Skip isi
Ok Reformasi Pool

Noda blumbang fiberglass

Noda ing blumbang fiberglass: kita bakal nuntun sampeyan kanggo mbusak reregetan lan sampeyan mung bakal sinau panyebab lan pencegahan.

reregetan blumbang fiberglass
reregetan blumbang fiberglass

En Ok Reformasi Pool ing bagean saka resik blumbang Kita nampilake artikel babagan: Noda blumbang fiberglass


Kolam renang sing digawe saka fiberglass bakal tansah diwarnai

pangopènan blumbang fiberglass

Keuntungan ing ease pangopènan blumbang fiberglass

Kolam fiberglass paling gampang kanggo njaga amarga permukaane sing alus, gampang diresiki lan tahan kanggo ganggang.

Nanging, nalika kebersihan umum lan tingkat kimia, utamane klorin, pH, lan kekerasan kalsium, ora dijaga kanthi bener, iku gampang kanggo nemokake reregetan organik lan anorganik ing blumbang fiberglass.

TIP: Resik blumbang reregetan minangka cepet sabisa

  • Noda blumbang kudu langsung diresiki, amarga dadi wangkal lan angel diilangi yen ora dijaga nganti suwe.
  • Disaranake sampeyan nggunakake produk kluwarga kayata sabun lan banyu kanggo mbusak reregetan amarga ngemot bahan kimia entheng sing apik kanggo permukaan kolam.
  • Mung nerusake menyang solusi liyane nalika sing paling gampang mbuktekaken ora efektif.

Jinis reregetan ing blumbang fiberglass

serat kolam renang tembaga rereged
serat kolam renang tembaga rereged

Jinis noda blumbang organik

Noda kolam fiberglass jinis 1

Titik ijo lan coklat

blumbang rereged ijo coklat
noda ijo coklat

Asal blumbang noda ijo coklat

  • Godhong, rereget, serangga, ganggang, cacing

2. jinis blumbang fiberglass noda

Titik abang lan biru

rereged blumbang abang lan biru
rereged blumbang abang lan biru

Asal-usul werna abang lan biru

  • Raspberries, woh wohan beri, strawberries, blueberries

Jinis reregetan ing blumbang saka basa logam asal

Jenis 1st noda logam ing fiberglass kanggo kolam renang

Titik biru-ijo

Noda blumbang biru-ijo
Noda blumbang biru-ijo

Asal blumbang biru-ijo noda

  • Tembaga

Noda logam jinis 2 ing fiberglass kanggo kolam renang

Titik abang-coklat

rereged blumbang abang-coklat
rereged blumbang abang-coklat

Asal-usul werna abang lan biru

  • Hierro

Jenis 3st noda logam ing fiberglass kanggo kolam renang

Violet-bintik ireng

Noda blumbang Violet-ireng
Noda blumbang Violet-ireng

Asal saka noda violet-ireng

  • mangan Mangan asalé saka banyu sumur.

Carane mbusak reregetan organik ing kolam renang

reregetan blumbang organik resik
reregetan blumbang organik resik

Kanggo reregetan blumbang organik

Noda organik paling apik ditanggulangi kanthi klorinasi banyu lan nyikat; Nanging, jinis reregetan iki kadhangkala cenderung ilang mung kanthi nyikat.

Perawatan reregetan organik ing blumbang

  1. Kaping pisanan, kita kudu mriksa manawa nilai kimia banyu blumbang bener.
  2. Yen ora, paling ora kita kudu njamin keseimbangan pH (nilai ideal antara 7,4-7,69 lan alkalinitas (antara 100 lan 150 ppm).
  3. Sabanjure, kita bakal nerusake kanggo nindakake perawatan kejut menyang blumbang
  4. Na, minangka tansah nalika kita nindakake perawatan ing blumbang, kita bakal ninggalake filtrasi ing minimal, kang jumlah siklus Filter (antarane 4-6 jam biasanipun gumantung ing peralatan lan jinis blumbang); sanajan disaranake supaya banyu recirculate antarane 12-24 jam.
  5. Mangkono, yen blumbang wis nampa dosis klorinasi kejut, kita bakal nyikat kabeh noda.
  6. Ing kasus apa wae, kita kudu terus nyikat noda kanthi intermiten nalika njaga tingkat klorin nganti noda rampung.
  7. Pungkasan, kanthi cara klarifikasi, kita ora bakal mateni filtrasi blumbang nganti mandheg nambah klorin lan nganti pabrik perawatan wis duwe wektu kanggo recirculate kabeh banyu ing blumbang nganti pungkasan kita nambahake produk.

