Skip isi
Ok Reformasi Pool

Klorin nyuda ph blumbang

klorin lowers ph saka blumbang
klorin lowers ph saka blumbang

En Ok Reformasi Pool lan ing njero Bahan Kimia Kolam Esensial babagan: klorin lowers ph saka blumbang. Sejatine, klorin minangka disinfektan sing paling akeh digunakake ing kolam renang, lan uga salah sawijining sing paling ora dingerteni.

Apa iku klorin?

Klorin minangka bahan kimia sing digunakake kanggo ngresiki banyu kolam lan dadi aman kanggo nglangi. Kerjane kanthi mateni bakteri lan mikroorganisme liyane sing bisa nyebabake penyakit.

proses oksidasi

  • Klorin minangka oksidator sing kuwat, sing tegese ngrusak bahan kimia liyane. Nalika klorin kena kontak karo bahan organik ing blumbang, reaksi kimia dumadi. Klorin bereaksi karo bahan organik lan ngowahi dadi gas (karbon dioksida). Proses iki diarani oksidasi.
  • Klorin uga bereaksi karo ion hidrogen ing banyu dadi asam hipoklorit. Asam hypochlorous minangka oksidator sing kuwat banget lan bakal ngrusak bahan organik sing kena kontak.

Tingkat klorin sing cocog ing skala kolorimetri yaiku antara 1 lan 1,5 ppm

Pira jumlah klorin sing kudu ditambahake menyang kolam renang?

tingkat klorin ing kolam renang

Apa tingkat beda-beda klorin ing kolam renang?

Nambah klorin menyang blumbang liner penting banget kanggo njaga banyu resik lan aman. Nanging, penting ora nambah kakehan, amarga bisa ngrusak liner.

  • Saenipun, nambah jumlah klorin sing cocog karo ukuran blumbang.
  • Contone, yen blumbang duwe volume 5.000 liter, kira-kira 50 gram klorin kudu ditambahake. Yen blumbang duwe volume 10.000 liter, kira-kira 100 gram klorin kudu ditambahake.
  • Iki njamin yen banyu tetep resik lan aman kanggo kabeh pangguna.

Efek samping klorin blumbang negatif

Fungsi utama klorin yaiku mateni kuman lan bakteri ing kolam renang lan ana akeh cara kanggo nambah klorin menyang kolam, nanging ora preduli metode sing sampeyan pilih, ana sawetara perkara sing kudu dielingi.

tingkat pH kolam

Apa tingkat pH blumbang lan carane ngontrol

Fungsi utama klorin yaiku mateni kuman lan bakteri ing kolam renang. Iki ditindakake kanthi ngeculake radikal bebas sing ngrusak tembok lan membran sel, nyebabake pecah lan mati. Sayange, klorin ora mbedakake antarane bakteri apik lan ala; iku secara harfiah matèni samubarang urip ing banyu.

Penting kanggo ngawasi tingkat pH lan supaya ora nambah klorin sing akeh banget.

Istilah pH nuduhake konsentrasi ion hidrogen ing larutan.

  • Iki diukur kanthi skala saka 0 nganti 14, ing ngendi 7 nuduhake netral, 0 paling asam, lan 14 sing paling dhasar (natrium hidroksida).
  • Tingkat pH sing cocog ing kolam renang yaiku 7,2-7,4.

Ana macem-macem cara kanggo nambah klorin menyang blumbang, kayata nggunakake cairan utawa tablet. Preduli saka cara sing sampeyan pilih, ana sawetara faktor kunci sing kudu dielingi.

Cara sing efektif kanggo njaga blumbang resik yaiku nambah klorin. Nanging, iki kudu ditindakake kanthi ati-ati supaya ora ana efek samping sing negatif.

