Skip isi
Ok Reformasi Pool

Oksigen aktif kanggo kolam renang: disinfeksi banyu tanpa klorin

Oksigen aktif kanggo kolam renang utawa uga disebut kolam renang ozon, digunakake kanggo disinfeksi lan perawatan efektif banyu kolam renang, kuat banget lan tanpa nggunakake klorin, kanthi cara alami.

Oksigen aktif kanggo kolam renang
Oksigen aktif kanggo kolam renang

En Ok Reformasi Pool nang Perawatan banyu kolam renang kita nuduhake produk Oksigen aktif kanggo kolam renang: disinfeksi banyu tanpa klorin.

Apa iku ozon

apa iku ozon
apa iku ozon

Apa ozon utawa oksigen aktif

molekul oksigen aktif
molekul oksigen aktif

Kolam oksigen aktif yaiku molekul sing kasusun saka telung atom oksigen Ozon (O3) minangka alotrop oksigen kanthi telung atom oksigen.

Ozon minangka asil saka penyusunan ulang atom oksigen, wangun allotropic oksigen, yaiku, minangka asil saka reorganisasi atom oksigen nalika molekul kasebut kena muatan listrik. Mulane, iki minangka wangun oksigen sing paling aktif. 

Oksigen AKTIF yaiku molekul sing kasusun saka telung atom karbon oksigen (oksigen trivalent), sing nduweni kekhasan larut tanpa ninggalake jejak utawa residu kimia, dadi oksigen O2 breathable ing wektu cendhak

Dhéfinisi ozon ing kimia = kondisi jinis allotropik oksigen

Istilah iki ditetepake (ing kimia) kanggo kondisi oksigen jinis alotropik sing dibentuk kanthi alami ing atmosfer kanthi cara a. ozonosphere lan asale saka discharges electrical diprodhuksi dening badai, wis oxidizing property lan nglindhungi bumi saka sinar ultraviolet.

Etimologi tembung ozon

Etimologi tembung ozon
Etimologi tembung ozon

Tembung ozon asalé saka basa Yunani ózein, sing tegesé "ambu".

Sacara etimologis, tembung iki asalé saka basa Jerman "Ozon" sing tegesé mambu, lan dadi basa Yunani "οζειν" (ozein) sing tegesé duwé mambu.

Apa jeneng liya kanggo oksigen aktif?

apa ozon utawa oksigen aktif
apa ozon utawa oksigen aktif

Oksigen aktif kanggo kolam renang uga disebut ozon kolam.

El oksigen aktif, uga disebut ozon (O³).

Panggunaan oksigen aktif

disinfektan oksigen aktif
disinfektan oksigen aktif

Disinfektan oksigen aktif minangka disinfektan kimia sing paling kuat

lan panggunaan ing perawatan banyu (ozonasi banyu) dadi saya umum. Ing udhara O3 Nduweni ambu sing khas banget, iki bisa dideteksi dening umume wong ing konsentrasi luwih saka 0.1 ppm.

Kepiye cara kerja oksigen aktif?

larut ing banyu, ozon miwiti proses pembusukan lan mbentuk radikal hidroksil (HO·), iki uga bereaksi karo mikroorganisme kanggo mateni. Nanging, tumindak reaksi langsung saka O3 Kanthi rereged, padha duwe kinerja disinfeksi sing luwih dhuwur tinimbang radikal hidroksil. Mulane, dianjurake kanggo nambah konsentrasi residual iki kanggo njamin integritas banyu.

Suwene ozon tahan?

Ozon minangka molekul sing ora stabil sing cepet bali menyang oksigen diatomik.

molekul ozon
molekul ozon
Molekul ozon setengah umur ing udhara

Ing tangan siji, setengah umur molekul ozon ing udhara (wektu kang setengah saka ozon ing udhara rusak) punika Minutos 20-60, gumantung saka kualitas, suhu lan asor udhara lingkungan.

Molekul ozon setengah umur ing banyu

Ing sisih liya, setengah umur molekul ozon ing banyu kira-kira padha karo udhara (20-60 menit), sanajan uga gumantung banget marang suhu, pH lan kualitas banyu.

Sapa sing nemokake cara ngobati kolam renang kanthi oksigen aktif

penemuan ngobati kolam renang karo oksigen aktif
penemuan ngobati kolam renang karo oksigen aktif

Kronologi Sejarah Ozon / oksigen aktif

  • Kanggo miwiti, ing 1783, fisikawan Walanda Van Marum prédhiksi anané nalika investigating karo mesin elektrostatik, kang menehi mati ambu ora enak karakteristik nalika udhara iki nyabrang dening discharges electrical.
  • Kapindho, ing 1839, Dokter Christian Schönbein menehi jeneng Ozon (jenengé asalé saka basa Yunani ozein = mambu). Kabeh iki amarga kasunyatan sing diidentifikasi ing taun 1840 nalika nindakake elektrolisis banyu lan mutusake kanggo nyebut gas ozon iki kanthi oyot Yunani ozô-ozein (sing tegese mambu).
  • Kasunyatan penting katelu ing crita ozon yaiku 1857 generator dirancang.
  • Sabanjure, 1858, Houzeau mriksa anané ozon ing troposfer
  • Lan mengko ing 1865, Soret, nemokake manawa Ozon ora liya mung molekul Oksigen saka telung atom.; yaiku, netepake kanthi rumus ing ngisor iki: Bentuk alotropik oksigen, kanthi empiris 03 lan struktur segi telu, ing ngendi atom oksigen pusat melu ikatan kovalen ganda lan ikatan kovalen datif..
  • Banjur ing taun 1880 Chappuis ndadekake deteksi spektroskopi pisanan.
  • Banjur ing taun 1881 W. Hartley (1846-1913) nemokake pita panyerepan ozon watara 300 nanometer, nuduhake yen kudu ditemokake sacara alami ing atmosfer ndhuwur kanthi proporsi sing luwih gedhe tinimbang ing lumahing bumi.
  • Ing wiwitan abad kaping XNUMX, insinyur kimia Jerman sing jenenge MP Otto bisa nemtokake kepadatan, konstitusi molekul lan pembentukan ing alam, nggawe sistem OTTO sing becik. kanggo gawé ing cara sing padha liwat discharges electrical minangka alam nggawe sak badai. Kanthi cara iki, bisa dibuktekake manawa ozon minangka gas kanthi warna biru kanthi konsentrasi dhuwur lan ambune kuat lan pedas, kanthi ambang olfaktori ing 0,02 ppm. Kajaba iku, Kapadhetan yaiku 1,66 g/cc lan titik leleh lan didih masing-masing ing -193º C lan -112º C. Iku rada larut ing banyu (1,09 g / l ing 0º C), sanajan kelarutan luwih gedhe. tinimbang oksigen. Iku stabil ing suhu munggah pangkat.
  • 1906, Nice (Prancis) pisanan digunakake kanggo perawatan banyu ing tanduran.
  • Wiwit taun 50-an wis dikenal yen oksigen aktif digunakake kanggo njaga banyu kolam renang, ngganti klorin lan bromin, amarga nduweni daya sterilisasi 3.000 kaping luwih dhuwur tinimbang klorin.
  • Kanggo rampung, ing 1969, Generator Ozon modern pisanan digawe, adhedhasar sistem OTTO.

Apa iku ozonation

ozonasi hawa
ozonasi hawa

Apa ozonasi: alternatif kanggo klorinasi

Apa ozonation?

apa iku ozonation
apa iku ozonation

Apa banyu ozonated?

Ozon minangka gas sing ora ana warna lan ora ana mambu sing dumadi saka telung atom oksigen. Ing wangun gas, ozon minangka molekul sing ora stabil sing bisa ngrusak paru-paru nalika dihirup. Nalika ozon larut ing banyu, banyu kasebut ozonisasi lan dipercaya duwe efek terapeutik, kalebu sifat antioksidan lan antimikroba lan digunakake ing terapi dental, perawatan kanker, lan teknik keamanan pangan.

Kesimpulane, ozonasi (sawetara diarani ozonasi) minangka alternatif sing apik kanggo klorinasi (utamane ing pra-oksidasi), nalika ana fenol lan zat organik liyane sing dadi prekursor trihalomethanes ing banyu.

Napa oksigen aktif ora digunakake maneh ing perawatan banyu?

molekul oksigen aktif
molekul oksigen aktif

Ozon wis digunakake ing perawatan banyu luwih saka 100 taun, lan yen panggunaan ing lapangan iki ora luwih nyebar, amarga biaya sing luwih dhuwur dibandhingake karo disinfektan liyane sing umume digunakake, nanging amarga panjaluk luwih akeh ing macem-macem. peraturan, utamane ing pengurangan produk sampingan sing asale saka disinfeksi, nyebabake minat sing luwih gedhe babagan aplikasi zat sing asale kurang saka produk sampingan ing banyu, uga nyuda rasa lan ambune banyu sing diolah.

Mesthine bisa diarani ozon luwih kuat lan luwih cepet tumindak minangka disinfektan tinimbang klorin, klorin dioksida lan kloramina.

Cara reaksi ozon ditindakake

Iki minangka oksidan kuwat lan reaksi kasebut ditindakake kanthi rong mekanisme:

  1. reaksi langsung sing nyerang ikatan rangkap lan sawetara gugus fungsi;
  2. reaksi ora langsung Iki amarga tumindak radikal hidroksil sing asale saka dekomposisi ozon ing banyu.

Apa sing kalebu sistem ozonisasi banyu?

Sistem ozonasi banyu ing dasare kalebu telung instalasi utawa peralatan: generasi ozon (ozonator), kontak ozon karo banyu (contactor), sing biasane ditindakake kanthi diffuser gelembung utawa injektor jinis Venturi, lan penghancur sisa ozon sing dibebasake. utawa dicopot saka kamar pencampur, sing biasane ditindakake kanthi karusakan termal utawa karusakan katalitik kanthi palladium, nikel oksida utawa katalis mangan.

Kepiye oksigen aktif dibentuk?

Pembentukan oksigen dadi ozon dumadi kanthi nggunakake energi.

Proses iki ditindakake kanthi medan listrik kaya ing generator ozon jinis CD (simulasi pelepasan kilat korona), utawa kanthi radiasi ultraviolet kaya ing generator ozon jinis UV (simulasi sinar ultraviolet saka srengenge).

Saliyane cara komersial kasebut, ozon uga bisa diprodhuksi liwat reaksi elektrolitik lan kimia.

Umumé, sistem ozonasi nglibatake ngliwati udara sing resik lan garing liwat muatan listrik voltase dhuwur, yaiku pelepasan korona, sing nggawe konsentrasi ozon kira-kira 1% utawa 10 mg/L.

Ing perawatan saka jumlah cilik sampah, ozonasi UV paling umum, nalika sistem gedhe-gedhe nggunakake discharges korona utawa cara produksi ozon akeh liyane. Strip tes ozon kudu.

Banyu mentah banjur dilewati liwat tenggorokan venturi sing nggawe vakum lan narik gas ozon menyang banyu utawa udhara dibuwang liwat banyu sing diolah. Amarga ozon bakal bereaksi karo logam kanggo nggawe oksida logam sing ora larut, filtrasi luwih dibutuhake.


