Skip isi
Ok Reformasi Pool

Carane mbusak bledug jeruk saka ngisor blumbang

Carane mbusak bledug calima saka dhasar blumbang: bledug Saharan sing disimpen ing wangun wedhi lan ngrusak kualitas banyu.

Carane mbusak bledug jeruk saka ngisor blumbang
Carane mbusak bledug jeruk saka ngisor blumbang

En Ok Reformasi Pool lan ing njero Guide Maintenance Pool kita bakal ngomong babagan: Carane mbusak bledug kabut (Saharan) saka ngisor blumbang.

Apa bledug "CALIMA" ing banyu kolam sampeyan?

mbusak blumbang blumbang ngisor
mbusak blumbang blumbang ngisor

Apa debu kolam Saharan?


Lebu sing nglumpukake ing banyu kolam sampeyan diarani "CALIMA". CALIMA minangka fenomena atmosfer alam sing kedadeyan nalika partikel bledug lan pasir munggah saka lemah lan ditiup angin. Partikel-partikel iki nglumpukake ing méga lan banjur tiba ing lemah, mbentuk 'bledug'.

CALIMA bisa banget ngganggu, utamane yen sampeyan duwe alergi utawa asma. Sanajan ora mbebayani kanggo kesehatan, bledug kasebut bisa angel dihirup lan bisa ngganggu mripat, irung, lan tenggorokan. Yen sampeyan ana ing wilayah sing kena CALIMA, penting kanggo tetep hidrasi lan nutupi cangkeme lan irung nganggo selendang utawa topeng supaya ora nghirup bledug.

Yen blumbang sampeyan ana ing wilayah sing kena pengaruh CALIMA, sampeyan bisa uga weruh penurunan kualitas banyu. Lebu bisa nyumbat katup lan saringan, nggawe banyu katon mendhung lan mendhung. Yen mengkono, iku penting kanggo ngresiki saringan lan klep ing blumbang kanggo mesthekake yen banyu resik lan bening.

CALIMA uga bisa nyebabake masalah listrik yen akumulasi ing konduktor listrik. Yen omah sampeyan ana ing wilayah sing kena pengaruh CALIMA, penting kanggo nyopot kabeh piranti listrik lan nutupi kanggo nyegah karusakan.

Yen sampeyan ana ing wilayah sing kena pengaruh CALIMA, penting kanggo ngetutake instruksi saka panguwasa lokal supaya sampeyan tetep aman. Yen blumbang sampeyan kena bledug, penting kanggo ngresiki kanthi cepet supaya ora ngrusak permanen.

Carane mbusak bledug saka ngisor blumbang

Yen banyu kolam katon mendhung utawa mendhung, kemungkinan amarga ana bledug utawa rereget. Iki bisa uga umum banget ing wilayah sing akeh angin, kayata nalika acara "calima".

Sanajan penting kanggo njaga kolam renang sampeyan resik lan bebas saka lebu, sampeyan bisa uga ora bisa ngindhari masalah iki. Begjanipun, ana sawetara langkah prasaja sampeyan bisa njupuk kanggo mbusak bledug saka banyu blumbang.

1º: Mbusak rereget saka lumahing blumbang

ngumpulake blumbang godhong
  • Opsi pisanan sing digunakake yaiku ngresiki permukaan kolam kanthi kolektor godhong.
  • Kapindho, sampeyan bisa nggunakake blumbang skimmer. Piranti iki mbantu mbusak lebu sing ngambang saka permukaan banyu. Priksa manawa sampeyan ngresiki basket skimmer kanthi rutin supaya bisa terus bisa digunakake kanthi efektif.

2º: Vakum dhasar kolam lan kumpulake sisa-sisa sing bisa nyebabake bledug

Reresik dhasar blumbang manual

Manual pool cleaner cara kerjane

  • Kaping pisanan, sebutno manawa kanthi akeh bledug sing disimpen, nalika wiwitan nggunakake pembersih kolam renang otomatis bakal macet kanthi cepet, mula, ing tahap pertama iki ora dianjurake. 
  • Dadi sanajan sampeyan duwe robot otomatis utawa ora, sampeyan kudu sadurunge mbusak bledug setor karo resik blumbang manual lan karo Filter kosong, paling 5 menit.
  • Sawise kita duwe sawetara saka rereget paling ngengkel njaba, kita bisa nggunakake mode filtrasi kanggo ngresiki karo Filter lan kanthi mangkono nyimpen banyu.

Pamilik blumbang ngerti yen penting kanggo vakum ing ngisor blumbang kanthi rutin.