  • Kaping pisanan, penting kanggo ngawasi tingkat pH lan supaya ora nambah klorin sing akeh banget. Kajaba iku, sampeyan kudu njaluk saran saka profesional blumbang experienced sing bisa nuntun sampeyan carane kanggo njaga kualitas banyu dhuwur lan safety.
  • Mulane, penting kanggo ngawasi tingkat pH lan mesthekake yen sampeyan ora nambah klorin sing akeh banget. Kajaba iku, sampeyan bisa takon profesional blumbang experienced sing bisa maringi pitutur sampeyan ing cara paling apik kanggo njaga kualitas lan safety banyu blumbang. Kanthi panuntun dhumateng, sampeyan bakal bisa kanggo njaga blumbang resik lan aman kanggo kabeh siram sing nggunakake.
  • Sampeyan uga kudu waspada marang pembentukan produk sampingan sing mbebayani kayata kloramina.
  • Dadi, nalika klorin efektif kanggo mateni kuman, nanging uga ngrusak bakteri sing migunani sing mbantu njaga kolam renang kanthi resik kanthi ngrusak bahan organik dadi senyawa sing ora mbebayani.
  • Pungkasan, klorin uga nyuda pH banyu; nyatane, iki efek utama ing kimia banyu. Konsentrasi klorin sing dhuwur ing banyu blumbang nyebabake tingkat pH mudhun ing ngisor 7 (netral), sing bisa nyebabake masalah karat ing peralatan sampeyan (yen sampeyan duwe bagean logam kaya pipa utawa pemanas), uga kulit iritasi yen sampeyan kerep adus. karo tingkat dhuwur saka klorin ing blumbang Panjenengan.

Tablet klorin ngedhunake ph blumbang lan nambah kaasaman banyu

Klorin nyuda pH banyu kanthi cara larut ing banyu lan ngilangi ion hidrogen (H+) lan ngganti karo ion klorin (Cl-). Iki ndadekake solusi sing diasilake luwih dhasar amarga luwih akeh ion klorin dilebokake ing banyu.

Ing sisih liya, pH sing sithik bisa dadi angel kanggo klorin bisa digunakake, amarga sawetara bakal dikonsumsi kanthi reaksi karo bahan kimia kolam liyane. Mulane, tingkat klorin kudu tansah diimbangi karo tingkat pH sadurunge nambah klorin kanggo mateni ganggang utawa masalah liyane.

pH banyu minangka indikator penting babagan efektifitas klorin. Klorin paling apik nalika pH antara 7,2 lan 7,8. Yen kolam renang sampeyan duwe pH sing dhuwur, tegese ana akeh alkalinitas ing banyu, tegese kurang klorin sing bisa larut ing banyu kanggo mateni bakteri.

Gas klorin lan trichlor minangka produk sing ngandhut asam banget, sing tegese duwe pH sing kurang banget lan cenderung ngedhunake pH blumbang.

  • Efek tablet klorin ing pH banyu: Nduwe kekhususan kanggo nambah kaasaman banyu lan nyuda pH amarga komposisi asam trichloroisocyanuric.
  • Konsekuensi saka gas Klorin banget asam lan nduweni pH -1, dene trichlor nduweni pH -10. Produk kasebut kuwat banget saengga bisa nyuda pH kolam kanthi nyata nalika ditambahake langsung menyang banyu.
  • Ing sisih liyane, Babagan klorin cair, nduweni zat liya, ing kasus iki sodium hypochlorite. Lan apa sing ditindakake yaiku kebalikane: nambah volume pH sing ana ing banyu kolam. Uga, kaya sing wis dakkandhakake, natrium hipoklorit () uga asam banget lan bakal ngedhunake pH banyu.

Miturut kontras, dichlor luwih dhasar tinimbang trichlor, saengga ora duwe pengaruh ing tingkat pH kolam.

  • Mulane, pilihan sing paling apik yaiku nggunakake klorin granulated amarga iku paling praktis, amarga tingkat klorin tetep netral karo nggunakake.

Pangobatan alternatif kanggo klorin

Klorin minangka oksidator sing kuwat lan asam banget, mula bakal ngedhunake pH kolam, mula ana sawetara alternatif:

  • Produk tanpa klorin, kayata bromin lan sawetara halogen liyane, biasane kurang asam tinimbang sodium hipoklorit, nanging isih cenderung ngedhunake pH banyu.

Yen sampeyan kudu nambah khlor luwih saka biasanipun kanggo njaga mbukak siram, ana uga ora cukup alkalinity ing banyu kanggo bisa mlaku.

RSS
Tampilan