Apa terapi ozon

Apa terapi ozon
Apa terapi ozon

Terapi ozon apa iku

Terapi ozon nuduhake praktik medis sing nggunakake gas ozon.

Gas ozon minangka wujud oksigen. Gas tanpa warna iki dumadi saka telung atom oksigen. Ing atmosfer ndhuwur, lapisan gas ozon nglindhungi bumi saka radiasi ultraviolet saka srengenge. Nanging, ing tingkat lemah, ozon minangka "polutan udara sing mbebayani."

Gas ozon mbebayani nalika wong nyedhot, nyebabake iritasi paru-paru lan tenggorokan, watuk, lan gejala asma saya tambah parah. Paparan dhuwur bisa nyebabake karusakan paru-paru lan bisa nyebabake fatal.

Efek terapeutik saka terapi ozon

efek terapeutik saka terapi ozon
efek terapeutik saka terapi ozon

Ing ngisor iki sawetara terapi sing paling umum ditindakake kanthi ozon:

  • Pangobatan atritis.
  • Nglawan penyakit virus kayata hepatitis B lan C, herpes zoster, lara kadhemen lan flu.
  • Disinfeksi tatu kanthi ngaktifake sistem kekebalan.
  • Terapi dhukungan kanggo pasien kanker
  • Terapi dhukungan kanggo penyakit kardiovaskular.
  • Nguatake sistem kekebalan awak
  • Mbantu ngresiki ati
  • Ngapikake masalah sirkulasi.
  • Mbantu nglawan lan nyegah infeksi.
  • Tundha proses tuwa
  • Mbantu ngontrol sindrom lemes kronis lan stres. T
  • Perawatan tatu, kukul, psoriasis
  • Penyakit rematik
  • Ndhukung terapi kanggo diabetes.
  • Alahan
  • kaku sendi
  • Etc.

Video babagan terapi ozon lan apa gunane

Apa terapi ozon

Indeks isi kaca: Oksigen aktif kanggo kolam renang

  1. Apa iku ozon
  2. Apa sifat ozon?
  3. Ing ngendi kita bisa nemokake oksigen aktif kanthi alami
  4. Ozon digunakake kanggo apa
  5. Sanitize kolam renang karo ozon
  6. Apa ozon apik utawa ala kanggo kesehatan?
  7. Kolam renang oksigen aktif dilarang
  8. Manfaat Kolam Ozon kanggo Kesehatan
  9. Kaluwihan nggunakake oksigen aktif kanggo disinfect banyu kolam renang
  10. Kekurangan kolam renang oksigen aktif
  11. Kepiye cara kerja generator ozon?
  12. peralatan generator ozon
  13. Cara ngukur oksigen aktif ing kolam renang
  14. Format oksigen aktif
  15. Cara nggunakake oksigen aktif kanggo kolam renang
  16. Pangopènan kolam oksigen aktif

Apa sifat ozon?

rumus kimia ozon
rumus kimia ozon

Sifat fisik ozon

Sifat fisik oksigen aktif

  • Iku ora stabil banget, mulane kudu ngasilake ing situs kasebut, ing pabrik perawatan banyu dhewe.
  • Iku decomposes cepet, re-forming oksigen diatomic.
  • Separuh umur ozon ing udhara kira-kira 20 menit, ing banyu banget maneka warna, gumantung saka macem-macem faktor (suhu, pH, zat sing ana ing banyu, lan liya-liyane), bisa beda-beda saka 1 menit nganti 300 menit.
  • Bab liya sing padha, luwih stabil ing banyu tinimbang ing udhara. Iku 1,3 kaping luwih kandhel tinimbang hawa. 
  • Bobot molekul ……………………….48
  • Suhu kondensasi ………-112 ºC
  • Suhu lebur …………………. – 192,5ºC
  • Kapadhetan ………………………………… 1,32
  • Kapadhetan (cair ing – 182 ºC)…………..1,572 gr/ml
  • Bobot saka liter gas (ing 0º lan 1 atm.)…1,114 gr.

daya ngrusak ozon

daya ngrusak ozon
daya ngrusak ozon

Sifat oksidasi banget: disinfektan becik karo ozon

  1. Kaping pisanan, kudu kasebut ozon minangka oksidan kuwat, menehi sifat minangka biocide, deodorant lan decontaminant. Kabeh iki amarga kasunyatan sing nuduhake elektron antarane telung atom oksigen tinimbang antarane loro lan mulane molekul asil banget boten stabil; Akibaté, iku cenderung kanggo njupuk elektron saka sembarang senyawa sing nyedhaki kanggo ngranggeh stabilitas.
  2. Sareh, ozon nambah proses ambegan ing tingkat sel: Sel kita nggunakake oksigen kanggo ngoksidasi lan menehi perhatian marang kasunyatan manawa molekul ozon duwe telung atom oksigen, dimangerteni yen bakal duwe daya oksidasi luwih akeh tinimbang molekul oksigen dhewe, sing mung nduweni rong atom oksigen.
  3. Kaya sing wis dakkandhakake, molekul Ozon (O3), sing kasusun saka telung atom Oksigen (O1), nduweni muatan negatif, lan kita ngerti yen muatan negatif. Dheweke ngilangi radikal bebas sing nyebabake kanker.
  4. Miturut sifate, ozon banget ngoksidasi, ngrusak mikroorganisme patogen kanthi ngoksidasi, thanks kanggo kasunyatan sing biaya negatif, kaya mengkono karo sembrani sembarang, cepet kepincut dening biaya positif lan iki ngendi Ajaib dumunung. Kanggo alasan iki, mikroorganisme patogen (bakteri, virus, jamur, prion, spora, molekul ambu ora enak ...) duwe muatan positif, lan nalika tabrakan karo wong-wong mau, amarga daya oksidasi sing dhuwur saka Ozon, meh langsung dirusak, ngrusak. piyambak ing wektu sing padha uga Ozon, kang bakal kelangan atom Oksigen (O1), ninggalake molekul Oksigen (O2) minangka ampas. Lan, amarga alasan iki, dheweke ora bisa ngembangake kekebalan marang Ozon. dadi tanggung jawab kanggo disinfecting, ngresiki lan ngilangi mikroorganisme patogen kayata virus, bakteri, jamur, jamur, spora ... Minangka informasi tambahan, miturut studi sing beda, ozon mateni 99,9992% kabeh mikroorganisme patogen sing dikenal nalika diunekake ing banyu, ozon luwih mateni patogen sajrone sawetara detik ora kaya sanitizer liyane.
  5. Kapindho, lan minangka fitur sing mbedakake, ozon ora ninggalake residu kimia amarga iku gas ora stabil lan cepet decomposes dadi oksigen amarga efek saka cahya, panas, kejut elektrostatik, etc.
  6. Ozon minangka oksidan paling kuat kanggo disinfeksi banyu, udara lan permukaan: Ozon dipecah dadi oksigen lan disuntikake menyang banyu ngasilake hidrogen peroksida (hidrogen peroksida) lan radikal bebas hidroksil, oksidan kuat sanajan ing ndhuwur Ozon.
  7. Ozon efektif ing oksidasi parsial bahan organik ing banyu kanggo senyawa biodegradable sing bisa dibusak dening filtrasi biologi.
  8. Kanthi cara iki, bakal ngoksidasi luwih cepet tinimbang molekul Ozon dhewe, mulane efisiensi dhuwur saka ozon minangka disinfectant ing banyuKajaba iku, ozon, kanthi dhewe, ora mengaruhi pH lan kanthi tembung liya, nduweni tumindak bleaching ing banyu, sing menehi transparansi lan kristal.
  9. Ing kahanan tekanan lan suhu normal, ing banyu, Ozon nganti telulas luwih larut tinimbang Oksigen. Sanadyan mangkono kita bakal nemokake ing banyu luwih oksigen tinimbang ozon, amarga ana konsentrasi oksigen sing luwih dhuwur tinimbang ozon ing udhara, gampang dingerteni manawa luwih akeh oksigen tinimbang ozon uga ditemokake ing banyu.
  10. Molekul ozon bobote luwih saka udhara lan kanggo alasan iki padha cenderung tiba, ngresiki nalika tiba. Yen padha nemoni uap banyu ing musim gugur, bakal mbentuk hidrogen peroksida, komponen banyu udan, mula tanduran tuwuh luwih apik karo banyu udan tinimbang nalika disiram banyu lemah.
  11. Kajaba iku. Ozon minangka salah sawijining oksidan paling kuat sing kasedhiya kanggo degradasi senyawa organik, ngilangi ambu ora enak (nyerang langsung ing panyebab sing nyebabake dheweke (zat pestilential), lan tanpa nambah ambu liyane kanggo nyoba nutupi, kaya sing ditindakake dening penyegar udara. ) lan rasa sing ora nyenengake lan ngrusak senyawa kimia saka macem-macem jinis.
  12. Ing tangan liyane, ozon banget ing oksidasi logam kayata wesi, manganese, etc., mromosiaken flocculation lan koagulasi bahan organik, kang nambah filtrasi.
  13. Kanggo mungkasi, ozon kudu diasilake ing situ lan ora bisa disimpen amarga kahanan sing ora stabil, tegese uripe winates banget., amarga cepet rekombinasi, ninggalake molekul Oksigen minangka ampas; dadi uga tegese bebaya kudu nyimpen jumlah gedhe saka produk wis ngilangi.

Ing ngendi kita bisa nemokake oksigen aktif kanthi alami

Ing ngendi kita bisa nemokake oksigen aktif
Ing ngendi kita bisa nemokake oksigen aktif

Kepiye ozon dibentuk kanthi alami?

Kepiye ozon dibentuk kanthi alami?
Kepiye ozon dibentuk kanthi alami?

Ozon diasilake kanthi alami ing tingkat ndhuwur atmosfer kanthi tumindak radiasi UV saka Srengéngé.

Ozon kawangun kanthi alami ing tingkat dhuwur saka atmosfer kanthi tumindak radiasi UV saka Srengéngé.l, akibate, disosiasi ion saka molekul oksigen dumadi lan reaksi sabanjure saka ion sing dibentuk karo molekul oksigen anyar.

Oksigen aktif ing tingkat kurang saka atmosfer diprodhuksi dening badai

Nanging, ing tingkat ngisor atmosfer, ozon dibentuk amarga energi sing dikembangake dening discharge listrik nalika badai, ngowahi oksigen dadi ozon.

Lapisan ozon

Ozon atmosfer utawa oksigen aktif ditemokake ing atmosfer lan mbentuk lapisan ozon.

lapisan ozon
lapisan ozon

Ozon sing dadi "lapisan ozon" sing kondhang dumunung ing stratosfer, sing dumunung ing sadhuwure troposfer lan mulane ora kena kontak karo lumahing bumi. Mangkono, ditemokake kanthi alami ing atmosfer lan mbentuk lapisan OZON. sing nglindhungi urip ing planet, amarga nyaring sinar ultraviolet srengenge sing mbebayani kanggo manungsa, kewan lan tetanduran.

Kepiye ozon stratosfer dibentuk?