Yen perawatan kejut ora bisa ngilangi noda organik

Ing acara sing brushing blumbang lan chlorinating coke wis ora duwe efek, kita kudu ma blumbang karo produk tartamtu sing kita bisa nemokake ing toko blumbang.

Ing tangan liyane, yen ing wektu maksimum rong sasi kita wis ora nemu solusi kanggo nggawe reregetan ilang, disaranake sing profesional blumbang maringi pitutur sampeyan ing situs.


Carane mbusak reregetan teyeng saka blumbang fiberglass

reregetan teyeng ing blumbang fiberglass
reregetan teyeng ing blumbang fiberglass

Ngilangi noda logam ing kolam renang

Noda karat sing ora apik ing permukaan kolam fiberglass sampeyan bisa ngilangi daya tarik lan sanajan bisa uga angel dicopot, mula ora mungkin.

Apa nyumbang kanggo munculé noda logam ing blumbang fiberglass

Endapan mineral lan dekomposisi logam nyumbang kanggo noda sing ora apik lan kaya sing kasebut ing ndhuwur, sanajan noda alam iki rada angel, nanging ora bisa diatasi.

Jinis perawatan kanggo noda karat ing kolam fiberglass

reresik blumbang fiberglass

Coklat reregetan ing lan watara blumbang serat

Nggosok noda teyeng nganggo tablet pemutih asring bisa mbusak rereged kanthi efektif. Iki utamané bener kanggo reregetan coklat ing lan watara blumbang, kang minangka pratandha saka akumulasi wesi. Yen noda pirus, tembaga sing nyebabake lan pembersih kothak bakal mbusak noda kasebut.

Mbusak noda karat

Kanggo karat, aplikasi tablet vitamin C langsung menyang noda nganti dadi entheng. Yen disebabake logam, biasane bakal cepet larut, nanging sampeyan bisa nggunakake sikat bristle alus kanggo mbusak karat sing berlebihan.

Infeksi karat nyebar ing sekitar kolam

Yen sampeyan duwe infèksi teyeng nyebar ing blumbang, sijine bubuk asam askorbat ing Filter blumbang. Tindakake spesifikasi pabrikan kanggo asil sing optimal.

Cara liya kanggo mbubarake teyeng yaiku nggosok tablet pemutih ing wilayah sing kena pengaruh. Tes maneh sikat bulu alus ing noda sing bandel lan gedhe banget.

Prosedur kanggo mbusak reregetan karat ing blumbang fiberglass

reresik blumbang fiberglass

Langkah 1 kanggo mbusak reregetan coklat ing blumbang serat

  • Aplikasi tablet vitamin C langsung menyang cacat.
  • Yen noda amarga logam, bakal cepet ilang. Gosok area sing kena pengaruh nganggo sikat bulu alus kanggo mbusak noda.

Langkah 2 kanggo mbusak reregetan coklat ing blumbang serat

  • Aplikasi wêdakakêna asam askorbat kanggo Filter blumbang Panjenengan, miturut specifications pabrikan.
  • Iki mbiyantu yen sawetara reregetan kasebar ing saindhenging blumbang.

Langkah 3 kanggo mbusak reregetan coklat ing blumbang serat

  • Kerok tablet pemutih ing area sing diwarnai kanggo ngresiki noda.
  • Gosok area kasebut nganggo sikat bulu sing alus kanggo mbusak noda.
  • Yen sampeyan ora bisa gampang tekan panggonan kanggo nggosok, tape tablet menyang mburi kutub telescoping. Aja gosok banget utawa sampeyan bisa ngrusak lumahing fiberglass.

Langkah 4 kanggo mbusak reregetan coklat ing blumbang serat

  • Copot noda pirus sing disebabake dening tembaga kanthi nggosok nganggo pembersih kothak.
  • Sawise ngresiki, nambani banyu kanthi bahan kimia chelating utawa sequestering sing dirancang kanggo mbusak noda tembaga.
  • Tindakake pandhuan pabrikan kimia kanggo jumlah tartamtu sing bakal ditambahake adhedhasar ukuran kolam sampeyan.
  • Pungkasane, produk kasebut nyebabake tembaga sing ditinggalake ing blumbang dadi kue supaya sampeyan bisa nyopot kanthi ngresiki utawa nyaring banyu.

