Skip isi
Ok Reformasi Pool

Kepiye lan kapan anti-ganggang digunakake ing blumbang?

Kolam anti-ganggang: temokake carane algaecide digunakake ing blumbang, nalika kanggo aplikasi iku, jinis sing paling apik ing saben cilik, etc.

blumbang ganggang
blumbang ganggang

En Ok Reformasi Pool nang Produk kimia Kita nampilake artikel babagan: Kepiye lan kapan anti-ganggang digunakake ing blumbang?

Apa ganggang?

Ganggang minangka tanduran mikroskopis ing blumbang sampeyan

Ganggang minangka tanduran mikroskopis sing bisa katon ing blumbang amarga ana unsur alam, kayata udan lan angin, utawa uga bisa ngetutake barang sing umum kaya dolanan pantai utawa klambi renang.


Napa ganggang katon ing blumbang lan carane nyegah?

Alesan utama kanggo banyu blumbang ijo: kurang pangopènan

Tanpa mangu Alesan utama kanggo banyu ing blumbang kanggo ngganti werna utawa dadi mendhung punika lack pangopènan.Nanging, ana macem-macem faktor sing bisa nyebabake masalah iki, amarga banyu blumbang ijo biasane dibentuk nalika saringan dadi reged, sing ngalangi banyu tetep resik.

Untunge, saiki ana macem-macem cara kanggo ngresiki kolam renang karo banyu ijo, sing menehi wong kamungkinan kanggo mulihake blumbang tanpa alangan, amarga malah ana sawetara cara kanggo blumbang ijo resik tanpa kosong, sing luwih nyaman kanggo umume.

Ganggang umume seneng lingkungan sing anget lan ruang alam

  • Biasane ganggang kaya lingkungan sing anget, mulane, sampeyan mesthi bakal duwe masalah iki ing sasi panas.
  • Ing sisih liyane, iki luwih kamungkinan kanggo katon yen blumbang cedhak Taman utawa blumbang alam, minangka ganggang feed ing fosfat
  • Ganggang asring katon ing wilayah paling teduh ing blumbang, ing sudhut lan tembok sing biasane ora ana ing srengenge.

Jinis ganggang miturut werna

Werna ganggang beda-beda saka persetujuan kanggo jinis sing, padha bisa saka ijo kanggo ireng, kang menehi dipikir cantik ala sing ora ana siji pengin duwe ing blumbang sing.

Kajaba iku, yen ganggang ing blumbang ireng, masalah luwih gedhe.

A akèh manungsa waé karo care saka blumbang wiwit verdigris saka ganggang proliferates banget cepet

Tanduran mikro iki bisa tuwuh kanthi cepet lan mekar dadi ngrusak mripat. Iki bisa dadi masalah gedhe kanggo lumahing blumbang lan peralatan yen ora ditangani.

Ganggang ing blumbang nimbulaké lan Nyegah

Indeks Isi: Napa ganggang katon ing blumbang lan carane nyegah?

  • Apa ganggang?
  • Ganggang ing blumbang nimbulaké lan Nyegah
  • Jinis ganggang ing kolam renang
  • Ndeteksi jinis ganggang kanggo kolam renang kanggo aplikasi perawatan sing bener
  • Waras blumbang karo ganggang ijo

Apa kolam renang algaecide

blumbang algaecide
blumbang algaecide

Apa gunane kolam renang anti-ganggang?

algaecides yaiku produk kimia sing nyegah lan ngilangi munculé ganggang ing blumbang. Penting banget kanggo pangopènan blumbang sing sijine algaecides, loro ing mangsa panas lan ing mangsa.

Tugas utama algaecides yaiku nyegah proses pertumbuhan sel alga sing khas. Sanajan mblokir divisi sel utawa transfer energi, nanging mbatesi panyiptan protein sel sing luwih anyar, sing mbantu ganggang bisa urip.

Tandha algaecide blumbang Urgent

Siji tandha yen blumbang sampeyan butuh algaecide yaiku nalika banyu wiwit dadi ijo. Iki tegese banyu ing blumbang sampeyan kapapar luwih saka 12 jam kanthi tingkat klorin sing kurang lan kanthi kondisi cahya lan suhu sing cocog kanggo munculé ganggang.