Ozon ditemokake kanthi alami ing stratosfer, mbentuk lapisan ozon.

Ozon stratosfer dibentuk kanthi tumindak radiasi ultraviolet, sing misahake molekul oksigen (O2) dadi rong atom O1 sing reaktif banget, sing bisa bereaksi karo molekul O2 liyane kanggo mbentuk ozon.

Kepiye ozon stratosfer dirusak?

Ozon stratosfer dirusak kanthi tumindak radiasi ultraviolet dhewe, saéngga mbentuk keseimbangan dinamis ing endi ozon terus-terusan digawé lan dirusak, tumindak minangka panyaring sing ora ngidini radiasi mbebayani kasebut ngliwati lumahing bumi.

Keseimbangan Ozon Dinamis

Keseimbangan iki dipengaruhi dening anané polutan kayata senyawa klorofluorokarbon (CFC), sing, nalika bereaksi karo ozon, nyebabake karusakan luwih cepet tinimbang diregenerasi.

ozon troposfer

ozon troposfer yaiku
ozon troposfer yaiku

Ozon troposfer: ozon ing bagéan paling ngisor saka atmosfer

Ana uga ozon troposfer, sing dumunung ing lapisan ngisor atmosfer lan dianggep minangka polutan sekunder, amarga ora langsung dipancarake menyang atmosfer.

Carane ozon tropospheric kui

apa iku ozon troposfer
apa iku ozon troposfer

Mekanisme ngasilake ozon troposfer beda banget, amarga bebarengan karo NOx lan VOC mbentuk kabut sing katon ing wilayah sing polusi banget sing diarani asap fotokimia, sing bisa nyebabake karusakan ing vegetasi (saka 60 mikrogram saben meter kubik).

Ozon troposfer: polutan sekunder

Kanthi cara iki, kaya sing wis dakkandhakake, iki minangka polutan sekunder, amarga ora langsung dipancarake menyang atmosfer, nanging dibentuk saka prekursor tartamtu (senyawa organik molah malih non-logam (NMVOC), karbon monoksida (CO), nitrogen. oksida (NOx), lan luwih sithik, metana (CH4)) sing asale saka proses pembakaran (lalu lintas lan industri). 

Kanthi tumindak sinar matahari, bahan kimia kasebut bereaksi lan nyebabake pembentukan ozon. Amarga sinar matahari minangka salah sawijining faktor utama sing mengaruhi reaksi kasebut, yaiku ing musim semi lan musim panas nalika konsentrasi maksimal tekan.

Kaya sing wis kasebut, ing antarane agen polusi sing nyebabake pembentukan ozon ing lapisan ngisor atmosfer, ana oksida nitrogen, sing ngetutake mekanisme reaksi sing diterangake ing ngisor iki:

Ozon Tropospheric Asal: bisa uga alam, asalé saka ozon stratosfer

Nanging, asalé uga bisa alamiah, asalé saka ozon stratosfer sing mlebu ing troposfer ing garis lintang tengah - antara 30º lan 60º - liwat zona diskontinuitas ing tropopause sing ngliwati aliran jet kutub lan subtropis.

Ozon katon ing jumlah cilik bebarengan karo oksigen sing diprodhuksi dening tetanduran ijo ing fotosintesis. Sumber titik liyane yaiku discharge listrik ing atmosfer, uga dibebasake dening reaksi kimia sing ngeculake oksigen nalika kadhemen.

Iki mung minangka salah sawijining conto proses sing nyebabake pembentukan ozon troposfer. Liyane polutan prekursor ngetutake proses sing padha kanggo pambentukan ozon.

Tropospheric O3 nduweni maksimal ing mangsa panas utawa sasi anget, kanthi puncak saben jam nalika sinar matahari maksimal.

Apa akibat saka ozon troposfer?

polutan gas ozon troposfer
polutan gas ozon troposfer
Ozon troposfer, minangka gas iritasi, duweni efek sing mbebayani banget kanggo kesehatan manungsa.

Keruwetan efek gumantung saka konsentrasi, durasi paparan lan tingkat aktivitas fisik sing ditindakake sajrone wektu paparan. 

Apa efek ozon troposfer ing kesehatan?

Sensitivitas kanggo tumindak ozon Iku gumantung ing sawetara faktor, nanging ana hubungane positif karo pra-eksistensi penyakit pernapasan, kinerja aktivitas fisik utawa malah genetika.

Efek ozon troposfer ing kasus asma

Ing kasus panandhang asma, serangan mundhak kanthi wektu paparan tingkat dhuwur saka ozon. Mulane, yen saliyane nandhang serangan asma sampeyan isih bocah, biasane wis biasa olahraga, risiko kena ozon luwih gedhe.


Ozon digunakake kanggo apa

perawatan ozonation
perawatan ozonation

Apa ozon efektif karo

Ozon tumindak kanthi efektif kanggo ngilangi pirang-pirang zat sing menehi ambu lan rasa kanggo banyu, ing babagan iki zat kasebut bisa kalebu ing sawetara klompok:

  1. 1) Senyawa anorganik sing nuwuhake rasa kayata wesi, mangan, tembaga lan seng lan senyawa anorganik sing menehi ambu ora enak kaya kasus ion hidrogen sulfida SH.- .
  2. 2) Senyawa organik, produk sampingan saka metabolisme ganggang cyanophyceae lan actinomycetes tartamtu, kayata geosmin lan 2-methylisoborneol (MIB), uga liyane sing utamane asale saka alkohol, aldehida aromatik, keton lan ester. Uga oksidasi sawetara aldehida persis karo ozon asale saka zat sing nimbulaké ambu ora enak lan rasa.
  3. 3) Polutan asal industri kayata pestisida, pelarut, lsp.
  4. 4) Produk sampingan sing diasilake kanthi reaksi sisa klorin karo bahan organik ing tanduran utawa ing tanduran utawa ing jaringan distribusi.

Pangobatan umum sing beda kanggo nggunakake ozon

perawatan umum kanggo nggunakake ozon
perawatan umum kanggo nggunakake ozon

Pangolahan banyu lumahing:

  • Ozon minangka agen oksidasi sing efektif banget ora mung kanggo kabeh bakteri lan virus, nanging uga kanggo amoeba lan protozoa umum sing ana ing kali, tlaga lan kolam renang, lan kanggo ganggang, jamur lan mikroorganisme. Akeh tanduran nggunakake ozon minangka perawatan utama, banjur filtrasi lan klorinasi. Ozon wis ditampilake 20 kaping luwih efektif, 3120 kaping luwih cepet, 100 kaping luwih larut ing banyu lan duwe spektrum tumindak luwih jembar tinimbang klorin. Ing taun 2000, ing Olimpiade Sydney, banyu kolam diolah nganggo oksigen lan klorin sithik.

Perawatan prau cilik

  • Ozon becik kanggo perawatan prau cilik, sing umume ngasilake banyu kanthi konsentrasi wesi, mangan, turunan belerang lan coliform fecal ing konsentrasi ing ndhuwur standar kesehatan. Wilayah terpencil utawa kutha kanthi sawetara tukang ora bakal nemokake solusi sing luwih apik kanggo perawatan banyu tinimbang produk kimia liyane sing dibutuhake kanggo entuk proses ngombe banyu kanthi kualitas sing luwih apik lan otomatis.

Pengobatan efluen

  • Efluen beda-beda ing saben panggonan. Ozon bisa digunakake ing kabeh proses sing mbutuhake reaksi oksidasi, mbusak sulfat (ambu ora enak) lan udan logam abot. Kapasitas oksidasi ngidini efluen bisa diolah kanthi cara lan tingkat kemurnian sing bisa didaur ulang maneh menyang proses industri.

perawatan hawa

  • Ozon bisa ngobati hawa sing tercemar kanthi langsung lan ora langsung. Ing aplikasi langsung disuntikake kanthi ventilasi sing cocog karo arus udara. Ing aplikasi ora langsung digunakake kanggo perawatan banyu saka cooling menara peralatan air conditioning terpusat.

Pertanian lan industri panganan

  • Ozon wis akeh aplikasi ing tetanèn, peternakan lan industri pangan, kayata hidroponik (teknologi wutah tanduran tanpa perlu kanggo nggunakake siji), silo gandum, budidaya iwak lan udang tani, panyulingan gula lan ngepang, banyu botol, perawatan banyu kanggo bir lan ombenan alus, ing antarane wilayah liyane.

Apa gunane oksigen aktif

Aplikasi panggunaan Oksigen Aktif

oksigen aktif disinfects sandhangan
oksigen aktif disinfects sandhangan

Oksigen aktif minangka disinfektan sing dituduhake amarga kapasitas oksidasi

Amarga kapasitas oksidasi, uga ora stabil, sing nyebabake cepet bali menyang oksigen, ozon bisa digunakake ing proses apa wae sing mbutuhake disinfeksi kanthi cepet lan efektif.

Panggunaan ozon sing larut ing banyu

Mangkono, ozon dipun bibaraken ing banyu digunakake kanggo dimurnèkaké, Recovery saka banyu sampah kanggo ngilekake banyu lan nggunakake rekreasi, ngumbah ing Food Industry pangan lan alat karya ing kontak karo wong-wong mau, ngumbah sandhangan (ing industri, masyarakat utawa umbah-umbah pribadi), banyu irigasi, cleaning gas, produksi es, kontrol saka legionella, Etc.

ozonasi hawa

Ing udhara, ozon digunakake kanggo disinfect lingkungan njero ruangan, supaya njamin kualitas mikrobiologis udhara, uga kanggo kontrol ambu ora enak: kamar kadhemen, saluran HoReCa, disinfeksi panganan garing, gyms, tanduran manajemen sampah, etc.

Apa maneh ozon digunakake?

Industri panganan

industri pangan nggunakake ozon
industri pangan nggunakake ozon
  • Ozon, amarga kapasitas super disinfectant, oxygenating lan deodorizing sawijining, iku bisa nglawan kabeh jinis organisme pathogenic tanpa ninggalake ampas kimia, amarga iku rubah menyang oksigen murni sawise sawetara menit. Gas iki akeh digunakake ing saindenging jagad minangka teknologi sing ngirit pangolahan, njamin disinfeksi, aman, lan disetujoni dening institusi kesehatan kayata FDA, USDA lan EPA.

Ozon ing Ngarep

ozon domestik
ozon domestik
  • Ana sawetara panggunaan ozon ing omah, lan sing nerjemahake menyang kesehatan sing luwih apik, tabungan ekonomi, irit wektu, ora nggunakake bahan kimia sing bisa nyebabake kesehatan utawa duwe efek sekunder utawa mbebayani.

Molekul ozon ing Veterinary

generator ozon Veterinary
generator ozon Veterinary
  • Molekul Ozon ngalami boom sing cukup dhuwur ing kedokteran hewan ing taun-taun pungkasan amarga kabeh keuntungan lan tabungan sing diwakili, saengga mbantu ngatasi masalah sing sadurunge katon ora mungkin, lan kanthi cara sing gampang banget.
  • Molekul Ozon ngalami boom sing cukup dhuwur ing kedokteran hewan ing taun-taun pungkasan amarga kabeh keuntungan lan tabungan sing diwakili, saengga mbantu ngatasi masalah sing sadurunge katon ora mungkin, lan kanthi cara sing gampang banget.

