehatan bakal dadi gedhe banget, mula, ing praktik, bisa dadi pandemi serius.
kodhok panah
kodhok panah

Kita bakal duwe kurang pangan

  • Rekaman paling tuwa saka konsumsi manungsa kodhok tanggal saka abad kaping XNUMX ing China.
  • Para biksu Prancis mangan kodhok nalika ora duwe iwak ing dina suci.
  • Saiki, donya mangan siji milyar ton sikil kodhok taun

Dokumentasi babagan pentinge kodhok


Napa kodhok ora ana ing kolam?

drawbacks kodhok ing blumbang
drawbacks kodhok ing blumbang

Alasan kesehatan lan safety kanggo njaga kodhok metu saka blumbang


Kekurangan kodhok ing blumbang: Dheweke nggawa bakteri lan penyakit

  • Kanggo miwiti, njlentrehake yen kodhok minangka kewan liar sing nyebabake kontaminasi blumbang kita kanthi ngirim rereged lan kuman sing mbebayani sing bisa ngrusak kesehatan manungsa, kayata salmonella.

Titik ala saka kodhok ing blumbang: padha lay endhog ing banyu

  • Gumantung ing macem-macem kodhok, padha kerep bisa lay nganti 50,000 endhog ing blumbang kita bebarengan.
  • Yen sampeyan nemokake endhog kodhok sing ngambang ing blumbang, sing paling apik yaiku mancing nganggo jaring skimmer lan nyelehake ing banyu seger.
  • Yen sampeyan duwe blumbang utawa tlaga lokal ing cedhak, sing becik; yen ora, sampeyan bisa sijine wong ing wadhah liyane, adoh saka blumbang, minangka kodhok iku makhluk tentrem sing bener banget ono gunane lan tujuan kita ora kanggo matèni wong-wong mau, kita mung arep supaya wong metu saka blumbang.

Kerugian kodhok ing blumbang: Ngarsane nyengkuyung pertumbuhan alga

blumbang banyu ijo

Aja nglirwakake banyu blumbang ijo, sijine solusi, saiki!

  • Ing Level Pranyata yen tadpoles metu saka endhoge, dheweke pancen thrash watara ing banyu, nyebabake ampas kanggo mbentuk ing ndhuwur banyu.
  • Residu iki duwe akibat sing ora nyenengake amarga ngalangi sinar matahari saka blumbang lan nyengkuyung pertumbuhan ganggang, sanajan ana bahan kimia sing seimbang sing disimpen ing kolam. Sanajan iki minangka dorongan gedhe kanggo ekosistem alam sampeyan (yaiku blumbang), bisa uga minangka perkara pungkasan sing kudu sampeyan lakoni ing kolam renang sampeyan.
  • Sabanjure, yen sampeyan kepengin weruh, kita bakal menehi kaca sing dikembangake carane rampung karo banyu ijo kolam renang.

Carane njaluk nyisihaken saka Kodhok ing blumbang tanpa gawe piala

Carane njaluk nyisihaken saka Kodhok ing blumbang tanpa gawe piala
Carane njaluk nyisihaken saka Kodhok ing blumbang tanpa gawe piala

Copot kodhok saka blumbang tanpa cilaka

Cara Nyingkirake Kodhok Kodhok Tanpa Mateni

Copot kodhok saka blumbang tanpa cilaka
Copot kodhok saka blumbang tanpa cilaka
  1. Selehake layar bolong ing saluran blumbang. Jaring bolong kudu duwe bolongan sing cukup cilik kanggo nyegah tadpoles disedot ing saluran.
  2. Copot blumbang nganti banyu mung 30,48 sentimeter.
  3. Isi ember 5 galon (18,93 liter).
  4. Nyekel tadpoles nganggo jaring kolam kanggo mbusak godhong. Seret jaring ing mburi tadpoles banjur angkat tadpoles saka ndhuwur.
  5. Tahan jaring ing ember 5 galon, banjur nyelehake tadpoles menyang ember. Terus mbusak tadpoles sing isih ana nganti sampeyan ora weruh maneh.
  6. Copot banyu liyane saka blumbang.
  7. Isi maneh blumbang lan tetep uga klorinasi. Tadpoles ora bisa urip ing blumbang kanthi klorin.