Penghilang ganggang blumbang nindakake pakaryan sing luwih apik minangka efek pencegahan

Dadi, kolam renang anti-ganggang minangka algaecide banget efektif karo tumindak flocculant tergabung, kang dimaksudaké kanggo Nyegah lan eliminasi ganggang., lan ing wektu sing padha njlentrehake banyu amarga kapasitas flokulasi, nyuda konsumsi klorin lan nyuda ambu ora enak.

Kolam anti-ganggang: Iku dudu solusi cepet kanggo ngilangi ganggang

Algaecide dudu solusi cepet kanggo nyingkirake ganggang ing blumbang sampeyan.

Iki digunakake luwih asring minangka langkah pencegahan tinimbang minangka perawatan reaktif. Senyawa kimia kasebut ngemot komponen sing mateni ganggang nanging uga nyegah pertumbuhane ing kolam.

Komponen algaecide blumbang

Umume algaecides ing pasar ngemot basa tembaga, biasane asale saka tembaga sulfat.

Senyawa kimia iki nggunakake logam minangka atom induke, sing mbantu nyerang ganggang kanthi luwih efektif.


Apa sing ditindakake anti-alga?

solusi ganggang blumbang

Apa fungsi pool algaecide?

Kolam renang efek anti-alga ka-1

mateni ganggang

  • Ing blumbang sing ana ganggang, algaecides bisa bebarengan karo klorin kanggo mateni sel ganggang. Algaecide nyebabake sel alga pecah, sing ngrusak tanduran kasebut.
  • Algaecides sing beda digunakake kanggo macem-macem jinis ganggang.
  • Contone, algaecide basis amonia banget efektif marang ganggang ijo, nanging digabungake karo algaecide basis logam uga bakal mateni ganggang ireng tahan.

Kolam renang efek anti-alga kaping 2

nyegah ganggang

  • Algicides digunakake minangka perawatan nyegah kanggo nyegah ganggang saka mbentuk ing blumbang disebut algastats.
  • Umume duwe formulasi sing padha karo sing digunakake kanggo mateni ganggang sing ana, nanging digunakake kanthi jumlah sing luwih cilik.
  • Yen ditambahake menyang banyu blumbang kanthi rutin, algaecides utawa algastat nyegah ganggang saka mbentuk ing blumbang.

Kolam renang efek anti-alga ka-3

Nyuda tegangan permukaan

  • Nalika sawetara algaecides ditambahake menyang blumbang kanthi jumlah gedhe, kayata kanggo mateni ganggang sing ana, uga nyuda tegangan permukaan.
  • Iki nyebabake umpluk katon ing banyu. Foaming luwih umum karo algaecides amonium quaternary sing dikenal minangka "quats."
  • Polimer kadhangkala ditambahake ing algaecide kanggo nyegah busa. Jinis algaecide iki dikenal minangka 'polyquat'.

Kolam renang efek anti-alga kaping 4

rereged logam

  • Algaecides metalik, kayata tembaga lan perak koloid, kadhangkala bisa ninggalake noda ing pinggir lan ngisor blumbang.
  • Formulasi adhedhasar tembaga bisa ninggalake noda biru sing pungkasane teroksidasi dadi abu-abu lan ireng.
  • Salaka koloid bisa nyebabake bintik ireng. Algaesida adhedhasar amonia biasane ora nyebabake noda.

Kolam renang efek anti-ganggang kaping 5

pH lan keseimbangan klorin

  • Algaecides ora langsung mengaruhi keseimbangan pH ing blumbang, nanging ganggang sing kakehan bakal ningkatake tingkat pH.
  • Kanthi mateni ganggang, algaecide mbantu tingkat pH bali normal.
  • Algaecide uga dianggo bebarengan karo klorin, sing mbantu klorin luwih efektif nglawan ganggang lan bakteri.

Apa sampeyan bisa nggabungake klorin lan anti-ganggang ing wektu sing padha?

Sampeyan bisa nambah klorin lan anti-ganggang ing wektu sing padha

Apa sampeyan bisa nambah klorin lan anti-ganggang ing wektu sing padha?