Ozon minangka deodorizer: ngilangi kabeh jinis bau

ozon lingkungan
ozon lingkungan
  • Fungsi liyane saka ozon yaiku kemampuan kanggo mbusak bau sing ora enak tanpa ninggalake sisa-sisa. Pangobatan iki migunani banget ing papan sing ditutup ing ngendi udhara ora terus-terusan dianyari. Ing jinis papan iki, lan uga yen ana panyebaran akeh wong, ambu ora enak sing ora nyenengake (tembakau, panganan, kelembapan, kringet, lan liya-liyane) amarga molekul ing suspensi lan tumindak mikroorganisme sing beda-beda ing dheweke.
  • Kaya desinfektan, kapasitas disinfeksi karo ozon gumantung saka konsentrasi sing ditemokake lan wektu kontak antarane disinfektan lan agen patogen. Ozon bereaksi cepet banget marang patogen amarga minangka oksidan kanggo wong-wong mau.
  • Layanan ozon ASP ora mung ngilangi ambu ora enak saka lingkungan njero ruangan kanthi cepet lan efektif, nanging ozon uga disinfects lan nyuda polusi lingkungan. Elinga yen kontaminasi biologi meh tansah nyebabake bau.

Aplikasi ozon ing udara

generator ozon modular
generator ozon modular
  • Ing pengalaman dawa kita wis ketemu sing panggonan karo panggonan dhuwur utawa karo gerakan penting wong, Kaya ing ganti kamar, jamban lan kantin minangka titik kritis babagan kontaminasi mikrobiologi lingkungan tegese. Kajaba iku, katon ambu ora enak asring ana ing dheweke. Kanggo ngatasi masalah kasebut, ing titik masalah iki, kita ngusulake perawatan hawa kanthi ozon.
  • Kanggo iki pungkasan, dosis saka jumlah cilik saka ozon liwat generator modular utawa liwat saluran air conditioning ing wilayah umum, supaya udhara ing njero bebas saka mikroorganisme lan rereged kimia saka kabeh jinis sawayah-wayah, nyedhiyakake lingkungan sing nyenengake, seger lan tanpa ambu.
  • Tumindak iki uga nuduhake disinfeksi udhara sing teka saka sistem AC, sumber kontaminasi mikrobiologis sing kerep.
  • Kajaba iku, ana kemungkinan nindakake perawatan kejut ing wayah wengi, ing wektu kasebut, amarga ora ana wong ing papan kasebut, dosis ozon bisa uga luwih dhuwur, entuk disinfeksi hawa lan permukaan sing luwih lengkap.

Tumindak mikrobisida saka ozon

oksigen aktif bakterisida
oksigen aktif bakterisida
  • MIKROB: bakteri, virus, jamur, spora, tungau.
  • Iki minangka kualitas ozon sing paling penting lan kanggo apa sing paling akeh digunakake.
  • Konsep mikroba jembar banget, nyakup kabeh bentuk urip sing ora katon kanthi mripat langsung lan mbutuhake mikroskop kanggo mikir, kita bakal kalebu bakteri, virus, jamur lan spora.
  • Makhluk iki terus-terusan ing kabeh jinis permukaan, dadi sababe akeh penyakit nular.
  • Kanthi cara kimia sing digunakake nganti saiki, ozon minangka agen mikrobisida sing paling migunani lan efektif sing ana lan tumindak antiseptik nduweni spektrum sing amba sing nyakup sebagian besar mikroba: bakteri (efek bakterisida), virus (efek virus), jamur (efek fungisida), spora (efek sporicidal).
  • MIKROB: bakteri, virus, jamur, spora, tungau.
  • Iki minangka kualitas ozon sing paling penting lan kanggo apa sing paling akeh digunakake.
  • Konsep mikroba jembar banget, nyakup kabeh bentuk urip sing ora katon kanthi mripat langsung lan mbutuhake mikroskop kanggo mikir, kita bakal kalebu bakteri, virus, jamur lan spora.
  • Makhluk iki terus-terusan ing kabeh jinis permukaan, dadi sababe akeh penyakit nular.
  • Kanthi cara kimia sing digunakake nganti saiki, ozon minangka agen mikrobisida sing paling migunani lan efektif sing ana lan tumindak antiseptik nduweni spektrum sing amba sing nyakup sebagian besar mikroba: bakteri (efek bakterisida), virus (efek virus), jamur (efek fungisida), spora (efek sporicidal).

industri

molekul triatomik ozon
molekul triatomik ozon
  • Kanggo industri, molekul triatomik Ozon duweni kegunaan gedhe ing umum, kanthi kauntungan gedhe minangka produk sing ora perlu disimpen lan ora duwe risiko amarga ora ana penanganan lan kontrol, kaya sing kedadeyan karo racun sing dibungkus. zat.

Panggunaan ozon ing toko

mesin ozon komersial
mesin ozon komersial
  • Ana sawetara ekstensif aplikasi sing Ozon wis amarga kemampuan kanggo disinfect lingkungan lan banyu ing macem-macem bisnis; ngilangi ambu ora enak sing diprodhuksi dening sampah utawa manungsa, kewan utawa tanduran, kanthi pembakaran utawa masak; lan bisa oksigenate panggonan sing aran suffocated dening lack saka unsur penting iki.
  • Ana sawetara ekstensif aplikasi sing Ozon wis amarga kemampuan kanggo disinfect lingkungan lan banyu ing macem-macem bisnis; ngilangi ambu ora enak sing diprodhuksi dening sampah utawa manungsa, kewan utawa tanduran, kanthi pembakaran utawa masak; lan bisa oksigenate panggonan sing aran suffocated dening lack saka unsur penting iki.

Panganggone ozon ing obat

mesin ozon obat
mesin ozon obat
  • Luwih saka 150 taun, ozon wis digunakake kanggo nambani macem-macem penyakit kanthi asil sing apik lan kanthi biaya sing murah. Kanthi teknologi saiki ana akeh kaluwihan kanggo nangani lan aplikasi, kang prasaja lan tanpa efek sisih mbebayani ing tangan wicaksana. Teknologi iki luwih bisa digayuh saben wong lan mupangat babagan panggunaan lan aplikasi ozon ing kesehatan wis katon.

Disinfeksi ozon ing kedokteran gigi

generator ozon kanggo disinfect dentist
generator ozon kanggo disinfect dentist
  • Keuntungan lan kaluwihan ozon ing wilayah dental gedhe banget, amarga bisa disinfeksi kanthi safety lan efisiensi sing dhuwur. Antarane panggunaan lan aplikasi ozon yaiku nyuda jaringan sing rusak lan ningkatake penyembuhan luka. Ing endi sing entuk manfaat paling akeh yaiku teknik pemutihan gigi tanpa nyebabake hipersensitivitas lan ningkatake kesehatan periodontal ing wektu sing padha ditindakake teknik iki. Ozon minangka revolusi anyar ing kedokteran gigi

Efek bakteri saka ozon

oksigen aktif kanggo dispenser banyu
oksigen aktif kanggo dispenser banyu
  • Ozon wiwit digunakake ing banyu ing awal abad pungkasan.
  • Kaluwihan ozon ing babagan produk antibakteri liyane yaiku efek iki katon ing konsentrasi sing sithik (0,01 ppm utawa kurang) lan sajrone wektu sing cendhak banget lan efek bakteriostatik wis katon kanthi sampurna.
  • Bentenipun efek bakterisida lan efek bakteriostatik punika prasaja: agen bakterisida saged mateni bakteri, agen bakteriostatik ora mateni, nanging nyegah supaya ora bisa reproduksi, kanthi cepet nyepetake pertumbuhan populasi.
  • Sanajan beda-beda efek, populasi bakteri sing ora duwe kapasitas kanggo ngasilake bakal dikutuk ilang.

Efek viricidal saka ozon

pembersih ozon alami
pembersih ozon alami
  • Virus dianggep minangka makhluk urip lan materi inert, ora bisa urip utawa reproduksi yen ora parasitisasi sel sing nyebabake karusakan.
  • Ora kaya bakteri, virus tansah mbebayani lan nyebabake penyakit kayata flu, pilek, campak, cacar, cacar, rubella, polio, AIDS (HIV), hepatitis, lsp.
  • Ozon tumindak kanthi cara ngoksidasi protein ing amplop lan ngowahi strukture. Kanthi kabeh iki, virus ora bisa ngiket sel apa wae amarga ora ngerteni, lan ora dilindhungi, ora bisa ngasilake lan mati.

Efek fungisida saka ozon

oksigen aktif nggunakake aplikasi fungisida
oksigen aktif nggunakake aplikasi fungisida
  • Ana jamur sing bisa nyebabake penyakit.
  • Akeh liyane nyebabake owah-owahan ing panganan, dadi ora cocog kanggo konsumsi, kaya ing kasus jamur.
  • Kanthi ozon, kita bakal ngilangi kabeh bentuk infèksius, sing spora ana ing kabeh jinis panggonan, lan kanthi mangkono nyegah karusakan sel.

Efek sporicidal saka ozon

  • Ana jamur lan bakteri sing, nalika kahanan kasebut bertentangan karo perkembangan utawa reproduksi, ngembangake amplop sing kandel ing saubengé lan mungkasi aktivitas metabolisme, tetep ana ing negara dormant. Nalika kahanan kanggo kaslametané ing sih maneh, padha mbalekake kegiatan ing metabolisme.
  • Resistensi iki dikenal minangka spora lan minangka bakteri khas sing patogen kaya sing nyebabake tetanus, gangren, botulisme utawa malah anthrax. Liwat ozonasi lingkungan sing bisa urip, dheweke diilangi kanthi drastis.

Ngilangi mites kanthi ozon

nggunakake oksigen aktif ngilangke mites
nggunakake oksigen aktif ngilangke mites
  • Mites minangka mikroorganisme saka kulawarga arachnid sing urip nganti ewonan ing omah kita, utamane ing kasur lan bantal, amarga padha mangan sisa-sisa kulit lan sisik manungsa.
  • Mites mati lan kotorane nyebabake alergi lan kondisi liyane kayata asma utawa rhinitis.
  • Nambani bantal, kasur lan panggonan liyane ing ngendi mite bisa berkembang kanthi ozon, mbantu ngilangi lan nyegah gejala alergi lan kondisi liyane.

Sanitize kolam renang karo ozon

disinfect pool disinfect kolam ozon
disinfect blumbang ozon


Apa ozon lan apa sing kalebu disinfeksi ozon?

Disinfeksi banyu kanthi kolam renang oksigen aktif

Ozon (O3) minangka molekul sing kasusun saka telung atom oksigen. Punika Gas sing ditemokake kanthi alami ing lapisan ndhuwur atmosfer lan ditondoi kanthi nduweni a daya oksidasi gedhe. Daya oksidasi iki ngowahi ozon dadi solusi sing efektif lan aman kanggo disinfeksi, kaya wis digunakake pirang-pirang dekade ing rumah sakit lan ing industri panganan.

disinfeksi karo ozon ngilangake patogen kanthi ngoksidasi lapisan virus, bakteri lan jamur lan spektrum mikroorganisme sing akeh, sing dipateni.