Carane mbusak reregetan liyane ing blumbang fiberglass

blumbang fiberglass
blumbang fiberglass

Perawatan umum kanggo mbusak reregetan ing blumbang fiberglass

  • Gunakake spons/kain alus lan produk khusus kanggo kolam fiberglass.
  • Panganggone bahan kimia sing atos utawa alat sing kasar bisa ngrusak jas gel.
  • Yen noda tetep, langkah sabanjure gumantung saka sumber: jinis noda.

Ngilangi Noda Cahya Saka Cincin Kamar Mandi

  • Produk komersial kayata Off the Wall, Jack's Magic Blue Stuff, lan pembersih kothak blumbang bisa mbusak cincin nglangi sing entheng saka sekitar kolam.
  • Sampeyan uga bisa nggunakake resik vinyl non-abrasive utawa resik kothak sing ora Originally dirancang kanggo nggunakake ing kolam renang.
  • Ati-ati karo iki lan priksa manawa sampeyan nyoba ing wilayah sing ora katon dhisik yen ana efek ngrusak ing fiberglass sampeyan.
  • Cara liya kanggo mbusak noda cahya yaiku nggosok area sing kena pengaruh nganggo spons, sabun, lan banyu anget.
  • Sampeyan uga bisa nggunakake deterjen piring cair minangka alternatif kanggo sabun.
  • Punapa mawon sampeyan milih, menehi wilayah mbilas apik sawise supaya sampeyan ora mungkasi munggah sudsing ing banyu blumbang.

Mbusak noda abot saka dering jedhing

  • Nganggo sarung tangan, pour asam oksalat menyang banyu kanggo mbusak reregetan abot saka dering bath.
  • Banyu bisa katon mendhung kanggo sawetara dina sawise perawatan, nanging sampeyan bisa mbukak Filter blumbang kanggo ngresiki sadurunge nambah klorin.
  • Tindakake spesifikasi pabrikan kanggo jumlah klorin sing cocog kanggo ukuran kolam sampeyan.
  • Uga, priksa manawa imbangan pH banyu 7.5 nalika panyaring blumbang digunakake.
  • A Pak Clean Magic Eraser produk liyane efektif kanggo reregetan ring abot.
  • Gosok area sing kena pengaruh nganti ngresiki. Solusi ing penghapus iku Gamelan lan ora bakal ngrusak lumahing.
  • Nanging, aja nganggo sikat utawa pembersih abrasif komersial kanggo mbusak reregetan iki, amarga bisa ngrusak blumbang.

Ngilangi noda non-organik

  • Noda Logam Rute paling gampang yaiku nggosok tablet vitamin C langsung ing noda. Iki paling apik karo bintik cilik.
  • Elektrolisis nyebabake logam dibebasake saka permukaan blumbang.
  • Banjur sampeyan bakal nambah agen sequestering logam cocok kanggo, uga, sequester logam.
Kanggo mbusak reregetan non-organik gedhe
  • Kanggo noda gedhe, sampeyan bisa level nganti asam askorbat: Kurangake klorin dadi 0.0 ppm lan pH dadi 7.2.
  • Bukak saringan lan tambahake asam askorbat menyang banyu.
  • Sawise 24 jam, imbangan maneh kimia banyu. Tambah agen sequestering menyang banyu.

skala kalsium

  • Sampeyan bisa mbusak kalsium karbonat kanthi penghapus noda (kanggo asil sing cepet) utawa perawatan skala aman blumbang fiberglass (ditambahake ing banyu, kemajuan luwih alon).
  • Kalsium silikat minangka baris sing luwih angel dicopot. Bakal mbutuhake perawatan skala kolam.

Cara Ngresiki Noda ing Waterline Fiberglass

spons banyu
spons banyu

Ngresiki blumbang fiberglass ing sadawane garis banyu

Ngresiki blumbang fiberglass ing sadawane garis banyu tegese nyingkirake cincin ing saubengé blumbang.

Bentuk cincin kasebut amarga logam sing ditemokake kanthi alami ing banyu, digabungake karo lenga awak lan produk sunscreen sing wis kena banyu.

Carane njaluk nyisihaken saka ring sak blumbang

Sampeyan bisa njaluk nyisihaken saka ring iki kanthi nyetel setelan Filter blumbang kanggo wis bisa luwih cepet saka normal. Sawise sampeyan wis mbukak panyaring lan banyu ngresiki, sampeyan bisa nambah luwih akeh klorin. Iki ngresiki rereget saka banyu lan disinfects. Priksa manawa setelan filtrasi tetep ing 7.2 supaya banyu aman kanggo nglangi, sanajan sajrone proses reresik.