Jinis-jinis anti-alga

blumbang algaecide tahan suwe
blumbang algaecide tahan suwe

Macem-macem pangobatan algaecide blumbang

Untunge ana perawatan khusus liwat algisida kanggo ngilangke ganggang saka Kolam renang kita sing bisa digunakake kanthi aman kanggo siram, nanging cukup efektif kanggo ngomong apik iki masalah umum lan ora nyenengake. Salah sawijining produk sing paling akeh digunakake yaiku anti-ganggang, sing bakal diterangake ing ngisor iki kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan efektifitas ing banyu blumbang.

Anti-alga sing paling akeh digunakake yaiku klorin, sing mateni ganggang kanthi lengkap liwat aksi kimia sing disebut oksidasi, proses sing mateni sampah organik kanthi kimia. Algicides liyane sing akeh digunakake dening pangguna yaiku tembaga sulfat utawa kristal CuSO4, nanging utamane digunakake kanggo ngilangi utawa nyegah ganggang mustard.

Ing sisih liya, uga nyoroti kalium tetraborat sing ngilangi ganggang lan natrium bromida sing bisa dadi salah sawijining algaesida sing paling efektif kanggo nyirnakake ganggang mustard lan jamur banyu sing diarani ganggang "pink".

Ing ringkesan, ana macem-macem anti-ganggang kanggo nyingkirake mikroorganisme kasebut ing blumbang sampeyan. Nanging, ing toko online sampeyan bisa nemokake produk ing ngisor iki sing bisa ngilangi kabeh jinis ganggang kanthi cepet:

Pripun milih algaecide tengen kanggo blumbang sandi?

jinis algaecide blumbang

Gumantung ing kahanan banyu ing blumbang lan kabutuhan sampeyan, sampeyan bisa milih:

Kanggo pangopènan banyu:

Yen banyu ing blumbang sampeyan kerep dadi ijo, sampeyan kudu nggunakake algaecide nyegah sing ditrapake saben dina tartamtu, gumantung saka liter banyu sing ana ing kolam sampeyan.

Kanggo mbusak ganggang sing tuwuh:

Algaecide dibutuhake kanggo ngilangi masalah sing ditetepake ing blumbang kanthi perawatan terus. Dheweke duwe siji tumindak maneh

Apa jinis algaecides sing ana?

Iku penting kanggo ngerti sing ana rong jinis utama algaecides. Pisanan dikenal minangka Nyegah, amarga digunakake kanggo nyegah munculé lan proliferasi ganggang, dianjurake kanggo nyelehake sethithik seminggu. Kapindho digunakake nalika ganggang wis katon ing blumbang lan sampeyan kudu mbusak. Yen sampeyan wis tau masalah karo wutah ganggang, sampeyan ora perlu tuku lan nggunakake a ganggangNyingkiri biaya kasebut.

Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen nalika tuku algaecide, sampeyan kudu nganggep komponen sing digunakake kanggo nambani masalah kasebut. Ing pasar padha ngedol algaecides sing diprodhuksi kanggo inti tembaga, becik kanggo nambani ganggang kuning lan jinis liyane saka ganggang ijo, nanging wis drawback, bisa rereged blumbang yen ora digunakake kanthi bener.

Yen sampeyan ora pengin nggunakake algaecide adhedhasar tembaga, sampeyan kudu nggunakake algaecide adhedhasar tembaga.  Quaternaries o Polyquaternary. Padha dianjurake kanggo nambani lan nyegah wutah saka ganggang, wis kaluwihan luwih saka tembaga. Siji-sijine rasa ora nyaman sing bisa kedadeyan yaiku umpluk sing diasilake amarga penyalahgunaan Algaecide

algaesida adhedhasar tembaga

  • Padha ngawula kanggo ngilangi ganggang sing wis thukul lan duwe tumindak gedhe ing macem-macem jinis ganggang, utamané kuning. Nduweni kerugian yen jumlah sing bener kudu digunakake supaya ora kena noda biru ing permukaan blumbang.

Algaesida kuarterner

  • Padha luwih aman tinimbang algaecides adhedhasar tembaga amarga padha ora rereged blumbang. Padha ngawula kanggo nambani wutah bisa saka ganggang tanpa ngasilaken umpluk yen jumlah bener digunakake.