Sawise kedadeyan kasebut, ozon Iku decomposes cara sing padha ana ing atmosfer alamiah lan bali menyang oksigen, supaya ora ninggalake ora ana jinis ampas Kimia. Karakteristik iki, bebarengan karo kasunyatan sing produksi ing situ, ndadekake pilihan sing paling lestari lingkungan.

Ing proses disinfeksi iki, uga kudu dicathet yen ozon tumindak minangka deodorizer sing kuat ngilang asal saka ambune degradables.

Apa kaluwihan utama dibandhingake karo sistem disinfeksi liyane?

kaluwihan oksigen aktif kanggo kolam renang
kaluwihan oksigen aktif kanggo kolam renang

Kaya sing wis kasebut, ozon minangka salah sawijining oksidan sing luwih kuat saka alam. Babagan disinfectants liyane, iku worth nyorot sawijining kuat, wiwit dadi gas, iku bisa kanggo tekan kabeh sudhut -soko sing ora kelakon, contone, karo bleach-. Kajaba iku, disinfeksi ozon ora bahan karusakan sing diobati, amarga konsentrasi O3 sing sithik lan wektu cahya sing cendhak sing dibutuhake. Uga ora ninggalake residu kimia sawise digunakake lan minangka pilihan sing luwih lestari. Uga ngremenaken iku efektifitas minangka deodorizer -ngilangake bau sing ora dikarepake-.

Keuntungan gedhe kanthi disinfecting kolam renang kanthi oksigen aktif

Oksigen aktif minangka disinfektan alternatif kanggo klorin, ditondoi kanthi alus lan kualitas sing diwenehake marang banyu, ngindhari rasa ora nyaman sing asale saka klorin. Ora ana warna, ora ana ambune lan ora mbebayani, ora ngganggu kulit utawa mata lan migunani kanggo wong lan lingkungan.

Tren global: perawatan ozon lan sistem UV kanggo nyegah masalah banyu

perawatan blumbang ozon
perawatan blumbang ozon

Ozon kanggo banyu kolam renang

Un generator ozon kanggo kolam renang minangka solusi sing cocog supaya kolam sampeyan ora nandhang bau klasik klorin, karo rasa ala saka banyu, lan iku dadi panggonan kanggo rekreasi utawa olahraga karo atmosfer penake.

Kanthi nggunakake ozon, sing digawe saka oksigen, salah sawijining komponen banyu, sampeyan bakal ngilangi, saliyane kabeh mikroba sing ana ing banyu, mambu disinfektan sing ngganggu, lan iki bakal mengaruhi kesejahteraan umum. pangguna.

Panggunaan saka ozon iku sawijining saka ukuran kaca, padha karo efektif ing blumbang olahraga utawa rekreasi mbukak kanggo umum, utawa ing disinfeksi taman cilik.

Apik piranti generator ozon kanggo kolam renang bakal njupuk Integrasi programmer sing bakal njupuk care ora kanggo kakehan banyu karo kakehan biocide nalika pangguna ing banyu.

Sampeyan uga kudu program generator kanggo bisa ing wektu sing tepat, amarga iku luwih apik kanggo ngresiki lan disinfect kabeh banyu nalika kasedhiya, saka nindakaken ing wektu sing padha wong sing ngetik lan ninggalake blumbang.

Nanging, karo generator ozon kanggo kolam renang luwih maju, masalah iki diilangi, amarga padha duwe inlet banyu, ing ngendi ozon ditrapake ing banyu kanggo disinfeksi lengkap, lan stopkontak sing dikontrol, ing ngendi sadurunge ngeculake banyu menyang blumbang, komposisi kasebut dianalisis lan dipastiake yen mbusak. keluwihan ozon yen ana, supaya swimmers ora ing resiko.

Kepiye cara kerja oksigen aktif ing kolam renang?

Kepiye cara kerja oksigen aktif ing kolam renang?
Kepiye cara kerja oksigen aktif ing kolam renang?

Kolam renang oksigen prinsip aktif

Prinsip aktif sistem iki yaiku oksidasi kuat bahan organik sing larut ing banyu. Iki alternatif kanggo klorin ngeculake oksigen sing gabung karo bahan organik lan mungkasi aktivitase. Kabeh cara disinfeksi oksigen aktif adhedhasar kombinasi rong komponen aktif sing nglengkapi saben liyane kanggo nindakake, ing tangan siji, disinfeksi banyu lan oksidasi agen kontaminasi, lan ing liyane, nyegah ganggang. Kombinasi iki ndadekake efek sinergis, sing penting kanggo entuk daya disinfektan sing padha karo klorin.

generasi ozon

Ozon umure cendhak banget, mula kudu diasilake ing papan panggunaan. Wis diprodhuksi sacara artifisial dening sinar ultraviolet, utawa kanthi discharge voltase dhuwur. Generator ozon digunakake ing blumbang nglangi nggunakake discharge korona voltase dhuwur, aplikasi menyang udhara lingkungan sing sirkulasi liwat spasi cilik, mrodhuksi disosiasi oksigen O2, sing atom saka molekul oksigen liyane disosiasi ditambahake, asil ing ozon final (O).3).

Aplikasi ozon ing kolam renang

Ozon minangka perawatan disinfeksi, mula perawatan fisik kayata resirkulasi banyu, filtrasi, reresik, lan liya-liyane ora bisa ditindakake. Sistem pemurnian konvensional (filter, motor ...) lan generator ozon bakal dipasang, sing bakal njupuk hawa saka lingkungan, nyaring lan garing, kanggo ngliwati sel ozon. Ing kono, kanthi discharge listrik voltase lan frekuensi dhuwur, oksigen 02 bakal diurai kanggo ngasilake ozon 03. Pungkasan, kompresor cilik bakal nyuntikake menyang sirkuit hidrolik pabrik perawatan supaya bisa dicampur karo banyu blumbang.

Banyu sing diolah bakal dilebokake menyang blumbang sing metu saka jet utawa impeller, ngasilake gelembung nalika metu. Generator ozon dianggo kanthi otomatis, bebarengan karo sistem pemurnian blumbang.

Panaliten anyar ing sektor kolam renang nuduhake manawa panggunaan produk kimia ora mesthi njamin kebersihan total bebas bakteri.

produk kimia kanggo pangopènan kolam renang

Kanthi cara iki, perawatan kolam renang kanthi ozon minangka pilihan sing apik minangka pengganti klorinasi utawa pelengkap sing apik, sing bakal nyuda dosis produk kimia lan ngirit pangopènan.

Akeh organisme sing tahan klorin (kayata Cryptosporidium lan Escherichia coli) lan bisa nyebabake masalah kesehatan. Nanging, perusahaan kolam bisa menehi pelanggan rong cara sing disaranake, aman lan ekologis: perawatan ozon lan sistem ultra-violet.

Panaliten anyar ing sektor kolam renang nuduhake manawa panggunaan produk kimia ora mesthi njamin kebersihan total bebas bakteri. Akeh organisme sing tahan klorin (kayata Cryptosporidium lan Escherichia coli) lan bisa nyebabake masalah kesehatan. Nanging, perusahaan kolam bisa menehi pelanggan rong cara sing disaranake, aman lan ramah lingkungan: perawatan ozon lan sistem ultra-violet.

Kepiye produksi ozon ing kolam renang?

generator ozon blumbang
generator ozon blumbang

Oksigen aktif kanggo kolam renang diprodhuksi sacara artifisial kanthi cara sing beda-beda.

Sistem generasi oksigen aktif sing paling akeh digunakake kanggo kolam renang kalebu panggunaan listrik liwat proses "corona discharge" lan kalebu oksigen sing diekstrak liwat udara sekitar utawa pompa oksigen.

Aplikasi ozon sing diasilake saka proses iki ditindakake kanthi nggunakake ozonizer saka macem-macem jinis lan kekuwatan gumantung saka volume banyu sing bakal diolah lan pertimbangan teknis liyane.
Operasi saka ozonator asil saka nggunakake generator listrik cilik sing, disambungake menyang 220-volt saiki, mrodhuksi voltase listrik, discharge korona, cedhak 6.000 volt lan sing mrodhuksi loro ion negatif lan ozon.

O3 sing diprodhuksi dening ozonizers iki ora tau dadi beracun amarga, minangka gas sing ora stabil banget, ora nglumpukake lan amarga produksie diatur miturut kabutuhan volume sing bakal diolah.

Dosis ozon ditindakake kanthi sistem otonom kanthi kontrol lan regulasi otomatis lan manual.

Disinfektan sing digunakake, saliyane ozon lan luwih sithik, kaya sing dibutuhake dening peraturan saiki, yaiku klorin lan bromin.

Produksi ozon ditindakake liwat lampu khusus.
  • Ing kasus blumbang gedhe, produksi oksigen aktif kanggo kolam renang ditindakake kanthi lampu khusus, sing terus ngobati produk kasebut kanthi cara alami sing ora ninggalake residu lan nyuda jumlah klorin pelengkap.
Kanggo bagean, sistem UV wis entuk lemah ing perawatan banyu ing blumbang domestik lan spa.
  • Lampu ultra violet ngetokake sinar germicidal sing ngilangi organisme, bakteri lan parasit. Konsumsi energi minimal lan bisa tumindak luwih suwe.

Sepira kerepe disinfeksi nganggo oksigen aktif kanggo kolam renang kudu ditindakake?

disinfeksi oksigen aktif kanggo kolam renang
disinfeksi oksigen aktif kanggo kolam renang

Frekuensi disinfeksi gumantung saka faktor ing ngisor iki:

  • Jumlah wong sing manggon bebarengan utawa nuduhake papan, amarga wong iku vektor transmisi pathogen.
  • Ventilasi sing ana ing kabin.
  • Tingkat disinfeksi sing dibutuhake, gumantung saka wong sing duwe kerentanan sing luwih gedhe utawa luwih cilik yen kena infeksi.

Njupuk faktor kasebut, sampeyan bisa milih sak tenane disinfect spasi kosong (ngilangi 99% mikroorganisme) utawa nambani udhara karo emisi ozon kanggo konsentrasi kurang, ing ngarsane wong, suda udakara 80% mikroorganisme ing lingkungan.

Ing pangertèn iki, sing aplikasi ozon ing konsentrasi kurang -ing ngisor 0,05 ppm- disaranake terus-terusan: ngidini nyuda beban mikrobiologis ing lingkungan lan ngilangi ambu ora enak. Aplikasi iki kudu digabungake karo ventilasi sing tepat lan filtrasi partikel sing nyukupi, sing njamin kualitas udara njero ruangan optimal.

Ing sisih liya, ngerti manawa wong minangka operator lan pemancar patogen, mula kudu ditindakake. disinfeksi kejut -karo konsentrasi sing luwih dhuwur- saka sacara periodik. Disinfeksi kasebut kudu ditindakake yen ora ana wong kanggo njamin keamanan lan efektifitas maksimal - ngilangake 99% mikroorganisme-.