Indeks isi kaca: Kodhok ing blumbang

  1. Kepiye carane bisa njaga kolam renang kanthi aman?
  2. Apa iku kodhok?
  3. Taksonomi Kodhok
  4. Yagene kita kudu nglindhungi kodhok?
  5. Napa kodhok ora ana ing kolam?
  6. Aja kacilakan karo kodhok lan kewan liyane ing blumbang
  7. Nyingkiri kacilakan kanthi ramp uwal nylametake kewan
  8. blumbang kodhok tiup
  9. dolanan kodhok kanggo blumbang

Aja kacilakan karo kodhok lan kewan liyane ing blumbang

kacilakan kodhok ing blumbang
kacilakan kodhok ing blumbang

Apa sebabe kodhok lan kewan liyane mlebu kolam renang?

Napa kewan mlebu kolamku?

Umume kewan bisa mlebu kolam kanthi ora sengaja.
kewan omo ing blumbang
kewan omo ing blumbang
Sanajan, sawetara kewan bisa uga nyoba ngombe lan ora sengaja tiba.

Ing tangan siji, amfibi bisa mlebu ing blumbang amarga daya tarik alam kanggo banyu utawa kanggo berkembang biak.

Nanging, kodhok lan kodhok bisa ngelingi moth utawa serangga liyane ing permukaan banyu lan mlebu ing blumbang kanggo mangan.

Apa sebabe ana kodhok ing blumbang?

Ing acara sing ana mung siji kodhok ing blumbang

kok ana kodhok ing blumbang
kok ana kodhok ing blumbang
  • Secara khusus, kodhok mlebu ing kolam sing dipindhah dening apa sing kita obah: panganan. Ing blumbang, kodhok duwe banyu sing akeh kanggo diombe lan serangga sing katon ing wayah wengi bisa dipangan kanthi apik, mula kanggo dheweke, papan kasebut pancen apik banget.

Napa kodhok lan salamander mati ing kolamku, dudu kewan banyu?

Pati kodhok lan salamander ing banyu blumbang

  • Kaping pisanan, amfibi (kodhok, kodok, salamander) duwe kulit sing bisa diencerake.
  • Saka sudut liyane, kudu dielingake yen klorin bakal mlebu aliran getih liwat kulit sing bisa ditembus.
  • ugi. ing blumbang banyu asin padha uga beracun kanggo amfibi.

Carane supaya kodhok metu saka blumbang

klelep kodhok ing blumbang
klelep kodhok ing blumbang

Kepiye carane bisa nyuda kedadeyan nemokake kewan ing blumbang?

Gunakake tutup blumbang

Gunakake tarp utawa kemul

  • A tutup kanggo blumbang nalika ora dienggo bakal nyegah kodhok, utawa serangga liyane, kewan, etc ... saka sneaking menyang blumbang. Iku cara sing apik kanggo ngindhari kejutan sing ora nyenengake.
  • Priksa manawa kanvas kasebut nutupi kabeh kolam kanthi lengkap supaya ora ana sing ora sengaja tiba.
  • Pasang tutup blumbang ing blumbang ing wayah wengi lan nalika sampeyan ora nggunakake blumbang. Iki nyegah serangga utawa kodhok mlebu ing blumbang.
  • Tutup kudu gampang dipasang lan ditutup kanthi lengkap supaya kodhok, kewan, utawa bocah cilik ora sengaja mlebu ing blumbang lan kepepet.

Pasang pager blumbang

pager kodhok

  • Pager kayu utawa logam bakal nyegah kabeh jinis kewan mlebu ing area kolam sampeyan. Priksa manawa pager ora ana retak utawa bolongan amarga kodhok sing luwih cilik bisa mlebu.
  • Pager minangka pertahanan paling apik kanggo nglawan kodhok. Kanggo nyegah kodhok metu saka blumbang, pager kayu utawa logam sing padhet cocok banget. Pager kawat utawa pager kanthi bolongan kudu dihindari, amarga kodhok sing luwih cilik bisa nyepetake bukaan.

Aja cahya blumbang ing wayah wengi

Pateni lampune

  • Kaya sing wis kasebut, lampu ing wayah wengi minangka daya tarik paling gedhe kanggo serangga. Lan serangga, pesta paling apik kanggo kodhok.
  • Coba mateni lampu yen ora perlu, amarga, kanthi kurang cahya, kemungkinan serangga kurang lan, mulane, sampeyan bakal ngindhari efek telpon kanggo kodhok. Kajaba iku, sampeyan bakal ngirit dhuwit ing tagihan listrik!
  • Lampu blumbang katon apik ing peteng, nanging uga narik serangga. Cepet-cepet kodhok-kodhok bakal nututi. Luwih becik mateni lampu yen sampeyan ora pengin nggunakake kolam renang utawa nalika ora ana ing omah. Nalika lampu blumbang lan kebon dipateni, serangga luwih sithik lan mulane kodhok luwih sithik teka menyang kolam.