ALGASIDA Cairan 10%

  • Iku produk algaecide spektrum dhuwur kanggo sanitasi lan njaga banyu blumbang ing kondisi apik. Iki ditondoi kanthi ngilangi kabeh jinis mikroalga lan bakteri sing ana ing banyu.

Cairan ALGICIDE 20% klempakan

  • Mbusak kabeh jinis mikroalga lan bakteri sing ana ing banyu lan kasusun saka artikel skala gedhe, becik kanggo sanitasi lan njaga banyu blumbang.

.


Carane nggawe algaecide krasan kanggo kolam renang?

Pilihan 2 Ngarep Algaecide

Carane nggawe algaecide karo glepung jagung?

Kolam renang cornmeal anti-ganggang krasan
Kolam renang cornmeal anti-algae alami

Napa cornmeal minangka anti-alga alami

Cornmeal minangka pembunuh ganggang pati alami kanggo kolam renang. Iku bisa èfèktif mbusak ngarsane bakteri slimy tanpa nambah komponen kimia sing bisa mengaruhi kulit.

Cara iki efektif nglawan ganggang ijo, kuning lan ireng. Tepung jagung efektif nglawan ganggang amarga bisa mateni penyusup sing lendir kanthi isi selulosa.

Cornmeal sugih ing selulosa, sing mbusak keluwihan fosfor saka banyu lan mateni ganggang.

Proses mbusak ganggang karo cornmeal

Ana sawetara langkah sing kudu ditindakake supaya bisa nindakake proses ngilangi ganggang alami kanthi efektif.

Langkah 1 mbusak ganggang karo cornmeal
  • Njupuk sepasang kathok ketat utawa kaos kaki katun dawa. Giling jagung dadi bubuk sing apik lan isi kaos kaki kasebut. Yen sampeyan nganggo sepasang kaos kaki, potong sikil siji kanggo proses iki.
Langkah 2 mbusak ganggang karo cornmeal
  • Siji tuwung jagung cukup kanggo udakara 100 meter persegi banyu. Yen kolam renang sampeyan gedhe banget, luwih becik nganggo kathok ketat utawa kaos kaki luwih saka siji. Ikat ndhuwur kaos kaki lan gunakake pita kanggo mesthekake simpul tetep ing panggonan.
Langkah 3 mbusak ganggang karo cornmeal
  • Selehake pantyhose sing diisi jagung ing blumbang. Rong perkara sing bisa kedadeyan, pantyhose bisa tenggelam ing ngisor blumbang utawa mung ngambang. Sampeyan ora kudu kuwatir amarga loro cara kasebut efektif.
Langkah 4 mbusak ganggang karo cornmeal
  • Ngenteni cornmeal rampung dissipate ing banyu, banjur copot stok. Vakum munggah keluwihan ganggang mati. Iku algaecide krasan cukup gampang.

Pilihan 2 Ngarep Algaecide

Carane nggawe algaecide karo tembaga sulfat?

baking soda alami anti-algae pool
baking soda alami anti-algae pool

Algaecide krasan karo baking soda

Baking soda minangka pejuang ganggang liyane sing bisa gampang digawe ing omah.

SNanging, ora langsung mateni bakteri. Ekstrak bakteri saka oyod lan nggampangake ngumbah ganggang saka tembok lan dasar kolam. Sawise kedadeyan kasebut, ganggang mesthi mati.


Proses kanggo nambah algaecide krasan karo baking soda

  1. Tuangake soda manggang menyang banyu lan sikat tembok lan dasar kolam.
  2. Dadi manawa kanggo scrub kabeh sudhut, amarga ganggang bisa ditemokake ing wilayah sing didhelikake.
  3. Pembunuh ganggang krasan kanggo kolam renang njamin bakteri gampang diilangi.
  4. Ganggang mati bisa vacuumed munggah sawise supaya blumbang tetep resik.

Kepiye cara nggunakake algaecide ing kolam renang?

teko kolam renang anti ganggang
teko kolam renang anti ganggang

Penting: Nangani ganggang blumbang nganggo peralatan pelindung pribadi

Penting kanggo dicathet yen kabeh pestisida, kalebu algaecides, kudu dileksanakake miturut label produk sing didaftar ing EPA (Badan Perlindungan Lingkungan).