Ing kasus apa wae, periodisitas bakal gumantung ing kahanan tartamtu saben kompartemen sing bakal diobati.

Panganggone oksigen aktif ing kolam renang

Kolam renang kanthi oksigen aktif

Ing fasilitas apa kita bisa ngganti ozon kanggo kolam renang

Nalika disaranake nggunakake oksigen aktif

Panganggone oksigen aktif = banyu blumbang sing luwih dhuwur

Panganggone oksigen aktif dianjurake yen sampeyan are looking for a kualitas banyu sing luwih dhuwur, alus lan kurang agresifKolam renang tanpa mambu, tanpa warna, tanpa iritasi, tanpa owah-owahan warna, lan kanthi banyu sing migunani kanggo manungsa lan lingkungan.

Kolam renang sing bisa digunakake ozon

blumbang pribadi ozon

Ozon kanggo kolam renang pribadi

kolam komunitas ozon

Ozon kanggo blumbang komunitas

blumbang umum ozon

Kolam renang umum kanthi ozon

gym blumbang ozon

Kolam renang ing gym kanthi oksigen aktif

spa karo ozon

Oksigen aktif ing SPAS lan spa

taman banyu ozon

Oksigen blumbang aktif kanggo taman banyu


Apa ozon apik utawa ala kanggo kesehatan?

Ozon apik utawa ala kanggo kesehatan
Ozon apik utawa ala kanggo kesehatan

Nolak keracunan oksigen aktif

Ing dhewe ozon ora apik utawa ala kanggo kesehatan, iku efek ing mikroorganisme lan akeh senyawa kimia mbebayani sing ono gunane.

Keracunan ozon kanthi inhalasi

Keracunan ozon kanthi inhalasi
Keracunan ozon kanthi inhalasi
  • Ozon, yen dihirup kanthi jumlah akeh lan malah dibayangake yen kanthi paparan sing dawa bisa dadi beracun, ing sisih liya, ing paparan pernapasan sing moderat bisa nyebabake iritasi ing mripat utawa tenggorokan (sing biasane kedadeyan sawise ngisep hawa seger sajrone sawetara menit).

Ditrapake ing hawa, sanajan diklasifikasikake minangka "Iritasi" kanthi inhalasi, panggunaan ozon ing dekontaminasi lingkungan aman, bertentangan karo sing katon ing wiwitan, amarga kontrol sampurna liwat tingkat ampas saka ozon ing udhara breathable, sing ngidini nggunakake disinfectant Highly efektif tanpa efek sing ora dikarepake ing wong sing manggoni wilayah umum ing panggonan sing dianggep, umume nyingkiri risiko contagion lan nambah kualitas udhara, ora mung ing syarat-syarat microbiological. tingkat, nanging uga ing syarat-syarat ambu ora enak karu lan lingkungan daya, nyediakake sehat, resik lan seger online.

Keracunan ozon kanggo banyu ngombe

Keracunan ozon kanggo banyu ngombe
Keracunan ozon kanggo banyu ngombe
Minangka kanggo nggunakake ozon ing banyu, wis rampung aman lan panggunaane diatur miturut standar sing cocog, minangka aplikasi biasa ing pemurnian banyu.

Ing kasus perawatan banyu kanggo panggunaan liyane saka konsumsi manungsa, dosis beda-beda miturut karakteristik banyu sing bakal diolah lan tujuane banyu kasebut.

Apa aman nggunakake ozon minangka disinfektan?

keuntungan kesehatan oksigen aktif

Dadi zat kimia sing mbebayani, ozon bisa ngasilake efek sing ala ... Apa cara disinfeksi sing aman? Apa langkah-langkah pencegahan sing kudu ditindakake kanggo nggunakake?

Amarga, larut ing banyu, ozon pancen ora mbebayani, ora ana watesan kanggo dosis liyane tinimbang sing ditetepake kanthi khasiat sing dibutuhake ing saben kasus (pemulihan banyu limbah kanggo irigasi, panggunaan rekreasi utawa ornamental, ngilangi senyawa kimia ing tekstil limbah. industri, pemutihan serat, ngumbah panganan, lsp.)

Mulane, ozon, sing digunakake kanggo disinfeksi, dudu bahan kimia sing mbebayani. Iki digunakake ing konsentrasi sing sithik, sajrone wektu cahya sing cendhak lan ora ana wong nalika disinfeksi jero. Salajengipun, punika gas sing cepet decomposes lan mbentuk maneh molekul oksigen.

Mangkono, panggunaan ozon minangka disinfektan ora nyebabake risiko kanggo manungsa, amarga aplikasi kasebut mesthi ditindakake ing lingkungan sing dikontrol, kanthi peralatan sing dirancang khusus lan / utawa dening profesional sing dilatih kanthi bener, kaya sing kedadeyan ing biosida (pemutih, alkohol utawa klorin). ) Rekomendasi kanggo nggunakake kudu dituruti.

Keamanan ozon larut ing banyu

Keamanan ozon larut ing banyu
Keamanan ozon larut ing banyu

Keamanan ozon larut ing banyu.

El ozon larut ing banyu iku disinfectant gedhe marang virus lan bakteri, nanging tumindak kuwat ora ninggalake ampas mbebayani sing mbutuhake aman. Kanthi aplikasi sing tepat, ozonasi ora mbebayani purifikasi banyu kanggo awak manungsa lan lingkungan.

Ozon larut ing banyu

Sawise aplikasi ing samubarang fase a perawatan limbah, ozon decomposes cepet. Iki minangka salah sawijining kaluwihan nggunakake ozon kanggo disinfeksi banyu, amarga cara liyane melu masalah produk sampingan ing pungkasan tratamiento, kayata klorin lan sisa-sisa ing wangun senyawa mutagenik lan karsinogenik.

El ozon entuk tingkat sterilisasi kanthi cara alami lan ekologis banyu kompatibel karo keseimbangan biologis.

Panggunaan kasebut, tanpa mangu-mangu, minangka cara kanggo njamin disinfeksi tanpa ngalami zat beracun.

Nanging, kegiatan sing ora mbebayani gumantung saka panggunaan peralatan sing bener. Ana macem-macem instrumen ing pasar sing nggampangake pangukuran ozon ing banyu lan udhara. Panggunaan kasebut penting kanggo ngawasi lan njamin fungsi sistem kasebut kanthi bener. generator ozon banyu

Kajaba iku, dosis saka ozon kanggo nglamar karo a ozonator bakal tindakake pola ditemtokake dening analisis sadurunge ing banyu lan tujuan sing arep digayuh. Mesthi bakal diasilake ing situ, amarga reaktivitas ozon sing dhuwur ora ngidini transfer kasebut, mula kecepetan iki uga bakal nyebabake risiko penanganan lan transportasi sing luwih murah.

Kalibrasi nilai sing bener penting kanggo nyegah keracunan, sanajan kedadeyan kasebut arang banget amarga fasilitas sing ana kanggo ndeteksi konsentrasi sing luwih gedhe tinimbang sing bisa ditampa. Rasa mambu sing padha, umpamane, bakal gampang ngelingake yen ana konsentrasi kritis.

Kajaba iku, miturut jinis generator ozon digunakake, yen digunakake tim Kanggo banyu gedhe, sisa ozon sing dipancarake bisa dirusak dening perusak ozon. ozon dirancang kanggo tujuan kasebut. Iku langkah-langkah pencegahan sing bisa ditrapake tanpa masalah, nanging ora perlu kanthi praksis sing tepat. Nalika nerangake ozon minangka disinfektan, tembung linuwih tansah lumaku.

Panggunaan perawatan oksigen / ozon aktif diatur

generator ozon
generator ozon

Carane perawatan karo oksigen aktif / ozon diatur

DAmarga sifat iritasi, paparan ozon, amarga anane minangka kontaminasi utawa amarga perawatan udhara kanggo tujuan biocidal, diatur kanthi sampurna, kanthi kabeh peraturan babagan iki cocog karo nilai eksposur maksimal, kanthi njupuk dosis / wektu. hubungan paparan kasebut.

  • Rekomendasi safety saka standar UNE 400-201-94: <100 µg/m³ (setara karo 0,05 ppm)
  • ing Nilai Limit Lingkungan (VLA) saka INSHT (Institut Keamanan lan Kebersihan Nasional ing Pakaryan) netepake watesan cahya kanggo ozon adhedhasar kegiatan sing ditindakake, minangka nilai sing paling mbatesi. 0,05 ppm (paparan saben dina 8 jam) lan 0,2 ppm kanggo wektu kurang saka 2 jam.
  • EPA (US Environmental Protection Agency) nyetel standar 0,12 ppm kanggo cahya 1 jam.
  • OMS (Organisasi Kesehatan Dunia) ngusulake nilai referensi 120 µg/m³ utawa 0,06 ppm kanggo wektu maksimal 8 jam

Apa ozon mbebayani?

Ozon mbebayani
Ozon mbebayani

Napa ozon bisa dadi beracun kanggo manungsa?

Amarga, kaya oksigen biatomik (sing kita ambegan), iku minangka agen iritasi membran mukus kanthi inhalasi, ing dosis dhuwur, lan / utawa yen dihirup nganti suwe. Mulane ana tingkat pajanan maksimal sing ditemtokake, gumantung saka wektu paparan kasebut.

Ozon minangka oksidan kuat, umume ora mbebayani kanggo mamalia kanthi konsentrasi sing sithik, nanging bisa nyebabake mikroorganisme kayata bakteri.

Ing kasus apa wae, ozon, kaya agen oksidasi liyane, bisa mbebayani yen ora ditangani kanthi bener ing aplikasi ing udara.

Efek kesehatan sing bisa nyebabake kacathet ing Lembar Data Keamanan Ozon. Siji-sijine rute paparan ozon yaiku inhalasi, yaiku, yen sampeyan ambegan kanthi jumlah sing akeh (luwih dhuwur tinimbang sing disaranake ing peraturan, utawa kanggo wektu sing suwe).

Apa ozon karsinogenik?

ozon ora karsinogenik
ozon ora karsinogenik
NO. Ozon mung minangka agen iritasi (Xi), miturut klasifikasi file toksikologis,
  • Klasifikasi iki minangka agen iritasi nuduhake khusus kanggo konsentrasi ing udhara, yaiku, kanggo masalah sing asale saka inhalasi, sing gumantung saka konsentrasi sing kena pengaruh, uga wektu paparan kasebut.
  • Nyatane, peraturan sing ditanggepi dening WHO, sing adhedhasar peraturan liyane, kalebu watesan pajanan pakaryan kanggo agen kimia ing Spanyol. VLA (Nilai Limit Lingkungan), diadopsi dening National Institute of Safety and Hygiene at Work. (Kementerian Tenaga Kerja lan Jaminan Sosial), nyaranake konsentrasi maksimum ozon ing udhara, kanggo masyarakat umum, 0,05 ppm (0,1 mg / mXNUMX).3) ing paparan saben dina 8 jam.
  • Mulane, ozon ora karsinogenik utawa mutagenik kanthi cara apa wae, lan uga ora diklasifikasikake kaya ngono.
disinfeksi ozon
disinfeksi ozon

Apa disinfeksi ozon cocok ing lingkungan omah wong tuwa? Lan ing pusat kesehatan sosial?

