Skip isi
Ok Reformasi Pool

Pemanasan kolam renang kanthi penukar panas kolam renang

Exchanger panas blumbang: pilihan kanggo panas banyu blumbang, mundhakaken suhu lan nggawe paling mangsa siram.

Kolam exchanger panas
Kolam exchanger panas

En Ok Reformasi Pool We saiki sampeyan solusi ing peralatan blumbang lan bagean saka blumbang Climatized kanggo panas banyu ing blumbang: Kolam exchanger panas.

Apa exchanger panas kolam renang?

Apa exchanger panas kolam renang?
Apa exchanger panas kolam renang?

Kolam exchanger panas

Sistem pemanas gas nggunakake gas sing diobong kanggo panas mekanisme pertukaran panas karo banyu.

Iki minangka jinis pemanasan sing cocog kanggo kolam cilik, utawa minangka sistem pemanas tambahan sing nganti 150 m³.

Heat Exchangers nggunakake, contone, gas alam saka boiler, gas propana utawa bahan bakar kanggo panas banyu blumbang. Sirkuit banyu ditetepake ing ngendi banyu blumbang ngliwati boiler, digawe panas, banjur bali menyang blumbang.

Apa exchanger panas

Sabanjure, ing video iki dheweke mangsuli pitakon-pitakon ing ngisor iki: Apa penukar panas jinis cangkang lan tabung? "Helm utawa waja" amarga awak bentuke silinder lan "tabung" kanggo bagean internal sing nggawe.

Video penukar panas
Apa exchanger panas

Analisis penukar panas kanggo kolam renang

nggunakake penukar panas

Kaluwihan Pool exchanger panas

Kolam exchanger virtues

  • Banyu bisa digawe panas ing kahanan cuaca apa wae, gas mung dibutuhake minangka bahan bakar.
  • Iki minangka sistem sing aman banget, amarga peralatan kasebut duwe piranti safety sing kanthi otomatis mateni gas yen geni mati.

Cacat Pool exchanger panas

Kolam exchanger cons

  • Kanggo jinis pemanas iki kudu nginstal pusat gas lan tansah njaga, kayata padusan gas utawa kompor, umpamane.
  • Koil nduweni cendhak, amarga dioksidasi, kanthi klorin lan geni.
  • Nggunakake bahan bakar fosil kanggo panas banyu blumbang iku cara paling biaya.
  • Pemanasan jinis iki disaranake mung kanggo kolam cilik.

Kepiye cara penukar panas kolam renang?

blumbang exchanger panas
blumbang exchanger panas

teori perpindahan panas

carane nindakake exchanger panas
carane nindakake exchanger panas

Hukum alam fisika tansah ngidini energi nyopir ing sistem kanggo mili nganti keseimbangan tekan. 

 Kanggo alasan iki, panas ninggalake awak sing luwih panas utawa cairan sing luwih panas, yen ana beda suhu, lan ditransfer menyang medium sing adhem. Penukar panas ngetutake prinsip iki ing upaya kanggo entuk pemerataan. 

Kanthi penukar panas jinis piring, panas nembus menyang permukaan, sing misahake medium panas saka kadhemen kanthi gampang.

Mulane, bisa dadi panas utawa adhem cairan utawa gas sing tingkat energi minimal.

Téori transfer panas saka siji medium menyang medium liyane, utawa saka siji cairan menyang liyane, ditemtokake dening sawetara aturan dhasar:

  • Kalor bakal tansah pindhah saka medium panas menyang medium kadhemen.
  • Mesthi ana bedane suhu ing antarane media.
  • Panas sing ilang dening medium panas padha karo jumlah panas sing ditampa dening medium kadhemen, kajaba kerugian ing lingkungan.

Apa iku exchanger panas?

penukar panas
penukar panas

Penukar panas minangka piranti sing terus-terusan mindhah panas saka medium menyang medium liyane.

 Ana rong jinis utama penukar panas: langsung lan ora langsung.