Nalika nggunakake algaecides, manawa nganggo peralatan pelindung pribadi sing cocog, sing bakal disaranake ing label produk.

Kepiye cara nggunakake algaecide ing kolam renang?

Langkah 1: carane aplikasi algaecide ing blumbang

Pilih algaecide blumbang tengen

  • Pilih algaecide sing tepat kanggo kolam sampeyan adhedhasar jinis ganggang sing ana. Sawetara produk algaecide kabeh-tujuan, tegese padha nambani macem-macem jinis ganggang. Nanging, yen sampeyan duwe jinis alga tartamtu, pilih algaecide sing cocog. Contone, algaecide adhedhasar tembaga nambani ganggang kuning luwih apik, nalika algaecide perak efektif ing ganggang ijo lan ireng.

Langkah 2 Kepiye carane algaecide disiapake?

Nemtokake jumlah blumbang anti-ganggang kanggo nambah

  • Nemtokake jumlah algaecide kanggo nambah menyang blumbang. Tindakake pituduh saka pabrikan ing botol algaecide kanggo pangukuran sing tepat. Dosis bakal adhedhasar galon banyu ing blumbang sampeyan. Sadurunge nangani algaecide, gunakake sarung tangan karet lan proteksi mripat kanggo nyegah kulit kobong lan bisa cilaka mripat.

Langkah 3 Kepiye cara nggunakake algaecide kanggo kolam renang?

Sikat ngisor lan tembok blumbang

  • Gosok ngisor lan pinggir blumbang sadurunge aplikasi algaecide pisanan yen wutah ganggang abot lan pocapan. Kanggo skenario iki, ngenteni paling sethithik 24 jam sadurunge nglangi ing blumbang.

Langkah 4 Cara nggunakake anti-ganggang kanggo kolam renang

Tuangake dosis picinas anti-algae

  • Tuangake dosis algaecide menyang banyu, setor ing macem-macem wilayah ing blumbang. Pompa blumbang sampeyan kudu mlaku ing wektu iki kanggo mbantu nyebarake algaecide. Enteni udakara 30 menit sadurunge ngidini sapa wae nglangi sawise aplikasi algaecide.

Langkah 5 Kepiye cara nggunakake algaecide kanggo kolam renang?

Vakum ngisor blumbang

  • Vakum blumbang 24 jam sawise aplikasi algaecide pisanan kanggo mbusak ganggang mati saka blumbang. Yen ganggang isih katon ing banyu, baleni aplikasi algaecide menyang blumbang, tindakake pandhuan pabrik.
  • Consecutively, kita menehi sampeyan link saka: carane kanggo ngresiki blumbang kanthi manual (yen sampeyan butuh)

Tutorial video mbusak ganggang saka blumbang

Tutorial video mbusak ganggang saka blumbang

Pira algaecide saben liter banyu?

Dosis algaecide saben liter banyu

  • Awal musim: Gunakake 200 cm3 kanggo saben 10 m3 banyu.
  • Kanggo nyegah ganggang: Gunakake 50 cm3 saben 10 m3 banyu.
  • Kanggo ngilangi ganggang: Gunakake 200 cm3 saben 10 m3 banyu.
  • Aplikasi dosis pencegahan saben minggu.

Nalika perawatan anti-ganggang preventif kudu ditambahake menyang blumbang?

obat ganggang blumbang

Nalika sijine algaecide

Sepira kerepe aku kudu nggunakake algaecide ing blumbang?

Tindakake pandhuan pabrikan kanggo algaecide sampeyan kanggo ngetrapake dosis pangopènan pembunuh ganggang kolam.

Nanging, dianjurake kanggo nambah algaecide pangopènan kanggo banyu blumbang ing basis saben minggu saben telung kanggo limang dina ing suhu dhuwur utawa yen blumbang digunakake akeh banget.

Algaecides tumindak minangka cadangan kanggo program sanitasi normal lan nyegah ganggang wiwit lan tuwuh ing blumbang.

Algaecide kudu ditambahake sawise saben perawatan kejut.