Ozon wis digunakake pirang-pirang dekade ing pusat kesehatan kanggo disinfeksi kamar lan peralatan sing bener. Kanthi cara iki, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngakoni ozon minangka "disinfektan sing paling efisien tumrap kabeh jinis mikroorganisme" ing panlitene. 

Amarga perawatan ozon bisa ditindakake kanthi tingkat konsentrasi O3 sing beda-beda, ing pusat kasebut kanggo wong tuwa migunani banget kanggo disinfect ruang umum (ruang makan, ruang luang) nalika kosong, amarga ngilangi mikroorganisme saka permukaan, tekan. kabeh sudhut (ngendi angel karo kain lan pamutih), nalika disinfecting udhara.

Kajaba iku, kanthi emisi ozon ing konsentrasi sing sithik, udhara bisa diobati ing ngarsane wong, nyuda patogen ing lingkungan lan ditambahake daya deodorizing ozon, banget migunani ing pusat-pusat ing ngendi klompok wong manggon. bebarengan, amarga ngupaya nggawe hawa luwih resik lan nyegah panyebaran bau sing ora dikarepake.

nggunakake ozon ing sistem irigasi
nggunakake ozon ing sistem irigasi

Apa aman nggunakake ozon ing sistem irigasi?

Ya, nyatane, ozon, disinfektan sing kuat, minangka senjata sing efektif kanggo ngobati banyu irigasi,

loro ing langkah pungkasan kang purifikasi, kaya ing disinfeksi banyu sumur, amarga uga bisa ngrusak akeh senyawa kimia sing mbebayani, lan bisa digunakake kanggo disinfeksi lemah lan tanduran kanthi nyemprot kanthi asil sing apik banget, amarga bisa ngilangi jamur, virus lan bakteri phytopathogenic.

Panggunaan banyu ozonated kanggo irigasi entuk, saliyane kanggo nyedhiyani a banyu rampung bebas saka mikroorganisme mbebayani kanggo tanduran, dekontaminasi lemah, utamane ningkatake sifat fisik-kimia, ngowahi dadi lemah sing luwih sugih nutrisi, saka ngendi tanduran luwih gampang entuk unsur sing dibutuhake kanggo a wutah sregep lan sehat.

Aman kanggo disinfect kamar kadhemen karo ozon
Aman kanggo disinfect kamar kadhemen karo ozon


Apa aman kanggo disinfect kamar kadhemen karo ozon?

Ora mung aman, nanging migunani: ozon, amarga daya oksidasi sing dhuwur, ngilangi mikroorganisme, loro patogen lan oportunistik, sing ana ing panganan tanpa ninggalake sisa bahan kimia, sing njamin sanitasi sing tepat ing kamar kadhemen sing disimpen. uga saka permukaan panganan sing disimpen, tanpa ninggalake residu sing mbebayani.

Kajaba iku, panggunaan ozon ing kamar sing adhem entuk:
  1. Asepsis saka papan penanganan, panyimpenan lan distribusi panganan.
  2. Penurunan bobot mundhut panganan sajrone panyimpenan.
  3. Deodorization mutlak saka panggonan lan dipatèni transmisi ambu ora enak saka siji pangan kanggo liyane, kang nggunakake kamar bisa dioptimalake.
  4. Kemungkinan njaga panganan ing kahanan sing optimal kanggo wektu panyimpenan sing luwih suwe, kanthi nambah umur migunani kanthi ngilangi mikroorganisme permukaan, sing tanggung jawab kanggo proses dekomposisi panganan.
  5. Ing kamar panyimpenan kanggo produk sayuran, ozon ngilangi etilena, nundha proses ripening.

Ing sisih liya, dekomposisi OZONE kanthi cepet, amarga kelembapan relatif sing dhuwur, ngidini ing kamar panyimpenan ing ngendi konsentrasi unsur iki perlu, personel bisa kerja tanpa bebaya langsung sawise produksi O wis mandheg.3, amarga kanthi cepet ngowahi dadi oksigen.


Indeks isi kaca: Oksigen aktif kanggo kolam renang

  1. Apa iku ozon
  2. Apa sifat ozon?
  3. Ing ngendi kita bisa nemokake oksigen aktif kanthi alami
  4. Ozon digunakake kanggo apa
  5. Sanitize kolam renang karo ozon
  6. Apa ozon apik utawa ala kanggo kesehatan?
  7. Kolam renang oksigen aktif dilarang
  8. Manfaat Kolam Ozon kanggo Kesehatan
  9. Kaluwihan nggunakake oksigen aktif kanggo disinfect banyu kolam renang
  10. Kekurangan kolam renang oksigen aktif
  11. Kepiye cara kerja generator ozon?
  12. peralatan generator ozon
  13. Cara ngukur oksigen aktif ing kolam renang
  14. Format oksigen aktif
  15. Cara nggunakake oksigen aktif kanggo kolam renang
  16. Pangopènan kolam oksigen aktif

Kolam renang oksigen aktif dilarang

kolam renang oksigen aktif
kolam renang oksigen aktif

Oksigen aktif kanggo kolam renang dilarang

Draf undang-undang Desember 2016 lan undang-undang sabanjure

Wis ing Desember 2016 diterbitake ing Warta Resmi saka Cortes Generales un Bill babagan prekursor bahan peledak sing disedhiyakake dening Dewan Uni Eropa.

Sapa sing nglarang nggunakake oksigen

Iki amarga a watesan kanggo marketing saindhenging wilayah Eropah, nderek a peraturan EU 98/2013, saka Parlemen Eropa lan Dewan Layanan Kesehatan lan Sosial, saka beda produk dianggep prekursor mbledhos.

Mula padha wis legislating lan wis metokake woh hukum 8/2017 saka 8 November diterbitake ing Official State Gazette saka 9 November 2017, kang iki hukum prekursor bahan peledak.

Napa marketing hidrogen peroksida dilarang?

hidrogen peroksida
hidrogen peroksida

Persetujuan saka hukum iki misale jek wis micu lan digawe cepet dening serangan paling anyar dumadi ing Barcelona lan Cambrils ing Agustus 2017. Lan wis konco iku dhukungan saka organisasi nasional lan Eropah beda saka perang nglawan terorisme.

Biasane ing produk adhedhasar hidrogen peroksida kang duwe siji konsentrasi luwih saka 12%, dheweke ora bakal sah lan didol luwih akeh kanggo masyarakat umum, mbutuhake seri saka syarat y ijin, uga a kontrol lan registrasi sing tuku produk kuwi, sanajan ing konsentrasi ngisor.

Minangka hidrogen peroksida dimaksudaké kanggo perawatan banyu kolam renang iku watara 25 lan 35%, wis micu sing dilarang lan ora bisa digunakake maneh dening profesional utawa dening pelanggan pungkasan.

Mei 2020. Adol ozon minangka disinfektan diidini yen tundhuk karo peraturan saiki

disinfektan ozon diijini
disinfektan ozon diijini

Kamentrian Transisi Ekologis lan Tantangan Demografi njlentrehake manawa diidini pasar ozon minangka disinfektan anggere tundhuk karo peraturan saiki, minimalake rilis menyang lingkungan sabisa-bisa.

Saka Subdirektorat Umum Udara Bersih lan Kelestarian Industri, minangka badan sing kompeten ing evaluasi lingkungan produk biocidal, lan minangka asil saka macem-macem pitakon sing wis tekan Kementerian Transisi Ekologis lan Tantangan Demografi, dianggep perlu njlentrehake ing ngisor iki:

Diijini kanggo pasar ozon minangka disinfectant anggere cocog karo angger-angger sing ditrapake, minimalake sabisa rilis menyang lingkungan.

Nalika ozon bisa digunakake kanthi sah?

nggunakake legal ozon
nggunakake legal ozon
1. Panggunaan ozon mung diramalake ing kasus hukum sing dilaporake menyang panguwasa sing kompeten. Iki tegese panggunaan sing bisa ditindakake mung kalebu:
  • Disinfektan kanggo permukaan, bahan, peralatan lan perabot sing ora digunakake kanthi kontak langsung karo panganan utawa pakan. Conto: disinfektan interior mobil uga sistem AC sing ditindakake dening profesional utawa disinfektan banyu kolam renang.
  • Disinfektan kanggo peralatan, bahan, permukaan, sing ana gandhengane karo panganan utawa panganan kanggo wong utawa kewan. Conto: disinfeksi gudang produk sing dikemas.
  • Disinfektan kanggo ngombe banyu
2. Panganggone ozon minangka disinfektan ora kudu ditindakake ing lingkungan alam.

Ing sisih liya, Kamentrian Kesehatan ngelingake yen ozon, kaya biocides liyane:

  • Ora bisa ditrapake ing ngarsane wong.
  • Aplikator kudu duwe peralatan pelindung sing cocog.
  • Dadi zat kimia sing mbebayani, bisa nyebabake efek sing ora becik. Ing inventarisasi klasifikasi ECHA (Badan Eropa kanggo Bahan Kimia lan Campuran) klasifikasi zat iki dilaporake minangka mbebayani kanthi rute pernapasan, iritasi kulit lan karusakan mata.
  • Panggonan sing disinfeksi kudu duwe ventilasi sing cukup sadurunge digunakake.
  • Bisa bereaksi karo zat sing gampang kobong lan bisa ngasilake reaksi kimia sing mbebayani nalika kontak karo bahan kimia liyane.

Manfaat Kolam Ozon kanggo Kesehatan

perawatan spa karo oksigen aktif
perawatan spa karo oksigen aktif

Manfaat kesehatan nggunakake ozon kolam renang

Ing ngisor iki, kita nuduhake keuntungan kesehatan utama nggunakake ozon kolam lan dudu disinfektan liyane:

  • Ora ana contraindications, amarga ozon ora kalebu bahan kimia sing mbebayani utawa disinfektan.
  • Yen jumlah ozon sing disaranake ngluwihi, ora bakal mbebayani, nanging bakal mbantu sterilisasi banyu.
  • Ora nyebabake iritasi ing mripat, utawa ing bolongan irung, utawa ing tenggorokan.
  • Ngapikake regenerasi kulit
  • Ora nyebabake infeksi kuping.
  • Nyuda masalah ambegan lan nambah kahanan udhara ing blumbang.
  • Ngaktifake sirkulasi getih.
  • Ozon blumbang ngeculake otot.
  • Nyuda efek senyawa karsinogenik ing banyu.
  • Ora ngrusak rambut, nanging nyegah rambut rontog.
  • Ora kalebu residu kimia, mula ambune kolam renang sing khas meh ora dirasakake (ngrusak molekul sing nyebabake ambu ora enak).
  • Iki nyegah pembentukan produk bio kayata chloramines lan trihalomethanes.
  • Pungkasan, ozon kolam renang nyuda hawa lan banyu: virus, prion, jamur, bakteri, protozoa, jamur, ganggang, spora, herbisida, fenol, pestisida, kabeh jinis organisme lan ngoksidasi rereged organik lan anorganik (sianida, sulfat lan nitrit). .