Panaskan banyu blumbang

Kodhok Darah Dingin – Kodhok Banyu Panas

  • Kodhok kuwi kewan berdarah dingin, mula ora kepenak yen nemoni banyu sing panas banget. Kanggo entuk suhu sing cocog, disaranake nggunakake tutup solar, sing, ing tangan siji, dadi panas blumbang lan, ing sisih liyane, nyegah kewan mlebu.
  • Minangka kodhok berdarah dingin, kodhok mbutuhake anget tambahan, amarga ora bisa njaga suhu awak dhewe. Nyatane, kodhok ngindhari banyu sing panas banget.
  • Disaranake nggunakake a panutup srengenge. Tutup nduweni rong fungsi. Ing tangan siji, iku heats blumbang lan, ing tangan liyane, iku ngalangi kodhok saka ngetik blumbang lan, ing tangan liyane, solar isine blumbang gampang kanggo aplikasi lan mbusak lan bisa uga banget.

Tansah banyu blumbang ajeg disaring

Tansah banyu blumbang recirculated

  • Ngobahake banyu liwat filtrasi mbokmenawa ora cukup kanggo iki.
  • Unsur liyane sing bisa mbantu sampeyan yaiku grojogan utawa sumber banyu sing njamin gerakan ing banyu blumbang.

Priksa manawa ora ana banyu sing ngadeg ing saubengé blumbang

  • Kolam sampeyan mesthi ora mung sumber banyu. Sampeyan bisa uga duwe bathi manuk, wilayah rawa-rawa, mangkok banyu, blumbang, genangan bandel, utawa nahan banyu ing piranti kebon utawa ban mobil ing pekarangan sampeyan.
  • Sawise titik iki, kita uga kudu ngindhari genangan banyu sing cilik, wadhah sing sithik sing ana banyu sing stagnant, utawa area kelembapan sing narik kodhok lan kodhok. banyu ngendhog iku undhangan mbukak. Nyegah saka akumulasi banyu uga nyegah nyamuk ing kebon, nanging kudu eling, kodok mangan nyamuk, dadi yen sampeyan ngusir, sampeyan bisa nyerang serangga pestisial.
  • Serangga kasebut nggoleki banyu sing ngendhog kanggo manggon ing kono. Serangga kaya nyamuk mung bisa nyelehake endhog ing blumbang nalika banyu isih. Kanthi siklus banyu sing terus-terusan, banyu blumbang tetep obah lan nggawe kewan omo ora kepenak.

Nyedhiyakake metu darurat kanggo kodhok ing blumbang

metu darurat kanggo kodhok ing blumbang
metu darurat kanggo kodhok ing blumbang

Nyedhiyakake metu darurat kanggo kodhok ing blumbang

  • Kodhok sok-sok tiba ing banyu blumbang. Kewan-kewan kasebut nduweni daya lompat sing gedhe banget, nanging angel metu saka banyu ing pinggir blumbang. Akibaté, kodhok mati kesel lan ngambang mati ing banyu nganti sing duwe blumbang ketemu esuk.
  • Bisa dadi papan sing prasaja utawa cabang sing dumunung ing pinggir blumbang lan nyebar menyang banyu.
  • Ramps nyopir iki minangka solusi sing praktis. Kodhok bisa gampang metu saka banyu liwat metu darurat iki. Kanggo blumbang gedhe utawa blumbang kanthi wangun sing luwih rumit, mula kudu dilebokake sawetara ramp uwal ing blumbang.

Mbusak suket lan lebu saka sak blumbang

mbusak lebu kanggo njaga kodhok metu saka blumbang
mbusak lebu kanggo njaga kodhok metu saka blumbang

Mbusak suket saka sak blumbang

  • A kodhok wis enchanted ing suket dhuwur, supaya yen kebon sampeyan duwe suket, iku bakal dadi panggonan menarik kanggo iku. Potong pekarangan kanthi rutin supaya kodhok ora bisa ndhelik ing mburi suket.
  • Kaya suket, grumbulan, lan grumbulan sing dhuwur, kodhok nggunakake kabeh jinis sampah minangka papan ndhelik. Mbusak panggonan sing ndhelik iki, meksa wong-wong mau manggon ing njaba. Dadi kodhok-kodhok kuwi babar pisan ora seneng.
  • Copot pot kembang sing kosong, kayu lawas, meja lan kursi sing ditumpuk, ban mobil lawas, lan liya-liyane sing nyedhiyakake kodhok kanthi papan sing peteng lan lembab.
  • Copot tumpukan kayu, pernak-pernik lawas, utawa pot kembang sing ana ing lemah. Kodhok manggon ing panggonan sing peteng lan lembab ing wayah awan lan mburu ing wayah wengi. Yen panggonan sing disenengi dibuwang, dheweke kudu golek papan perlindungan ing papan liya.