Kepiye cara nggunakake anti-ganggang ing kolam renang minangka perawatan protèktif?

  • Sadurunge nglamar Algaecide, pH banyu kudu dipriksa, kudu antara 7.2 lan 7.6.
  • Lan tingkat klorin bebas antarane 1 lan 3 ppm, l
  • Banjur sampeyan kudu nyelehake Klorin Cairan (3 L kanggo saben 10 m3)
  • lan banjur aplikasi Algaecide, disebaraké roto-roto liwat lumahing blumbang.
  • Sikat tembok lan ngisor blumbang nganggo sikat, tetep saringan ing operasi nganti 8 jam.

Carane nggunakake blumbang anti-ganggang preventively

Gunakake ganggang blumbang preventatively

Sampeyan bisa nambah klorin lan anti-ganggang ing wektu sing padha



Apa clarifier blumbang tumindak minangka pencegahan ganggang blumbang?


Apa kolam uyah dibebasake saka banyu ijo?

Kolam banyu asin ora kebal marang ganggang

Kolam uyah banyu ijo: kolam kanthi klorinator uyah ora dibebasake saka ganggang, sinau ndeteksi jinis, nyegah lan ngilangi.

Minangka pangeling, ganggang minangka tanduran mikroskopis sing bisa katon ing blumbang amarga ana unsur alam, kayata udan lan angin, utawa uga bisa ngetutake barang sing umum kaya dolanan pantai utawa baju renang.

Njaga pangopènan apik saka klorinator uyah nyegah ganggang ing blumbang

Yen Klorinator Salt bisa dianggo kanthi apik lan nduweni jumlah uyah sing dibutuhake, mula ora nyebabake masalah amarga ngasilake klorin sing cukup kanggo njaga banyu ing kahanan sing bener.

Kakurangan, sanadyan, iku uga bisa nggampangake wutah ganggang yen sampeyan ngidini kimia blumbang mudhun malah sethitik.

Cara kerjane lan pangopènan klorinator uyah

Sabanjure, kita ninggalake bagean tartamtu babagan: Cara kerjane lan pangopènan klorinator uyah.

Nambani blumbang uyah karo banyu ijo

Indeks isi kaca Apa kolam uyah dibebasake saka banyu ijo?

  • Apa ganggang?
  • Apa kolam saline dibebasake saka banyu ijo?
  • Kanggo ngilangi banyu blumbang uyah ijo, klorinasi super peralatan elektrolisis ora bisa digunakake
  • Kepiye cara perawatan blumbang uyah ijo beda karo kolam sing disinfeksi klorin?
  • Sadurunge ngobati banyu ijo, kita kudu nyetel nilai kimia saka banyu kolam
  • Carane mbusak blumbang banyu asin ijo?
  • Sawise perawatan, suwene suwene banyu ijo ing kolam uyah ilang?
  • Nyegah ganggang ing blumbang banyu asin kita
  • Nyegah banyu blumbang ijo ngerti cara kerja klorinator uyah
  • Nyegah pangopènan peralatan blumbang saltwater

Mbalekake banyu ijo blumbang

Apa piranti lan tumindak sing cocog kanggo mbusak banyu ijo saka blumbang?

bagean individu ing: Mbalekake banyu ijo blumbang

Dhaptar umum kanthi prosedur kanggo ngresiki blumbang ijo tanpa ngosongake

Pisanan, Kita ngutip langkah-langkah sing beda saka prosedur kanggo ngilangi banyu ijo saka blumbang banjur kita nerangake kanthi rinci siji-siji:

Indeks isi kaca: Solusi cepet lan efektif kanggo sinau carane ngresiki banyu kolam renang ijo

  • Apa banyu kolam ijo?
  • Apa alat sing dibutuhake kanggo mbusak banyu ijo saka blumbang?
  • Tumindak 1: Kolam ijo sing resik tanpa ngosongake
  • Prosedur 2: Apa sing kedadeyan yen banyu blumbang isih ijo
  • Prosedur kaping 3: Apa sing kedadeyan yen banyu isih ijo maneh
  • Sawise perawatan, suwene suwene banyu ijo ing blumbang ilang?

RSS
Tampilan