Kaluwihan nggunakake oksigen aktif kanggo disinfect banyu kolam renang

kaluwihan oksigen aktif

Kolam ozon: salah sawijining cara disinfeksi banyu sing paling kuat

Pangopènan banyu kolam kanthi generator ozon kolam (O3) nyedhiyakake asil sing apik banget, amarga iku banget sehat, agen disinfektan efektif lan malah mbantu sistem filtrasi.

Mulane, blumbang ozon Iki minangka cara perawatan banyu, saliyane, salah sawijining disinfektan sing paling kuat lan paling cepet.

Kaya sing wis dakkandhakake, kekuwatan perawatan banyu ozon kolam renang amarga kasunyatane minangka unsur germicidal lan pembersih banyu lan hawa kanthi tumindak bakterisida amarga potensial oksidasi lan sterilisasi sing dhuwur, mulane. nindakake disinfektan total kanggo banyu kanthi mbentuk oksigen.

Ing kesimpulan, Ozon blumbang (O3) yaiku gas sing kasusun saka telung atom oksigen digayuh liwat discharge electrical kontrol.

Ing sisih liyane, la nggunakake ozon blumbang dadi liyane lan liyane umum ing kolam renang pribadi lan umum, lan digunakake pokoke minangka panggantos kanggo disinfeksi kolam renang kanthi klorin lan bromin.

Disinfektan oksigen aktif kanggo kolam renang: ngindhari masalah sing asring disebabake dening banyu sing kontaminasi ing kolam renang

Disinfektan oksigen aktif kanggo kolam renang
Disinfektan oksigen aktif kanggo kolam renang

Apa kaluwihan reresik ozon tinimbang cara tradisional?

ing cara tradisional saka sterilisasi lan disinfeksi, salah siji UV utawa kimia fumigasi, duwe titik wuta sing ora lengkap, beban kerja sing abot, sisa polusi utawa ambu ora enak, lan bisa ngrusak kesehatan manungsa.

Yen disinfeksi UV digunakake, ora ana efek ing panggonan sing cahya ora katon, lan ana kekurangan kayata nyuda, penetrasi sing ringkih, lan umur layanan sing cendhak.

Cara fumigasi kimia uga duwe kekurangan, kayata bakteri lan virus sing tahan banget kanggo sifat obat, lan efek bakterisida ora jelas.

Kontaminasi kimia lan mikrobiologis disumbang dening bathers

  • Ora kaya makna cilik sing kontribusi manungsa kanggo polusi banyu ing tlaga, ing banyu adus ing kolam renang, iki minangka rute sing paling penting kanggo degradasi.
  • Sadurunge mlebu ing kaca, lan sanajan wis dicuci kanthi ati-ati, saben bathi minangka pembawa kira-kira 300 utawa 400 yuta bakteri, ora ngetung 0 g bahan organik sing diwenehake ing bentuk partikel cilik kulit, rambut, lemak, saliva, kringet, urine, kosmetik, lsp.
  • Saka sudut pandang kuantitatif, wong sing nglangi, kanthi sadar utawa ora sadar, amarga ana masalah sing ana ing gerakan otot, nambahake babagan 50 ml cipratan menyang banyu ing kaca.
  • Kabeh kontribusi bahan organik ing banyu, bebarengan karo suhu anget sing digunakake ing kolam renang (28-35ºC), nyedhiyakake bakteri lan virus kanthi kahanan urip sing optimal supaya bisa gampang berkembang biak, sing nuduhake masalah serius sing ana gegayutan karo Kesehatan Masyarakat.

Infèksi asalé saka adus banyu

  • Minangka cara penetrasi agen kimia utawa mikrobiologis menyang awak, ana rong kategori: lisan utawa kulit.
  • Resiko sing disebabake dening banyu saka kaca tingal kanthi sistem disinfeksi sing kurang saka iritasi mukosa sing prasaja nganti penyakit sing bisa nyebabake fatal.

Disinfeksi tradisional (klorin)

  • Klorinasi minangka perawatan disinfektan sing biasane digunakake ing banyu adus.
  • Masalah utama sing asale saka panggunaan klorin, kajaba saka keracunan sing ana ing alam, yaiku, gumantung saka pH, klorin gabung karo zat organik (kringet, cipratan ...), nyebabake pembentukan chloramines (klorin gabungan utawa senyawa) sing daya disinfektan luwih murah tinimbang klorin aktif bebas.
  • Kajaba iku, chloramines minangka panyebab sejatine gatal konjungtiva lan ambu ora enak sing kadhangkala ana ing banyu adus, lan keracunan kanggo fauna akuatik uga wis ditetepake.
  • Wong sing kena kanggo wektu sing suwe karo konsentrasi klorin sing sithik bisa ngalami ruam sing dikenal minangka chloracne.
  • "Panyebaran penyakit kayata hepatitis infèksius, poliomielitis lan demam tipus bisa dikontrol ing prau jedhing kanthi desain sing bener saka perawatan disinfeksi banyu ozon".

Pros perawatan banyu kolam renang oksigen aktif

kolam renang perawatan banyu oksigen aktif
kolam renang perawatan banyu oksigen aktif

Apa kaluwihan reresik ozon tinimbang cara tradisional?

Sadurunge miwiti, elinga Salah sawijining kaluwihan utama yaiku sistem perawatan banyu iki adhedhasar gas ozon, mula ora nggunakake komponen kimia..

ing cara tradisional saka sterilisasi lan disinfeksi, salah siji UV utawa kimia fumigasi, duwe titik wuta sing ora lengkap, beban kerja sing abot, sisa polusi utawa ambu ora enak, lan bisa ngrusak kesehatan manungsa.

Yen disinfeksi UV digunakake, ora ana efek ing panggonan sing cahya ora katon, lan ana kekurangan kayata nyuda, penetrasi sing ringkih, lan umur layanan sing cendhak.

Cara fumigasi kimia uga duwe kekurangan, kayata bakteri lan virus sing tahan banget kanggo sifat obat, lan efek bakterisida ora jelas.

bahan kimia kolam renang

Yen digunakake kanthi bener, ozon bakal nyuda kabutuhan nambah bahan kimia menyang kolam kanthi rong cara:

  • Nalika sistem ozon terintegrasi kanthi bener bakal dadi disinfektan lan oksidator utama ing blumbang, nyuda jumlah bromin utawa klorin sing dibutuhake supaya banyu blumbang tetep sehat.
  • Nalika digunakake karo natrium bromida, ozon nduweni kemampuan kanggo regenerasi bromida sing dienggo, iki bisa nyuda panggunaan bahan kimia kasebut nganti 60%.
resik anti-jeruk blumbang ngisor

Sampeyan bakal nglampahi wektu kurang reresik blumbang

Amarga sistem ozon nindakake proyek banget kanggo njaga banyu resikSampeyan ora kudu nglampahi akeh wektu kanggo ngresiki sistem saben minggu. Sampeyan kudu saluran pigura kurang saka biasanipun kanggo ngresiki metu rereget sing bisa mbangun munggah karo terus nggunakake. Isih bakal ana sampah gedhe sing kudu dibuang saka njaba kolam, bebarengan karo pilihan perawatan liyane sing perlu, nanging kanthi cara apa wae, sistem sing murah iki bakal dadi investasi sing paling apik.

blumbang oksigen aktif perawatan banyu luwih aman
blumbang oksigen aktif perawatan banyu luwih aman

Sampeyan bakal entuk kolam sing luwih sehat kanthi oksigen aktif kanggo kolam renang

Akeh wong sing ora puas karo kepenake banyu kolam. Klorin lan malah sistem uyah duweni potensi kanggo ngganggu kulit, mata lan saluran pernapasan. Nanging, nalika pelanggan pindhah menyang sistem ozon, padha entuk comfort luwih. Ora ana mambu sisa klorin sing kuwat, kulit lan mata ora iritasi, lan wong sing duwe masalah pernapasan bisa ambegan kanthi bebas lan tanpa masalah.

Oksigen aktif kanggo kolam renang nambah kualitas banyu
Oksigen aktif kanggo kolam renang nambah kualitas banyu

Oksigen aktif kanggo kolam renang nambah kualitas banyu

El ozon bakal nambah kualitas banyu blumbang. Sawise ditrapake ing blumbang, proses sing diarani micro flocculation dumadi. Iki meksa akeh rereged organik ing blumbang sampeyan kanggo nglumpukake lan luwih gampang dibuwang dening panyaring pasir sing tahan ozon.

Titik penting sing kudu dicathet yaiku mung bakal efektif kaya sistem sakabèhé. Supaya bisa digunakake kanthi apik, penting yen kolam renang nduweni tingkat turnover banyu sing nyukupi, sistem filtrasi sing efisien, lan kimia banyu sing seimbang. 

Aspek sing kualitas banyu luwih apik kanthi perawatan oksigen aktif
  1. We nyuda lan nggampangake pangopènan blumbang.
  2. Ozon minangka produk sing luwih kuat lan luwih cepet tinimbang sistem disinfeksi blumbang klorin konvensional.
  3. Ora mengaruhi pH blumbang utawa komposisi banyu.
  4. Ing sisih siji, ozon minangka disinfektan banget ing kisaran pH sing luwih gedhe tinimbang sistem disinfeksi liyane, tumindak ing parameter pH 6 nganti 9.
  5. Ozon minangka flokulan alami.
  6. Ozon kanggo kolam renang minangka produk anti-alga sing kuat.
  7. Kita nyedhiyakake oksigenasi menyang banyu.
  8. Kita ngirit antarane 70-95% kanggo produk kimia konvensional (klorin, anti-ganggang, lan sapiturute), amarga ora ampas.
  9. Dadi, kanthi ozon kita ngirit banyu, kita ora kudu nganyarake asring, amarga ora jenuh karo produk sisa sing ditinggalake dening produk kimia.
  10. Kinerja panyaring pasir bakal tambah, ozon kanggo kolam renang duwe agen koagulasi.
  11. We gain ing kajelasan lan brilliance banyu blumbang, menehi werna bluish.
  12. Sampeyan ora perlu waras. Ozon sing ditrapake kanggo banyu kolam renang terus-terusan diasilake dening ozonizer. Iki tegese ora perlu tuku, nyimpen, utawa ngisi bahan kimia apa wae.
  13. Iku 100% banyu alam. Banyu ing kolam renang kanthi ozon ora beda karo banyu sing bisa ditemokake ing sumber utawa kali sing resik. Iki amarga, yen wis tumindak ing rereged, atom-atomé misah dadi oksigen.
  14. Ozon minangka disinfektan kimia sing paling kuat lan agen oksidasi sing ditawakake kanggo perawatan banyu.
  15. Peralatan sing disedhiyakake dirancang khusus kanggo digunakake ing kolam renang.
  16. Ozon diprodhuksi ing generator wis ngenalaken liwat injector venturi menyang sirkuit blumbang.
  17. Saben pasokan kasusun saka generator, injektor venturi, katup mriksa lan pipa sambungan fleksibel antarane generator lan injektor.

Apa sing luwih apik oksigen aktif utawa klorin

patogen kolam renang
patogen kolam renang

Disinfektan endi sing luwih kuat? Klorin utawa ozon?