Simpen panganan lan lebu

  • Simpen panganan kewan ing njero omah. Toads ngerti carane ngurus dhewe lan panganan doggie sampeyan gratis kanggo dheweke. Dheweke ora mung mangan kanthong sampeyan, dheweke ora mangan serangga kebon. Yen sampeyan mangan kewan ing njaba, njupuk panganan sing isih ana ing wayah wengi.
  • Yen sampeyan duwe kewan, aja ninggalake panganan ing papan sing mbukak, ing ngendi kodhok bisa ngakses. Padha golek pangan pet cukup apik, iku malah luwih penting kanggo njaga sumber iki panganan sing adoh saka kodok.

Tansah kewan omo blumbang

nyegah serangga kanggo nyegah kodhok ing blumbang
nyegah serangga kanggo nyegah kodhok ing blumbang

Ngilangi serangga

  • Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, serangga minangka panganan penting kodhok lan kodhok. Yen ora duwe sumber daya, ora ana gunane kanggo obah.

Repellents kodhok ing blumbang

Repellents kodhok ing blumbang
Repellents kodhok ing blumbang

Herbisida

  • Salah sawijining panggunaan sing bisa diwenehake kanggo herbisida yaiku ana bukti sing nuduhake herbisida tartamtu bisa sterilize kodhok lanang nalika padha teka menyang kontak.
  • Iki bisa nyuda populasi ing jangka panjang.
  • Nanging, sampeyan kudu ngerti babagan spesies sing bakal digunakake, amarga panggunaan ing sawetara spesies kodok lan kodhok dilarang.

obat ula

  • Sanajan iki bisa uga aneh banget, salah sawijining repellents paling apik kanggo kodok lan kodhok yaiku sing digunakake ing ula. Cara iki paling disaranake yen nggunakake bahan kimia, amarga mbantu supaya ora ana ing properti sampeyan.

Pestisida

  • Sanajan panggunaan utamane yaiku kanggo ngilangi serangga saka kebon sampeyan, nanging, kodhok sing ngonsumsi serangga kasebut uga bisa kena pengaruh. Kajaba iku, kanthi ngilangi sumber panganan, kodhok biasane wiwit metu dhewe.

Coba gunakake asam sitrat kanggo ngusir dheweke.

  • Alternatif iki luwih aman lan ora mbebayani kanggo lingkungan. Gunakake lemon, jeruk, grapefruit utawa woh-wohan liyane sing ngandhut asam sitrat lan nyemprotake jus ing pinggir kolam kanthi periodik.

Repellan alami liyane sing bisa sampeyan coba yaiku solusi uyah karo cuka utawa kopi instan.

Toads ing blumbang Panjenengan? Tindakake tips iki!

Tips supaya ora duwe toads ing blumbang

Apa sampeyan ngerti yen saka sudut pandang kodok, kolam renang bisa dadi papan sing apik banget kanggo nyilem. Lan yen blumbang narik akeh serangga, bisa dadi sumber panganan utama. Ing ngisor iki ana 8 rekomendasi sing bisa sampeyan gunakake miturut kabutuhan sampeyan supaya kodok metu saka banyu.

Tips supaya ora duwe toads ing blumbang

Nyingkiri kacilakan kanthi ramp uwal nylametake kewan

FrogLog ramp nyimpen blumbang kéwan
FrogLog ramp nyimpen blumbang kéwan

Apa ramp nyimpen kéwan FrogLog blumbang

Jinis kewan apa sing bisa nggunakake FrogLog Pool Animal Rescue Ramp?

  • kodhok, kodok, salamander, tawon nganggo FrogLog chipmunks, kelelawar, terwelu cilik, bajing nganggo FrogLog bebek, manuk, tikus, landak cilik nganggo kadal FrogLog, ula, penyu cilik, tokek nganggo FrogLog.