Produk khusus kanggo ngresiki saluran banyu

Sawetara supplier blumbang nawakake produk komersial sing bisa digunakake kanggo reresik pepek. Pembersih ubin keramik utawa vinil sing ora abrasif kanthi efektif bisa mbusak reregetan saka blumbang fiberglass, utamane yen blumbang kasebut duwe noda cahya lan diresiki kanthi rutin, pembersih kasebut bisa digunakake kanthi apik.

Asam oksalat uga mbantu mbusak reregetan kolam fiberglass. Nanging, zat kasebut bisa awan banyu kolam kanggo sawetara dina. Supplier blumbang uga duwe akeh produk industri sing bisa digunakake kanggo ngresiki blumbang. Kolam renang Atlantik lan Spa duwe sawetara produk lan metode sing bakal njaga kolam fiberglass sampeyan katon paling apik.


Carane supaya reregetan fiberglass ing blumbang

nyegah reregetan fiberglass ing blumbang
nyegah reregetan fiberglass ing blumbang

Tansah kimia banyu

  • Imbangan banyu penting: tes saben dina bisa mbantu njaga keseimbangan banyu sing optimal. Sing paling apik kanggo duwe imbangan pH antarane 7,2 lan 7,4 lan total alkalinitas kudu antarane 80 lan 100 bagean saben yuta.
  • Tansah klorin ing utawa luwih saka 1 ppm lan kekerasan kalsium ing 200 nganti 400 ppm.
  • Yen salah siji saka nomer iki metu saka baris, titik bisa katon. Mung mulihake keseimbangan menyang jagad banyu kolam sampeyan minangka cara sing gampang kanggo nyegah rereged kolam.

ngresiki blumbang

  • Ngresiki blumbang ajeg, mbusak lan vakum rereget, godhong lan carcasses serangga.
  • Iki mbantu nyegah garis banyu supaya ora diwarnai. Bonus: banyu sampeyan bakal katon luwih ayu.
  • Uga mbusak sembarang obyek logam manca.

Produk kanggo mblokir reregetan ing garis banyu

  • Kanggo supaya dering bathtub, nyoba Pool Magic, kanggo mbusak kekacoan lengo saka blumbang.
  • Sampeyan uga bisa nggunakake pembersih Comet® lan spons pawon.

Nyegah noda lan karat

  • Kanggo nyegah cacat ing blumbang fiberglass sampeyan, copot kabeh barang logam asing saka banyu. Tansah tindakake specifications Produsèn nalika nambah utawa sijine bahan kimia ing banyu, lan nambah perawatan logam saben-saben sampeyan nambah banyu kanggo blumbang.
  • Uga priksa pH blumbang kanthi periodik supaya tetep ing tingkat sing cocog.

reregetan

  • Yen blumbang fiberglass sampeyan wis reged, asam askorbat minangka cara sing apik kanggo ngumbah permukaan fiberglass kanthi aman, tanpa ngeculake blumbang.
  • Tindakake pandhuan kanthi rapet nalika nggunakake asam askorbat amarga pH lan alkalinitas bisa uga kudu diatur.
  • Bebas Noda minangka produk vitamin C (asam askorbat) alami sing ngresiki kolam fiberglass kanthi alon.

Carane supaya reregetan organik

  • Nglakokake sistem filtrasi luwih suwe lan luwih kerep nalika musim nglangi awal nalika udhara kebak serbuk sari lan puing-puing wit bakal mbantu nyegah noda ing permukaan kolam fiberglass.
  • Saliyane banyu resik, blumbang tetep resik sabisa.
  • Sawise badai gedhe, copot barang gedhe kanthi ati-ati supaya pembersih kolam ora nyeret teken.
  • Maneh, keseimbangan kimia kolam sing tepat lan sanitizer sing cukup penting banget.
  • Jalanake sistem panyaring sajrone musim serbuk sari lan nalika wit-witan sing godhonge ngethok godhonge. Iki ngalangi bahan organik saka dumunung ing tembok blumbang fiberglass lan jubin, nyebabake werna kuning-ijo. Gosok tablet pemutih ing sembarang noda sing ora bisa diresiki nganggo spons.

RSS
Tampilan