  • penukar panas langsung, ing ngendi loro media kontak langsung karo siji liyane. Dianggep manawa media kasebut ora nyampur. Conto jinis penukar panas iki yaiku menara pendingin, ing ngendi banyu digawe adhem liwat kontak langsung karo hawa.
  • penukar panas ora langsung, ing ngendi loro media kasebut dipisahake dening tembok sing ditransfer panas.

Penukar panas ora langsung kasedhiya ing sawetara jinis utama (piring, cangkang lan tabung, spiral, lan liya-liyane) Ing sawetara kasus, jinis piring minangka penukar panas sing paling efisien. Umumé, nawakake solusi sing paling apik kanggo masalah termal, nyedhiyakake watesan tekanan lan suhu sing paling akeh sajrone kendala peralatan saiki.

Operasi blumbang exchanger

blumbang exchanger panas
blumbang exchanger panas

Kanggo nggunakake penukar panas kolam renang, rong syarat penting:

  • Duwe ketel;
  • yen boiler iki cedhak karo kamar teknis lan kolam renang. 

Teknologi saka kaldera ora perduli. Apa iku boiler lenga utawa gas utawa pump panas, sampeyan bisa nggunakake kanggo feed exchanger panas. Nanging, iku trep kanggo mesthekake yen daya iki cukup. Yen sampeyan panas blumbang mung nalika dadi panas mati, banjur bisa uga ketel cukup amba. Nanging titik iki kudu dicenthang yen sampeyan pengin dadi panas blumbang nalika pemanasan domestik, kaya ing blumbang njero ruangan.

Jarak saka ruangan teknis lan ketel wajib yen sampeyan ora pengin nemoni kerugian sing signifikan. Saenipun, padha kudu ing panggonan sing padha supaya ngoptimalake wacana kalori.

Kompatibilitas penukar panas

Piranti sing kompatibel karo kabeh jinis sistem pemanas blumbang

  • Piranti iki yaiku kompatibel karo kabeh jinis sistem dadi panas domestik (pompa panas, boiler, panas bumi lan solar). Nyatane, penukar panas bisa digunakake karo sumber energi apa wae, kalebu sing bisa dianyari kayata solar utawa panas bumi.
  • Kanthi sampeyan bisa supaya banyu blumbang ing suhu becik kabeh taun suwene
  • Kajaba iku, ana exchanger panas cara paling efisien kanggo kahanan hawa blumbang. Mulane, iku ngira a ngirit biaya ekonomi kanggo pemilik instalasi, kanthi ngidini dheweke ngatur konsumsi energi kanthi bener.

U-tube bagean penukar panas

U-tube bagean penukar panas
U-tube bagean penukar panas

Carane milih exchanger panas kanggo blumbang

kolam renang exchanger panas
kolam renang exchanger panas

Kriteria umum kanggo milih penukar panas kanggo kolam renang

Perspektif umum kanggo netepke bener milih exchanger panas blumbang

  • Jenis
  • Alur
  • Potencia
  • Volume banyu
  • Yen sampeyan nggunakake elektrolisis uyah minangka disinfektan

Carane nemtokake ukuran exchanger panas kolam renang

La kekuwatan exchanger panas dibutuhake beda-beda gumantung ing ukuran blumbang lan wektu munggah menyang suhu sing dikarepake. Umumé, exchanger panas iku diwilang supaya munggah 10 ° C ing rong dina.

Tabel ing ngisor iki ngidini sampeyan ngetung minimal exchanger panas. Daya penukar panas nemtokake volume lan konsumsi, uga rega tuku.

Yen sampeyan pengin nyaring telusuran, rumus ing ngisor iki bakal menehi nilai penengah:

P ing kW = Volume ing m3 x 1.4 x DeltaT/T.