Apa FrogLog bisa digunakake minangka ramp kanggo nyimpen terwelu?

  • FrogLog durung dites ing terwelu. Wis dites ing tikus, bajing, chipmunks, lan akeh kewan cilik liyane. Nanging, kita duwe laporan saka sawetara pelanggan sing ora nemokake terwelu ing blumbang sawise nambah FrogLogs.

Kadhangkala aku isih nemokake toads mati cilik banget ing blumbang nalika nggunakake froglog. kok

  • Amfibi sing cilik banget sensitif banget marang klorin. Nambahake pirang-pirang unit FrogLog bakal nyuda wektu paparan banyu klorin lan nambah kemungkinan urip.

Kaluwihan metu ramp nyimpen kewan kolam renang

Keuntungan metu ramp nyimpen kewan kolam renang

nyimpen kewan blumbang
nyimpen kewan blumbang
Temenan, ramp metu iki nylametake kabeh kewan liar sing tiba ing blumbang
ramp froglog njaga banyu resik
ramp froglog njaga banyu resik
Kapindho, ramp ngluwari kewan nyumbang kanggo nduwe pandhuan blumbang sing resik lan sehat.
kewan metu ramp froglog
kewan metu ramp froglog
Ramp metu kewan blumbang mbantu nyuda pangopènan blumbang

Carane FrogLog dianggo

Gunakake luwih saka siji FrogLog lan luwih dhuwur lan luwih dhuwur yen:

  • Pompa lan saringan kerja ing wayah wengi.
  • Tingkat klorin tetep dhuwur.
  • Jumlah kewan sing ditemokake ing blumbang sampeyan cukup akeh.
  • Mamalia cilik (tikus, chipmunks, lan liya-liyane) dadi perhatian utama.
  • Ana sawetara intake skimmer ing blumbang sampeyan.

Cara Kerja FrogLog Animal Escape Ramp

Carane FrogLog dianggo
Cara Kerja FrogLog Animal Escape Ramp

Gampang instalasi FrogLog blumbang saver kewan

ramp nyimpen kéwan froglog
ramp nyimpen kéwan froglog

FrogLog ramp metu kanggo kéwan: Déwan lan panggonan seko

FrogLog mung butuh sawetara menit kanggo ngatur lan nginstal.
  • Bukak tutup ing pojok mburi platform ngambang. Remet nozzle inflator ing dasar lan inflate kandung kemih kanggo konsistensi tenan. Cathetan: Ana tutup ing dasar corong sing mbantu njaga hawa mlebu. Tutup iki bisa nempel lan angel mlebu udara. Yen kedadeyan kasebut, gunakake obeng Phillips cilik utawa instrumen cilik liyane lan lebokake menyang nozzle kanggo ngeculake flapper. Jiwitake dhasar maneh lan inflate.
  • Copot tas plastik cilik saka tas kain sing ana logo FrogLog. Isi tas karo 1,5 nganti 2 cangkir wedhi utawa kerikil. Lebokake tas plastik menyang tas kain. Yen sampeyan manggon ing wilayah berangin lan nemokake yen wedhi ora cukup abot, ngganti sawetara wedhi karo bobot fishing cilik kanggo nambah bobot. Sawetara pelanggan wis nggunakake bobot sabuk nyilem ing tas kanggo nambah bobot.
  • Selehake platform ngambang ing banyu lan nyelehake tas bobot ing dek blumbang. Lokasi sing optimal mung ing hulu aliran banyu sing pindhah menyang bukaan skimmer. Dadi manawa kanggo njaga pinggiran mburi float ing tembok blumbang. Kanggo macem-macem unit, spasi FrogLogs ing saubengé blumbang.
  • Reresik lan ndandani
  • Ngresiki FrogLog nganggo banyu sabun anget. Garing FrogLog sadurunge disimpen. Yen tau dadi punctured, nguyuh kembung bisa dibusak lan patched karo PVC patch kit. Kanggo nyopot kandung kemih, mung pencet metu udhara lan lempitan pinggiran menyang tengah supaya bisa ditarik metu liwat bukaan.

Kepiye carane froglog beda karo skimmer critter?

  • FrogLog bisa diselehake ing ngendi wae ing sekitar dek blumbang lan nyedhiyakake rute uwal kanthi cepet kanggo kewan.
  • Multiple unit Froglog bisa diselehake sak blumbang kanggo mesthekake kewan uwal cepet.
  • Critter Skimmer minangka ramp uwal sing pas ing njero inlet skimmer. Kéwan kudu mlebu skimmer kanggo uwal.
  • Sayange, kewan bisa kesel utawa mati nalika mlebu skimmer.
  • FrogLog lan Critter Skimmer bisa digunakake bebarengan, utamané yen pump lan Filter mlaku ing wayah wengi.