Iki ora mung mbantu blumbang tetep resik, nanging uga nyegah akumulasi ganggang lan bakteri. Vacuuming uga mbantu mbusak lebu sing bisa nyebabake bledug, kayata godhong utawa ranting. Kajaba iku, vakum ing ngisor blumbang mbantu nyegah pembentukan celengan kalsium, sing bisa ngrusak blumbang. Apa sampeyan duwe blumbang ing ndhuwur utawa ing lemah, vakum minangka bagean penting saka pangopènan. Kanthi langkah sing prasaja iki, sampeyan bisa mbantu njaga kolam renang sing resik lan aman kanggo nglangi.

Langkah 3: Yen sampeyan duwe saringan wedhi, backwash blumbang

Nalika ngganti blumbang Filter wedhi

Nalika lan carane ngganti wedhi ing Filter blumbang

carane ngresiki saringan kolam

Carane ngresiki saringan pasir blumbang

  • Minangka sapa wae sing wis ngerti babagan saringan pasir, backwashing minangka bagean penting saka pangopènan. Tanpa backwash, saringan cepet dadi clogged karo rereget lan lebu, nyuda efektifitas kanggo ngresiki blumbang.
  • Backwashing uga mbantu mbusak akumulasi mineral saka pasir, sing pungkasane bisa nyebabake clog.
  • Perlu dicathet menawa proses kasebut prasaja.: Pateni pompa, nyetel tutup kanggo "backwash" lan supaya banyu mbukak nganti cetha. Banjur nguripake pompa maneh lan nikmati kolam renang sing resik.

4º Ngatur nilai pH banyu kolam

tingkat pH kolam

Apa tingkat pH blumbang lan carane ngontrol

Tingkat pH banyu blumbang becik antara: 7,2-7,4

Sawise sampeyan mbusak bledug saka banyu blumbang, priksa manawa sampeyan nyoba tingkat pH. Sampeyan bisa nindakake iki karo test kit prasaja sing bisa tuku ing toko sumber blumbang lokal. Yen tingkat pH kurang banget, bisa uga tegese banyu kolam sampeyan asam banget. Iki bisa mbebayani kanggo perenang lan uga bisa ngrusak peralatan kolam renang.

Yen tingkat pH dhuwur banget, bisa uga ateges banyu kolam sampeyan dhasar banget. Iki uga bisa mbebayani kanggo perenang lan bisa ngrusak peralatan kolam renang. Priksa manawa sampeyan nyetel tingkat pH supaya ana ing kisaran sing cocog kanggo nglangi.

5th: Tambah clarifier menyang blumbang lan mbukak kanggo 24 jam

Iku wektu taun nalika cuaca wiwit anget lan kabeh wong wis siyap kanggo nyilem ing blumbang. Nanging sadurunge sampeyan bisa nikmati banyu seger, ana sawetara perkara sing kudu ditindakake dhisik. Salah sijine yaiku nambahake klarifikasi menyang kolam. Clarifier mbantu mbusak partikel cilik saka banyu, dadi luwih padhang lan mesthekake yen panyaring bisa nindakake tugas kanthi luwih efektif. Penting kanggo tindakake pandhuan ing paket, nanging ing umum, nambah clarifier menyang blumbang lan mbukak pump kanggo 24 jam. Iki bakal mbantu blumbang tetep resik lan resik ing saindhenging mangsa.

6º: Aplikasi klorin menyang blumbang lan supaya iku bisa kanggo 24 jam

Klorinasi kolam minangka bagean penting kanggo njaga resik lan aman kanggo nglangi. Klorin mbantu mateni bakteri lan rereged liyane sing bisa nyebabake penyakit. Penting kanggo nuruti instruksi ing wadhah pemutih kanthi ati-ati, amarga pemutih sing akeh banget bisa mbebayani. Sawise klorin wis Applied, iku penting kanggo supaya Filter blumbang mbukak kanggo 24 jam kanggo mesthekake yen klorin wis kasempatan kanggo disebaraké dhewe roto-roto liwat banyu. Sawise 24 jam, kolam renang kudu aman kanggo nglangi. Nderek langkah-langkah prasaja iki bakal mbantu njaga kolam renang lan kulawarga sehat.

7: Yen sampeyan duwe akeh lebu ing blumbang, sampeyan bisa uga pengin nimbang nggunakake tutup blumbang.

tutup blumbang

Jinis tutup blumbang kanthi kaluwihan

Iki bakal mbantu supaya banyu tetep resik lan bebas saka rereget lan lebu. Dadi manawa kanggo nyelehake tutup sadurunge nguripake pompa blumbang supaya duwe kesempatan kanggo nyekel kabeh lebu.

Copot blumbang bledug putih ngisor

Kolam renang sing resik sing gemerlap minangka sorotan ing dina musim panas. Kanthi ngetutake tips prasaja iki, sampeyan bisa mesthekake yen kolam renang wis siyap kanggo kegiatan apa wae. Apa sampeyan nganakake pesta utawa mung nglangi sore sing santai, kolam renang sing resik penting. Dadi aja ngenteni - wiwiti ngrancang musim panas sing nyenengake lan aman dina iki!

RSS
Tampilan