T yaiku wektu nalika sampeyan pengin kolam tekan suhu sing dikarepake, DeltaT punika prabédan antarane suhu dhisikan banyu blumbang lan suhu sing dikarepake. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa nindakake petungan, nanging tanpa nuntut banget.
Oversizing ing blumbang exchanger panas bakal ateges tambahan ing biaya tuku nalika suhu tekan titik sing dikarepake, daya panas kanggo stabil bakal kurang.
Kolam renang gedhe ing lemah ora perlu tekan suhu sing dikarepake sajrone 2 dina. Nanging, blumbang cilik ing ndhuwur lemah sing digunakake sok-sok kudu dipanasake kanthi cepet.

Penting: daya exchanger panas diwenehi minangka fungsi saka suhu banyu ing inlet sirkuit utami. Suhu iki beda-beda gumantung saka pemanasan pusat sampeyan. Boiler ngetokake suhu ing sirkuit utama sing luwih dhuwur tinimbang pompa panas.
Biasane, boiler tekan 90 ° C ing primer nalika pompa panas nyedhiyakake banyu ing 45 ° C. Uga, yen sampeyan pengin nyambungake pompa panas, priksa manawa exchanger wis dicocogake kanggo suhu jaringan utami.

Kritéria liyane kanggo njupuk menyang akun nalika milih exchanger panas blumbang

blumbang exchanger panas
blumbang exchanger panas

Kolam renang exchangers panas perlu a aliran minimal. Sampeyan kudu nggawe manawa ana a kompatibilitas entre la kaldera lan exchanger circulator.
Este caudal kudu ora ngluwihi a nilai maksimum. Es preluMulane, instalasi saka a bypass.+

Tip liyane kanggo milih penukar panas kanthi apik

Elektrolisis uyah

Yen sampeyan nggunakake elektrolisis minangka disinfektan, utawa duwe a blumbang banyu segara, tabung utawa piring penukar panas kudu kanthi paksa titanium, sing tahan serangan kimia banyu blumbang luwih saka stainless steel.

Penukar panas blumbang didol nganggo utawa tanpa circulator. Priksa manawa sampeyan butuh instalasi anané circulator. Iki luwih kamungkinan yen sampeyan arep nggunakake boiler kanggo dadi panas omah lan blumbang ing wektu sing padha. Kabeh iki bakal gumantung ing instalasi lan sambungan sampeyan.

Ora kabeh penukar panas blumbang duwe termostat. Yen sampeyan bisa, pilih model sing duwe.

Tip pungkasan: Wiwit penukar panas termal nuduhake modifikasi instalasi pemanasan pusat, sampeyan kudu ati-ati lan kanthi ati-ati takon instruksi boiler utawa pompa panas sampeyan.

Kanggo ngrampungake, klik link ing ngisor iki kanggo ngerti kabeh rincian: Apa klorinasi uyah, jinis peralatan Elektrolisis Garam lan bedane karo perawatan klorin. Ing wektu sing padha, kita uga bakal ngatasi macem-macem topik elektrolisis uyah: saran, tips, bedane, lsp. ing jinis lan jinis peralatan klorinator uyah sing ana.


Macem-macem jinis exchanger panas blumbang

jinis exchanger panas blumbang
jinis exchanger panas blumbang

Ana rong jinis utama penukar panas termal kolam renang:

  • tabung utawa penukar panas tubular, ing ngendi transmisi panas digayuh liwat tembok tabung;
  • penukar panas piring, ing ngendi exchanger digawe saka piring paralel lan radial sing siji digunakake kanggo sirkuit utami lan liyane kanggo sirkuit sekunder.

Ing daya sing padha, penukar tabung umume kurang larang lan kurang gedhe yen penukar panas piring, sing nduweni kaluwihan nyambut gawe ing suhu dhasar sing luwih murah, kang ndukung instalasi karo pumps panas.

Bayangake blumbang sing ora mudhun ing ngisor 27ºC... Saiki sampeyan bisa duwe! Yen dadi panas tengah cedhak blumbang, exchanger panas digawe kanggo sampeyan. Saliyane duwe instalasi prasaja lan rega apik, iku uga bakal ngidini sampeyan kanggo cepet mundhakaken suhu blumbang. Opo sing mbok enteni?