Kepiye carane njamin efisiensi paling apik saka froglogs?

  • Priksa manawa pinggiran mburi pelampung iku pas karo tembok blumbang.
  • Selehake FrogLogs ing hulu aliran banyu menyang intake skimmer.
  • Priksa manawa FrogLogs tansah ing blumbang ing wayah wengi nalika paling kewan aktif.
  • Priksa manawa jumlah unit sing bener digunakake kanggo ukuran blumbang.

Carane ndandani nguyuh kembung?

  • Cukup nggunakake kit ndandani PVC sing bisa ditemokake ing toko hardware utawa kolam renang.

Banjur Yen sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan produk, disaranake sampeyan ngeklik link kanggo mlebu ing situs web resmi ramp nyimpen kéwan FrogLog blumbang.

Tuku ramp nylametake kewan

Price uwal ramp nyimpen kéwan FrogLog

FrogLog, nyimpen kewan kolam renang
  • Ambane: 2,5
  • Jembar: 18,5
  • Dawa: 13.25
  • Jumlah Paket: 1
  • Kualitas apik banget.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-28.


blumbang kodhok tiup

inflatable blumbang kodhok
inflatable blumbang kodhok

Tuku Inflatable Frog Pool

Tuku blumbang kodhok kembung kanggo bayi ijo

FGA Baby Toys Inflatable Toys Summer Frog Umbrella Inflatable Pool, Marine Ball Pool Lipat Bathtub Fishing Sand Pool, 97*66cm
  • Ana plug saluran sing trep ing sisih ngisor supaya gampang ngeculake banyu.
  • Becik kanggo bayi kanggo nglangi, adus lan dolanan, kolam renang ruangan sing sampurna kanggo bocah-bocah seneng-seneng
  • Ukuran: 97*66cm, cocok kanggo 0 ~ 3 taun anak.
  • Bahan: plastik PVC ramah lingkungan, patch kemasan lan lem.
  • Alus lan nyaman, non-slip inflatable pijet ngisor.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-10.

Tuku blumbang kodhok inflatable abang

FGA Baby Toys Inflatable Toys Summer Frog Umbrella Inflatable Pool, Marine Ball Pool Lipat Bathtub Fishing Sand Pool, 97*66cm
  • Ana plug saluran sing trep ing sisih ngisor supaya gampang ngeculake banyu.
  • Becik kanggo bayi kanggo nglangi, adus lan dolanan, kolam renang ruangan sing sampurna kanggo bocah-bocah seneng-seneng
  • Ukuran: 97*66cm, cocok kanggo 0 ~ 3 taun anak.
  • Bahan: plastik PVC ramah lingkungan, patch kemasan lan lem.
  • Alus lan nyaman, non-slip inflatable pijet ngisor.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-10.

Kolam Renang Anak Inflatable kanthi shading Frogsgreen

SGSG Anak Inflatable Shading Pool Kartun Katak Bawah Inflatable Plastik Kolam Renang Kartun Katak Kolam Laut Bathtub Anak, Merah
  • Portable: Cahya lan portabel, gampang dimainake ing ngendi wae.
  • Gampang kanggo operate: gampang kanggo inflate lan deflate, gampang kanggo nyimpen lan nindakake.
  • PVC pangayoman lingkungan: Gunakake bahan PVC kualitas dhuwur kanthi kekandelan 0.3mm. Nduwe karakteristik anti banyu, ora beracun lan tahan lama, luwih awet.
  • dering nglangi anak: inflatable nyengsemaken iki ndadekake blumbang luwih menarik. Cincin renang anak kembung kita cocok kanggo bocah sing umure luwih saka 3 taun.
  • Desain: Desain sing sampurna kanggo sampeyan seneng-seneng, musim panas sing adhem, menehi bathtub lan game sing nyenengake kanggo bayi.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-10.

 Kolam Renang Anak Inflatable RED kanthi shading Kodhok abang

SGSG Anak Inflatable Shading Pool Kartun Katak Bawah Inflatable Plastik Kolam Renang Kartun Katak Kolam Laut Bathtub Anak, Merah
  • Portable: Cahya lan portabel, gampang dimainake ing ngendi wae.
  • Gampang kanggo operate: gampang kanggo inflate lan deflate, gampang kanggo nyimpen lan nindakake.
  • PVC pangayoman lingkungan: Gunakake bahan PVC kualitas dhuwur kanthi kekandelan 0.3mm. Nduwe karakteristik anti banyu, ora beracun lan tahan lama, luwih awet.
  • dering nglangi anak: inflatable nyengsemaken iki ndadekake blumbang luwih menarik. Cincin renang anak kembung kita cocok kanggo bocah sing umure luwih saka 3 taun.
  • Desain: Desain sing sampurna kanggo sampeyan seneng-seneng, musim panas sing adhem, menehi bathtub lan game sing nyenengake kanggo bayi.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-10.

Kodhok inflatable blumbang karo sprinkler

Kolam Inflatable karo Penyiram, Tema Kodhok Semprotan Plash Sprinkle Play Pad Mat, Dolanan Kolam Musim Panas Kanggo Bocah Lanang lan Bocah-bocah wadon
  • 3-IN-1 POOL lan SPRINKLER DESIGN: Kolam renang kembung bocah-bocah ing njaba ruangan kanthi sprinkler, bentuk kodhok sing lucu, bocah-bocah bisa luwih seneng dolanan banyu nalika banyune muncrat. Minangka blumbang bal njero ruangan, bocah-bocah bisa sinau nglangi lan dolanan karo sawetara dolanan bal.
  • MATERIAL KUALITAS: Kolam sprinkle kembung kita digawe saka bahan PVC bebas BPA kapadhetan dhuwur, kandel lan awet, ora gampang bledosan. Desain blumbang cethek ndadekake cocok kanggo umur beda, ngijini sampeyan lan kulawarga kanggo seneng pengalaman panas panas ing banyu.
  • FUN ENDLESS: Mat cipratan iki cocog kanggo 2-4 bocah sing duwe pesta cipratan gedhe ing latar mburi omah sampeyan. Anak bisa njagong utawa lay ing tikar play sprinkler. Gunakake splash pad kapenuhan banyu lan supaya bocah-bocah seneng nyenengake nyemprotake banyu bebarengan karo cipratan saka coolness.
  • Gampang kanggo nyetel lan nggunakake: Mung inflate kodhok karo pump elektrik (ora klebu) sak, banjur nyambung selang Taman, Dhuwur aliran banyu bisa diatur dening meksa banyu lan mbentuk blumbang cethek. Sampeyan lan anak-anak sampeyan bisa nikmati adhem musim panas nalika nambah hubungan antarane wong tuwa lan bocah-bocah.
  • HADIAH PANAS PANAS: Musim panas iki, tuku tikar dolanan khusus kanggo anak sampeyan minangka hadiah. Iku mesthi pilihan sing paling apik kanggo hiburan, kepraktisan lan nyenengake kulawarga. Mugi sampeyan duwe memori iso lali ing mangsa panas. Iki uga minangka hadiah sing apik kanggo bocah-bocah. Dolanan pekarangan ruangan sing cocog kanggo ulang tahun utawa festival bocah-bocah.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.

BESTWAY Pool Float blumbang tiup 100 x 83 cm wangun kodhok

34085 BESTWAY Pool Float Kolam tiup 100 x 83 cm wangun katak
  • Merk: Bestway
  • Barco
  • Ukuran: 100 x 83 cm
  • Ciri: wujud kodhok
  • Digawe saka vinil tanpa phthalate, tugas abot

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.