Jinis sirkuit banyu ing exchanger

Sirkuit penukar panas kolam renang

Penukar panas kolam duwe rong sirkuit sirkulasi banyu:

  • sing disebut sirkuit utami, sing nggawa banyu sing teka saka boiler tengah omah lan nyedhiyakake blumbang kanthi panas;
  • sing diarani sirkuit sekunder, kang ndadékaké banyu blumbang dadi panas.

Iki loro sirkuit podo karo jantung penukar panas termal lan wektu iki sirkuit utami nransfer kalori menyang sekunder.

Jinis penukar panas

jinis penukar panas
jinis penukar panas

Gumantung ing transfer panas exchanger, kita bisa mbedakake rong jinis:

1. Sing transmisi panas dening konduksi liwat tembok tabung. Iki kedadeyan nalika, amarga tabrakan antarane partikel, energi nyebar.

2. transmisi panas dening konveksi fluida. Iku kasusun saka transportasi panas liwat gerakan saka adi. Ing kasus iki, kita bisa mbedakake rong jinis cairan:

– Menyang tembok njero tabung

– Saka tembok njaba tabung menyang cairan njaba

1st dianjurake model exchanger panas blumbang

Waterheat tubular penukar panas

penukar panas banyu
penukar panas banyu

2 model dianjurake saka exchanger panas blumbang

Penukar panas kanggo kolam renang kanthi koil Titanium

Penukar panas kanggo kolam renang kanthi koil Titanium
Penukar panas kanggo kolam renang kanthi koil Titanium

Apa exchanger panas kanggo kolam renang karo Titanium coil

Penukar panas kanthi gulungan titanium dirancang khusus kanggo dadi panas banyu panas. Pools lan Spas kanthi tingkat klorinasi sing dhuwur utawa salinitas sing dhuwur.

Bahan sing digunakake kanggo nggawe kumparan lan casing kompatibel karo banyu sing digunakake ing aplikasi kasebut.

ing penukar panas Padha becik kanggo digunakake ing panginstalan solar, diwenehi lumahing exchange gedhe lan efficiency dhuwur ing transmisi panas.

Exchanger duwe dhukungan kanggo jangkar menyang lemah, supaya piranti kasebut dipasang ing posisi vertikal.

Bahan Penukar panas kanggo kolam renang kanthi kumparan Titanium

  • Koil Pemanas: Titanium
  • Casing lan sambungan fittings casing: PVC
  • Fitting sambungan kumparan: Kuningan

Instalasi penukar panas

penukar panas sing diinstal
penukar panas sing diinstal

Selehake lan sambungake penukar panas

carane kanggo nginstal heat exchanger

El penukar panas iku diselehake ing basa tetep, tembok, contone,. Bisa diselehake kanthi horisontal utawa vertikal.

Babagan sambungan saka exchanger panas, iku anchored kanggo rong sirkuit banyu sing beda:

  • Al sirkuit filtrasi saka banyu blumbang
  • Al sirkuit utami saka dadi panas
  • Al sirkuit filtrasi saka banyu blumbang
  • Al sirkuit utami saka dadi panas

Posisi instalasi horisontal penukar panas

nyambungake penukar panas horisontal
nyambungake penukar panas horisontal

Posisi instalasi vertikal kolam renang penukar panas

pasang penukar panas vertikal
pasang penukar panas vertikal

Kolam renang sambungan exchanger panas

Ing exchanger panas blumbang disambungake menyang loro sirkuit banyu

Babagan sambungan kasebut, penukar bakal disambungake menyang rong sirkuit banyu sing mandiri:

  1. Sambungan menyang sirkuit filtrasi banyu blumbang: Iku bakal diselehake online minangka nderek: Heat exchanger - pump blumbang karo Filter - peralatan perawatan banyu.
  2. Sambungan menyang sirkuit pemanasan (utama).: Bakal dipasang langsung ing ketel (sirkuit pemanasan primer).

RSS
Tampilan