dolanan kodhok kanggo blumbang

dolanan blumbang kodhok
dolanan blumbang kodhok

Tuku dolanan Kodhok kanggo kolam renang

Dolanan Kolam ing jero banyu Game banyu Feeder Ngisor kanggo Bocah-bocah

Dolanan Nyilem Pisamhid - Feed The Frog Water Game | Dolanan Kolam ing jero banyu Game banyu Feeder Ngisor kanggo Bocah-bocah
  • ✾ Dolanan Nyilem Lucu: Dolanan kodhok kita bisa digunakake minangka alat sing menarik kanggo bocah sinau warna liwat dolanan. Ana macem-macem iwak warna ing set dolanan.
  • ✾Gampang kanggo muter: Dolanan latihan nyilem musim panas iki ramah kanggo bocah-bocah prasekolah. Anak sampeyan bisa ngoperasikake dolanan kanthi gampang kanthi mencet pemicu.
  • ✾Kenikmatan tanpa wates: Dolanan nyilem bisa menehi gangguan sing menarik kanggo bocah nalika adus. Dheweke uga bisa nguatake kemampuan koordinasi -tangan.
  • ✾Sinau babagan segara: Wong tuwa uga bisa mulang bocah-bocah babagan macem-macem iwak sing urip ing samodra nalika dolanan Dolanan Nyilem Kolam. Dheweke bisa nggawe bocah cilik seneng-seneng ing adus lan nggawe wong tuwa rumangsa santai!
  • ✾Hadiah sing Apik kanggo Musim Panas: Dolanan blumbang ing jero banyu iki minangka hadiah sing apik kanggo wong tuwa kanggo menehi anak musim panas iki. Bisa nggawe kabeh wong seneng nalika musim panas.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.

4 Mode Dolanan Kodhok Kodhok

ZWOOS Baby Bath Toys, 4 Mode Frog Toy Gifts Baby Bath Toys Baby Bath Toys, Water Pool Toys Gifts Baby Bath Toys, Kids Toys for 1 2 3 4 Years Old Bathtub Games, Sprinkler Water Toys
  • 🎁【Hadiah Paling apik】 Dolanan bak mandi bayi kodhok dilengkapi pola unik, rai lucu lan ekspresi lucu, sing ndadekake hiburan tanpa wates kanggo adus bayi. Cocog kanggo bocah-bocah sing muter wektu adus ing blumbang, bocah-bocah bakal seneng wektu adus, iku dina anak, ulang tahun, Natal lan pilihan hadiah liyane sing apik.
  • 👶【Patang Pola Semprotan Banyu】Kemasan produk karo papat aksesoris, muter luwih sugih, nggunakake aksesoris beda bakal nyemprotake efek cipratan beda.
  • 👶【Bahan Berkualitas Tinggi】Digawe saka plastik ABS sing ora beracun. Tanpa sudhut sing landhep, pinggiran cukup alus kanggo didemek, dolanan lan dirangkul bayi. Desain anti banyu ora bocor listrik kanggo nglindhungi safety anak.
  • 👶【Gampang Gunakake】Powered by 2 batre AAA (ora klebu), mung pencet tombol, nginstal baterei, nginstal, sijine ing banyu, sampeyan bisa nggunakake, njupuk metu saka banyu, iku bakal mandheg digunakake. .
  • 👶【Tuku kanthi Percaya diri】Kabeh produk kita dikirim dening Amazon. Yen sampeyan ora duwe aksesoris, aja ragu-ragu hubungi kita, kita bakal tansah ana ing kene kanggo nulungi masalah apa wae. Kodhok semprotan banyu mbutuhake baterei, durasi panggunaan gumantung saka kapasitas lan kualitas baterei.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.

Kodhok Pool Bath Toys

Kodhok Toys Bathtub sing bener, Juguetes De Baño Bebe, Kodhok Bath Toys, Fun Bayi Kolam Dolanan Lucu Kartun Kid Shower Toys kanggo Bocah-bocah
  • Nyenengake Lucu: Penampilan sing apik lan warna sing cerah bakal gampang narik perhatian bocah-bocah. Dolanan adus kodhok ora mung bisa nglangi ing banyu, nanging uga mlaku ing lantai.
  • Bahan: Dolanan penyu bathtub digawe saka plastik sing ora beracun, pinggire cukup alus kanggo didemek, dolanan lan dirangkul bayi.
  • Desain Lucu: Werna-werna sing padhang lan penampilan sing lucu bisa gampang narik perhatian bocah-bocah. Dolanan adus sing lucu narik kawigaten bocah-bocah supaya adus.
  • Ukuran sing cocog: Ukuran kodhok sing moderat lan cocog kanggo bocah, bocah wadon lan lanang.Tangan cilik bisa nyekel kanthi sampurna.
  • Hadiah Sampurna kanggo Aksesoris Mandi - Ide hadiah sing apik kanggo ulang tahun utawa Natal kanggo bayi lan bocah cilik supaya wektu adus luwih nyenengake.

Dianyari pungkasan ing 2023-01-10.

 Dolanan Anak Kodhok Renang

Dolanan Mandi Gallaxy Kolam Renang Dolanan Anak Renang Angin #1
  • Fitur: Stuffed & Plush, Soft, Bath, Inflatable
  • Tipe Barang: Animals
  • Warna: green, yellow
  • Jenis Kelamin: Unisex
  • Bahan plastik

Dianyari pungkasan ing 2023-01-08.